Διατρανώθηκε η ανάγκη για δίοδο μέσα από την κοίτη του Πηνειού της Καλαμπάκας Reviewed by Momizat on . Κάτοικοι και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής και ιδίως της δυτικής πλευράς του Πηνειού συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στη γέφυρα Διάβας-Καλαμπάκας, για να δ Κάτοικοι και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής και ιδίως της δυτικής πλευράς του Πηνειού συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στη γέφυρα Διάβας-Καλαμπάκας, για να δ Rating: 0

Διατρανώθηκε η ανάγκη για δίοδο μέσα από την κοίτη του Πηνειού της Καλαμπάκας

Διατρανώθηκε η ανάγκη για δίοδο μέσα από την κοίτη του Πηνειού της Καλαμπάκας

Κάτοικοι και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής και ιδίως της δυτικής πλευράς του Πηνειού συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στη γέφυρα Διάβας-Καλαμπάκας, για να διατρανώσουν την ανάγκη για τη δημιουργία περάσματος μέσα από την κοίτη του ποταμού που θα εξυπηρετεί τους διερχόμενους οδηγούς.

Βέβαια, η ώρα της προγραμματισμένης συγκέντρωσης (10.00 π.μ.) ήταν απαγορευτική για πολλούς εργαζόμενους κλ.π., ωστόσο το μήνυμα ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την κατάρρευση της γέφυρας είναι μεγάλο στάλθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στην πλευρά της Διάβας βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Μπουτίνας και Απόστολος Κολίτσας, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δ.Σ. Καλαμπάκας Λεωνίδας Κεραμίδας, ο πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων κ.ά., ενώ από την πλευρά της Καλαμπάκας βρέθηκε ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Καλαμπάκας Δημήτριος Σακελλαρίου.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι το έργο της αποκατάστασης εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων , όμως αυτό που επείγει είναι η διαμόρφωση της κοίτης και η δημιουργία ενός ασφαλούς περάσματος, κάτι που σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Γιάννης Μπουτίνας θα ξεκινήσει σήμερα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, πήρε χθες την υπογραφή για την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση. Αρχές Ιουλίου εικάζεται ότι θα έχουν τελειώσει τα διαδικαστικά και θα αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας.

tameteora.gr

DIAVADIAMARTYRIAGEFYRA27416_00016

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή