Διαμαρτυρία των τρικαλινών επαγγελματιών με δύο συγκεντρώσεις Reviewed by Momizat on . Συγκέντρωση από τους επαγγελματίες του νομού μας θα γίνει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στην κεντρική γέφυρα της πόλης μετά από έκτακτη σύσκεψη που Συγκέντρωση από τους επαγγελματίες του νομού μας θα γίνει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στην κεντρική γέφυρα της πόλης μετά από έκτακτη σύσκεψη που Rating: 0

Διαμαρτυρία των τρικαλινών επαγγελματιών με δύο συγκεντρώσεις

Διαμαρτυρία των τρικαλινών επαγγελματιών με δύο συγκεντρώσεις

Συγκέντρωση από τους επαγγελματίες του νομού μας θα γίνει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στην κεντρική γέφυρα της πόλης μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι, στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η καλύτερη οργάνωση της πανελλαδικής κινητοποίησης.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας ΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου, καθώς και Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων δύναμης της Ομοσπονδίας ΕΒΕ. Ύστερα από συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα ισοπεδωτικά μέτρα της κυβέρνησης σε βάρος των μικρομεσαίων.
Η κινητοποίηση είχε αποφασιστεί από τη ΓΣΕΒΕΕ έναν μήνα πριν. Σε σχετική ανακοίνωση, αναφερόταν:

“Αν και το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πλέον αντιληπτό και από την Κυβέρνηση ότι η όποια ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα έρθει μόνο μέσα από την ενίσχυση και προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες δεν συμβαδίζουν με αυτήν την παραδοχή. Η Κυβέρνηση με τα μέτρα όπως η αναγκαστική είσπραξη των ασφαλιστικών οφειλών από το νεοσύστατο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τους πρόσφατους φορολογικούς νόμους εξελίσσεται σε μαζικό “εξολοθρευτή” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το κόστος πλέον από την εφαρμογή των τελευταίων αυτών νομοθετημάτων εξανεμίζει το όποιο όφελος αναμένεται (οικονομικό και ψυχολογικό) από την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Καθιστά δε εξαιρετικά δύσκολη και προβληματική την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από την ΓΣΕΒΕΕ και άλλους φορείς ώστε η μείωση αυτή να περάσει και στις τιμές”.

Κια ακόμη: “Ρεαλιστικές προτάσεις που έχουν γίνει από την ΓΣΕΒΕΕ για να αρθεί το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΟΑΕΕ και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν πέσει στο κενό. Αντ’ αυτού επιλέχθηκαν λύσεις – όπως η τελευταία ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών “νέα αρχή” – apriori αμφιλεγόμενες ως προς την αποτελεσματικότητα τους και εν τέλει αποτυχημένες. Η πραγματική εισφοροαδυναμία στην οποία βρίσκονται 370.000 και πλέον μικρομεσαίων επιχειρηματιών και αυτοαπασχολουμένων στον ΟΑΕΕ δεν γίνεται αντιληπτή ούτε από τον Υπουργό Εργασίας ούτε από την Διοικητή του ΟΑΕΕ. Με την δημιουργία του ΚΕΑΟ και την αναγκαστική είσπραξη των ασφαλιστικών οφειλών μέσω διαδικασιών άμεσης κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, η Ελληνική Κυβέρνηση αντιμετωπίζει του χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες που έχουν κάποια οφειλή στον ΟΑΕΕ ως κοινούς εγκληματίες του ποινικού δίκαιου, χωρίς παράλληλα να λύνει το ταμειακό αδιέξοδο του οργανισμού. Η ΓΣΕΒΕΕ θα αντιδράσει ώστε κανείς επαγγελματίας και η οικογένεια του να μην πεταχτεί στο δρόμο. Πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κατανοητό ότι είναι άλλο ο εισφοροοφειλέτης ή φοροοφειλέτης και άλλο ο εισφοροδιαφεύγων ή φοροδιαφεύγων”.

Επιτέλους και μια ευοίωνη κίνηση που συσπειρώνει όλους σε έναν κοινό σκοπό, αυτόν της αναστολής των αλλεπάλληλων τραγικών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, μια κίνηση που αναχαιτίζει την προσπάθεια των κυβερνώντων να εφαρμόζουν την τακτική του: «διαίρει και βασίλευε»!

Η ΠΑΣΕΒΕ
Από την άλλη, η ΠΑΣΕΒΕ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ επέλεξε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία  Ρήγα Φεραίου, στις 9.30 το πρωί.
Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρει:

“Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματίες, βιοτέχνες, Μικροί έμποροι, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι.

Η καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των  εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων σε φτώχεια και απόγνωση.

Σταθερά φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα για να διευκολύνουν την κερδοφορία των βιομηχάνων των εφοπλιστών των μεγαλεμπόρων και των τραπεζών.

Αφού λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία , ιδιαίτερα τον ΟΑΕΕ και τα έφτασαν στα όρια της χρεοκοπίας, τώρα παριστάνουν τους σωτήρες του ασφαλιστικού συστήματος μειώνοντας συντάξεις και παροχές.

Αφού οδήγησαν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους σε χρεοκοπία και αδυναμία πληρωμής των εισφορών στον ΟΑΕΕ, τώρα μας απειλούν με διώξεις και κατασχέσεις.

Αφού τσάκισαν τους μισθούς και τις συντάξεις με αποτέλεσμα να βουλιάξει ο τζίρος των μαγαζιών, τώρα αύξησαν την φορολογία για εισοδήματα που δεν έχουμε και μας απειλούν με φυλακή και πλειστηριασμούς όσους δεν έχουμε να πληρώσουμε.

Αφού με την πολιτική τους οδήγησαν χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στο δόκανο των τραπεζών, τώρα ετοιμάζονται να μας πάρουν και τα σπίτια μας για να βολέψουν τους τραπεζίτες.

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση έναν δρόμο έχουμε.

Το δρόμο της οργάνωσης, της συσπείρωσης και της πάλης για την ανατροπή της πολιτικής που μας εξοντώνει.

Το δρόμο της λαϊκής συμμαχίας με το αγωνιστικό – ταξικό κίνημα των εργαζόμενων, της νεολαίας των γυναικών.

Το δρόμο της υπεράσπισης της δουλειάς και της ζωής μας.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλο το συνδικαλιστικό κίνημα σε ξεσηκωμό για να εμποδίσουμε τα χειρότερα που έρχονται, για να δυναμώσει η πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Κάθε Ομοσπονδία, Σωματείο , Ένωση, Εμπορικός Σύλλογος πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Μέσα από συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις κλπ. να έρθουμε σε επαφή και να κινητοποιήσουμε χιλιάδες συναδέλφους μας που μέχρι τώρα αγανακτούν και απελπίζονται κλεισμένοι μέσα στους τέσσερεις τοίχους του μαγαζιού τους. Να τους καλέσουμε να βγουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Π.Α.Σ.ΕΒΕ την ερχόμενη Δευτέρα στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, να δώσουμε ισχυρή απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε. Να γίνει μια νέα αφετηρία αγώνων και διεκδικήσεων”.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή