"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27 C
Trikala

Διαμαρτύρονται οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι Μαγνησίας για τη μη αναβολή του αγώνα Ολυμπιακού Βόλου – ΑΕΛ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την έντονη διαμαρτυρία της για τη μη αναβολή του φιλικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού Βόλου-ΑΕΛ εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας καθώς από τον Βόλο θα απουσιάζουν επιχειρησιακές μονάδες και αστυνομικοί λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας στη ΔΕΘ. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων δηλώνει πως καθιστά υπεύθυνο όποιον αποδέχθηκε τη διεξαγωγή της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης σε περίπτωση τραυματισμού συναδέλφων της ή σε οποιαδήποτε φθορά ιδιοκτησίας του δημοσίου ή του πολίτη.

Η ανακοίνωση της Ένωσης:

«Λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον κ. Πρωθυπουργό της χώρας, με τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα συνδικάτα επί ποδός και την Ελληνική Αστυνομία στις επάλξεις με μαζική μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων από όλη τη χώρα, προς αποτροπή έκνομων ενεργειών και με βασικό μέλημα τη διαφύλαξη της νομιμότητας και της δημόσιας ασφάλειας, μείναμε άφωνοι, έκπληκτοι και άναυδοι όταν πληροφορηθήκαμε πως το Σάββατο 8/9/2018, τη στιγμή που θα πραγματοποιείται η ομιλία του Πρωθυπουργού και θα λαμβάνουν χώρα συγκεντρώσεις κοινωνικών ομάδων, στη πόλη του Βόλου εν απουσία των οργανωμένων επιχειρησιακών μονάδων και άλλων συναδέλφων που θα λάβουν μέτρα στη Δ.Ε.Θ. , με την σιωπηρή ανοχή ή επικίνδυνη συγκατάθεση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΛ.

Δεδομένου του αμαρτωλού παρελθόντος στα παιχνίδια που έλαβαν χώρα μεταξύ των δύο αυτών ομάδων και συγκεκριμένα των οπαδών αυτών και την απουσία των οργανωμένων επιχειρησιακών μονάδων, ως ΕΑΥ Μαγνησίας, έχουμε ιερή υποχρέωση, εξαντλώντας πλήρως κάθε μας προσπάθεια προς μετάθεση του ως άνω φιλικού αγώνα σε άλλη ημερομηνία, στους συναδέλφους μας που έχουν τραυματιστεί στο παρελθόν σε ανάλογες «φιλικές» αναμετρήσεις, να επιδώσουμε διαμαρτυρία προς την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, την Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας αλλά και προς κάθε υπεύθυνο που σιωπηρά αποδέχτηκε την διεξαγωγή της ως άνω αναμέτρησης, τη δεδομένη χρονική συγκυρία, καθιστώντας αυτούς, υπεύθυνους σε περίπτωση τραυματισμού συναδέλφων μας ή σε οποιαδήποτε φθορά ιδιοκτησίας του δημοσίου ή του πολίτη.

Δε θα ανεχτούμε καταστρατήγηση υπουργικών αποφάσεων, για οποιαδήποτε εμπλοκή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε ποδοσφαιρικό αγώνα ιδιωτικών επιχειρήσεων, όπως και την επικείμενη, λόγο του αγώνα, στέρηση στον πολίτη της Θεσσαλίας, των αναφαίρετων δικαιωμάτων της προστασίας της ζωής και της περιουσίας του, με τις ελάχιστες αστυνομικές δυνάμεις που έχουν απομείνει.

Σε περίπτωση δε που υπάρξουν μετακινήσεις αστυνομικών από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις, σε βάρος της τσέπης του πολύπαθου πολίτη σπαταλώντας αναίτια δημόσιο χρήμα, ζητάμε, προκειμένου να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας αλλά και τον Ελληνικό λαό, την κοστολόγηση, από αυτούς που επέτρεψαν τη δεδομένη χρονική στιγμή, δύο ιδιωτικές εταιρείες με τους υπαλλήλους τους να παίξουν ποδόσφαιρο στη πλάτη του Έλληνα Αστυνομικού, ζημιώνοντας ηθικά και κυρίως οικονομικά τους πολίτες.

Εύλογα λοιπόν θέτουμε το εξής ερώτημα. Γιατί δεν φροντίσατε ως αρμόδιοι να προβείτε στην αναβολή του συγκεκριμένου φιλικού, δεδομένου και της έλλειψης αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες και θα λάβουν μέτρα στη Δ.Ε.Θ και κυρίως που θα βρεθούν τα χρήματα αν και εφόσον μετακινηθούν αστυνομικοί από όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις καθώς όπως υποστηρίζετε δεν υπάρχουν ούτε για τα εκτός έδρας των συναδέλφων μας; Γνωρίζουμε πως πολλές φορές αναβάλλονται ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις όταν λαμβάνουν χώρα γεγονότα που χρίζουν έντονης παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων, εδώ γιατί δεν έγινε; Ποιους δεν θέλουμε να κακοκαρδίσουμε;

Έχοντας ενημερώσει πλήρως την Π.Ο.ΑΣ.Υ και τους νομικούς μας συμβούλους σας γνωστοποιούμε πως σε περίπτωση τραυματισμού αστυνομικού ή πολίτη καθώς και σε οποιαδήποτε πραγμάτωση φθοράς ιδιοκτησίας δημοσίου ή πολίτη σας καθιστούμε υπεύθυνους και θα κινηθούμε νομικά με ότι αυτό συνεπάγεται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης