Διασώθηκαν στο Πολυνέρι Ξανθιώτες ορειβάτες που ακολουθούσαν τα βήματα του Αρη Reviewed by Momizat on . Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν τρεις ορειβάτες, όταν αποκλείστηκαν σε δύσβατη περιοχή, κοντά στο Πολυνέρι, στην περιοχή "Χατζή" (ύψους 2.000 μέτρων).  Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν τρεις ορειβάτες, όταν αποκλείστηκαν σε δύσβατη περιοχή, κοντά στο Πολυνέρι, στην περιοχή "Χατζή" (ύψους 2.000 μέτρων).  Rating: 0

Διασώθηκαν στο Πολυνέρι Ξανθιώτες ορειβάτες που ακολουθούσαν τα βήματα του Αρη

Διασώθηκαν στο Πολυνέρι Ξανθιώτες ορειβάτες που ακολουθούσαν τα βήματα του Αρη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν τρεις ορειβάτες, όταν αποκλείστηκαν σε δύσβατη περιοχή, κοντά στο Πολυνέρι, στην περιοχή “Χατζή” (ύψους 2.000 μέτρων).  Η σφοδρή καλοκαιρινή καταιγίδα που ξέσπασε τη νύχτα καθήλωσε τους ορειβάτες που είναι από την Ξάνθη και οι οποίοι ακολουθούσαν τα ίχνη του Άρη Βελουχιώτη, κατά τις τελευταίες μέρες της ζωής του το 1945!

Ο ένας γλίστρησε και τραυματίστηκε ελαφρά. Άνδρες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή καθώς και εξιδικευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ από τη Λάρισα, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους τρεις άντρες και να μεταφέρουν για τις πρώτες βοήθειες τον τραυματισμένο  στο Νοσοκομείο των Τρικάλων.

Η αποστολή ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής με τη συνδρομή και των κατοίκων της περιοχής, που οδήγησαν τα συνεργεία στη δύσβατη περιοχή από μονοπάτια που γνωρίζουν. Ο Ξανθιώτης ορειβάτης που τραυματίστηκε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών από το Νοσοκομείο αποχώρησε και τα τρία μέλη της αποστολής επιστρέφουν στην πόλη τους.

Η αποστολή που ξεκίνησε την Παρασκευή από τον ΕΟΣ Ξάνθης είχε ως τελικό προορισμό  τη χαράδρα του Φάγγου, στη Μεσουντα Αρτας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή