"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Διαμαρτύρονται ξανά οι φαρμακοποιοί

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέες διαμαρτυρίες από τον κλάδο των φαρμακοποιών για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική στο χώρο του φαρμάκου . Και οι Τρικαλινοί φαρμακοποιοί επιμένουν ότι η πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων πρέπει να γίνεται μόνο από τα φαρμακεία ενώ σχετικά με το ωράριο υιοθετούν την λειτουργία των φαρμακείων το μέγιστο 48 ώρες εβδομαδιαίως.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι φαρμακοποιοί ζητούν από την πολιτεία :

 

1) ΩΡΑΡΙΟ
H πολιτεία να θεσμοθετήσει ένα ωράριο έως 48 ωρών εβδομαδιαίως έτσι ώστε οι σύλλογοι να συντάσσουν τους πίνακες εφημεριών και διανυκτερεύσεων χωρίς ανοικτά φαρμακεία εκτός προγράμματος.
Η αναρχία και η ατομική βούληση του κάθε φαρμκακοποιού να ανοίγει και να κλείνει όποτε αυτός επιθυμεί  οδηγεί μαθηματικά στην αληλλοεξόντωσή και τους  παραδίδει ανευ όρων στα συμφέροντα των αλυσίδων.
2) ΜΗΣΥΦΑ
Δηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα δεχτούν κανένα φάρμακο της θετικής λίστας να αποχαρακτηριστεί και να γίνει μη συνταγογραφούμενο. Διότι αυτό σημαίνει απλά μη αποζημιούμενο από το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει όμως να είναι πάντα φάρμακο και πρέπει να δίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία.
3) ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΚΕΡΔΟΥΣ
Η αλλαγή των περιθωρίων κέρδους με τον νέο νόμο και η εφαρμογή κλίμακας με διαφορετικά περιθώρια κέρδους ανά αξία φαρμάκων είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα χάος μεταξύ των φαρμακοποιών  όπου κανείς δεν γνωρίζει ποιο είναι το μεσοσταθμικό ποσοστό κέρδους σύμφωνα με τον τζίρο του κάθε φαρμακείου.
Ζητάνε από την πολιτεία την αλλαγή περιθωρίου κέρδους σε φάρμακα πάνω από 50 ευρώ και ειδικά στα ΦΥΚ όπου το κέρδος είναι σχεδόν ανύπαρκτο.
4) ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΤΑ
Οι φαρμακοποιοί είναι  κάθετα εναντίον μια τέτοιας προοπτικής η οποία αλλάζει την βασική συνταγματική υποχρέωση όπου το φάρμακο χορηγείται από το φαρμακείο με την επιστημονική εποπτεία του Έλληνα φαρμακοποιού.
Οποιαδήποτε άλλη μορφή χορήγησης φαρμάκων είναι παράνομη και βάζει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία

5) ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Με έγγραφο του προς τον ΕΟΦ ο ΠΦΣ ανέδειξε το σοβαρό θέμα των ελλείψεων καταθέτοντας συγκεκριμένες λίστες φαρμάκων που δίνουν την δυνατότητα στις Υπηρεσίες του ΕΟΦ να κάνουν ουσιαστικό έλεγχο ανά εταιρία, στην διάθεση της ποσότητας των φαρμάκων που εισάγονται ή παράγονται για την επάρκεια της Ελληνικής αγοράς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης