Διαμαρτυρία για το Γκαζέλο, αλλά… μήπως να ρωτούσαν και την Τεχνική Υπηρεσία; Reviewed by Momizat on . Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη ολοκλήρωση της διάβασης στο Γκαζέλο (που αφορά άμεσα) απέστειλε η πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Τρικκαίων, Β Κάκλα. Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη ολοκλήρωση της διάβασης στο Γκαζέλο (που αφορά άμεσα) απέστειλε η πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Τρικκαίων, Β Κάκλα. Rating: 0

Διαμαρτυρία για το Γκαζέλο, αλλά… μήπως να ρωτούσαν και την Τεχνική Υπηρεσία;

Διαμαρτυρία για το Γκαζέλο, αλλά… μήπως να ρωτούσαν και την Τεχνική Υπηρεσία;

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη ολοκλήρωση της διάβασης στο Γκαζέλο (που αφορά άμεσα) απέστειλε η πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Τρικκαίων, Β Κάκλα. Μέχρι εδώ, καλά. Διότι, όντως υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω έκπτωσης του εργολάβου, αλλά στις 27 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωνε ότι με την έγκριση που έδωσε για τη σύμβαση κατασκευής, σύντομα θα ολοκληρωνόταν το έργο. Όμως, όπως δημοσιεύσαμε στον «Ενεργό Πολίτη» στις 21 Οκτωβρίου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εξέφρασε γνώμη για το έργο, η οποία μάλιστα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο! Και η γνώμη αυτή, που έγινε δεκτή από το Σώμα, έθετε ζητήματα για την ύπαρξη προβλημάτων στη μελέτη. Η οποία μελέτη όμως, έχει εγκριθεί! Αρα, ή θα παραμείνουν προβλήματα ή θα επιλυθούν. Αν παραμείνουν, τότε δεν θα είναι σωστό το έργο. Αν επιλυθούν, θα καθυστερήσει κι άλλο η ολοκλήρωσή του.
Οι παρατηρήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας, αφορούσαν σε:

Στην υπόγεια διάβαση της περιοχής Γκαζέλο :

•  ∆εν υπάρχει στέγαστρο.

Αν η αντιμετώπιση της κυκλοφορίας των ΑΜΕΑ γίνει με την κατασκευή ηλεκτρικού

ανελκυστήρα, όπως και στη διάβαση κερδίζεται:

– ελεύθερος χώρος πρασίνου 600,00 M2 ,

– εξοικονόμηση χρημάτων για την κατασκευή στεγάστρου σε κάθε διάβαση.

Ετσι λοιπόν, η υπηρεσία εισηγείται την αλλαγή σχεδιασμού της μελέτης στα παρακάτω σημεία :

•  ∆ημιουργία ηλεκτρικού ανελκυστήρα για ΑΜΕΑ στη θέση «Σαράγια»,

•  ∆ημιουργία στεγάστρου στις διαβάσεις «Σαράγια» και «Γκαζέλο»,

•  ∆ημιουργία χώρου πρασίνου στην θέση της ράμπας ΑΜΕΑ.

Αφού συζήτησαν οι σύμβουλοι, ενέκριναν τις εξής αλλαγές:

Να αντικατασταθούν οι κεκλιμένες ράμπες ελιγμοειδούς διαδρομής-που προβλέπονται για την μετακίνηση των ΑΜΕΑ –με ανελκυστήρες οι οποίοι :

•  Αφενός μεν καταλαμβάνουν μικρότερη επιφάνεια (αφήνοντας  περιθώρια  αξιοποίησης της εναπομένουσας( περίπου 600 μ2 , ως χώρο πρασίνου)

•  Αφετέρου εξαλείφουν τα προβλήματα δυσχέρειας κίνησης των χρηστών (ΑΜΕΑ , που με την υπάρχουσα λύση θα πρέπει να διανύσουν απόσταση 250μ εντός κλειστής κεκλιμένης και με συνεχείς ελιγμούς διαδρομής) αλλά και συντήρησης (καθαρισμός, απάντληση ομβρίων κ.λπ.)

Η επιλογή λύσης ομοειδούς με την παρακείμενη διάβαση στην θέση Γκαζέλο εξασφαλίζει οικονομία κλίμακας για τον τελικό υπεύθυνο συντήρησης του έργου, τον Δήμο Τρικκαίων.

(παρόμοιες ήταν και οι παρατηρήσεις για τη διάβαση στα Σαράγια)
Επομένως, μήπως θα έπρεπε πρώτα να συμβουλευτούν και την τεχνική Υπηρεσία; Εκτός και αν το θέμα έχει ήδη λυθεί.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Ακολουθεί η επιστολή της Κ. Κάκλα

 

Σας αποστέλλουμε την παρούσα, για να σας εκφράσουμε την βαθύτατη αγωνία και τους φόβους μας, για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας, από τη μη αποπεράτωση του έργου της υπόγειας σιδηροδρομικής διάβασης στην περιοχή Γκαζέλο του Δήμου Τρικκαίων. Αποτέλεσμα αυτού, είναι η δυσχερέστατη διέλευση των μαθητών προς το σχολείο τους, το 3ου Λυκείου Τρικάλων, γιατί καθημερινά πρέπει να διασχίζουν, αφενός μεν την οδό Μετεώρων, η οποία είναι κεντρική οδική αρτηρία και δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και αφετέρου την σιδηροδρομική γραμμή Τρικάλων – Καλαμπάκας.

Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, παρόλο που είναι σχεδόν έτοιμο, καθυστερεί με  συνέπεια την καθημερινή έκθεση σε κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών.

Σας παρακαλούμε να ολοκληρώσετε άμεσα το συγκεκριμένο έργο για να μπορούν τα παιδιά να μετακινούνται  με ασφάλεια από και προς το σχολείο τους.

 

Η Πρόεδρος των Ν.Π.Δ.Δ.

Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας

Εκπαίδευσης Δήμου Τρικκαίων

 

Βασιλική Κάκλα

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή