"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Διαχρονικά Τρικαλινά εγκλήματα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Oλες τις προϋποθέσεις να γίνει μια από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Ελλάδας και όχι μόνο ,είχαν τα Τρίκαλα μιας και εκτός της φυσικής τους ομορφιάς, διέθεταν ρυμοτομικό σχέδιο από το 1885.
Το Φρούριο , ο Ληθαίος αλλά και η παραδοσιακή συνοικία του Βαρουσίου, αποτελούσαν μαζί με την παρουσία ισχυρής αστικής τάξης, στοιχεία που προσέδιδαν μοναδικά χαρακτηριστικά για επαρχιακή πόλη.
Το δυστύχημα για την ιστορική Τρίκκη της αρχαιότητας, ήταν ότι μετά τον πόλεμο, πέρασαν από το Δημαρχιακό θώκο άνθρωποι χωρίς όραμα και μεράκι για τον τόπο.
Η αδιαφορία και οι εγκληματικές παρεμβάσεις, πολλές φορές είχαν ως αποτέλεσμα να αλλοιωθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, κυρίως η φυσιογνωμία του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Το απερίσκεπτο και το ακατανόητο της απόφασης,  να κατεδαφιστεί η  παραδοσιακή αγορά  την δεκαετία του 60` και  να ανεγερθεί το τερατούργημα της οδού Λαρίσης ,καταγράφηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα στην Τρικαλινή ιστορία.
Η πεζοδρόμηση της  Ασκληπιού και όχι της παρόχθιας οδού Κανούτα, αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν λάθος επιλογή.
Η απώλεια της χρυσής ευκαιρίας,όταν ο ΟΣΕ αποφάσισε να εκσυγχρονίσει τη σιδηροδρομική γραμμή και να συνδυαστεί αυτή με την μεταφορά της  εκτός πόλης ήταν μοναδική . Μια  πόλη ασφυκτιά συγκοινωνιακά όταν την διαπερνά ποτάμι , γραμμή τρένου και διαθέτει άναρχες πεζοδρομήσεις .
Εγκληματική καταγράφεται και η αμέλεια στην περίπτωση της αλάνας μπροστά από τα γραφεία της ΔΕΗ (Κολοκοτρώνη και Σταμούλη Γάτσου ),που θα μπορούσε να είχε γίνει ενιαίος χώρος πρασίνου και άθλησης στη πυκνοκατοικημένη αυτή περιοχή, αντί για super market και πάρκινκ για φορτηγά.
Άσχημο θέαμα αποτελεί επίσης το πρώην στρατόπεδο απέναντι από τη ΣΜΥ στη είσοδο της  πόλης, με  την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει .
Ο συντελεστής δόμησης και η αλόγιστη κατεδάφιση νεοκλασικών κτισμάτων, ιδιαίτερα κατά μήκος της Ασκληπιού ,που έβριθε αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων πριν τη λαίλαπα της αντιπαροχής ,ολοκλήρωσαν το καταστρεπτικό έργο των τοπικών αρχόντων.
Το παρελθόν ας γίνει γνώση για το μέλλον.
Φυσάει ανάποδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης