Διεθνές ενδιαφέρον για το ράλι Ολύμπου Reviewed by Momizat on . Το  διεθνές ενδιαφέρον έχει προκαλέσει και φέτος η διοργάνωση του   2ου Ιστορικού  Ράλι  ΟΛΥΜΠΟΥ 2013 (Regularity-2nd Olympus Classic Rally ), που βρίσκεται, πλ Το  διεθνές ενδιαφέρον έχει προκαλέσει και φέτος η διοργάνωση του   2ου Ιστορικού  Ράλι  ΟΛΥΜΠΟΥ 2013 (Regularity-2nd Olympus Classic Rally ), που βρίσκεται, πλ Rating: 0

Διεθνές ενδιαφέρον για το ράλι Ολύμπου

Διεθνές ενδιαφέρον για το ράλι Ολύμπου

Το  διεθνές ενδιαφέρον έχει προκαλέσει και φέτος η διοργάνωση του   2ου Ιστορικού  Ράλι  ΟΛΥΜΠΟΥ 2013 (Regularity2nd Olympus Classic Rally ), που βρίσκεται, πλέον, την τελική ευθεία και που  πρόκειται να διοργανωθεί και φέτος στη Λάρισα, την Ελασσόνα και τον Όλυμπο στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2013 .

Το σημαντικό αυτό γεγονός έχει προκαλέσει και πάλι  το έντονο ενδιαφέρον Λεσχών και οδηγών, εντός και εκτός Ελλάδος, ταξιδεύοντας μοναδικές εικόνες από το μυθικό βουνό σε όλο τον κόσμο, συγκινώντας τα εκατομμύρια φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης, που έχουν ως όνειρο  ζωής την ανάβασή τους στον Όλυμπο.

Σημειώνεται ότι το 1ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου,που είναι  πλέον θεσμός για τη Θεσσαλία, διοργανώθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία με πρωτοβουλία του  Δικτύου  «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και του Δήμου Ελασσόνας υπό την Αιγίδα και την στήριξη  της Περιφέρεια Θεσσαλίας -Π.Ε. Λάρισας και τη συνεργασία Λεσχών Κλασσικών Οχημάτων .

Για τον λόγο αυτό, οι θεσμικοί αυτοί φορείς  διοργανώνουν και φέτος το 2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου,ως συνέχεια του περυσινού, με τη συμμετοχή δυνατών Λεσχών, που έχουν παράδοση στη διοργάνωση πραγματικών αγώνων Ράλι, με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές, όπως είναι η ΛΕΚΑΜ -Μέλος της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.

Ράλι  με μοναδικές διαδρομές και διεθνή απήχηση

Οι διαδρομές του 2ου Ράλι που ετοιμάζουν με τη φροντίδα του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»  να πραγματοποιήσουν τα μέλη Συλλόγων και Λεσχών Κλασσικών Αυτοκινήτων , από όλη την Ελλάδα, θα είναι  ονειρικές και μοναδικές μέσα στην άγρια ομορφιά του Ολύμπου, σε μεγάλα υψόμετρα, με συγκινήσεις που κόβουν  την ανάσα, για σκληρούς οδηγούς κλασσικών οχημάτων, στις πανέμορφες πλαγιές του μυθικού βουνού. Θα είναι ένα σπουδαίο διήμερο για  όλους αυτούς που ασχολούνται με τα συλλεκτικά οχήματα και είναι φίλοι τόσο του παλαιού αυτοκινήτου, αλλά και παλιών μοτοσυκλετών, που μας παραπέμπουν σε εποχές του περασμένου αιώνα και το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει ελεύθερα όλες τις εκδηλώσεις σε όλες τις φάσεις του αγώνα.

Εκατοντάδες φίλοι του κλασσικού οχήματος, οδηγοί και επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία, όπως έγινε και πέρυσι, να γνωρίσουν μέσα από τις ξεναγήσεις και την φιλοξενία, τον Όλυμπο με την ιστορία και τις αρχαιότητες της περιοχής (Περραιβική Τριπολίτιδα, Βυζαντινά Μνημεία κ.ά.), αλλά και με τα θαυμάσια  τοπικά μοναδικά προϊόντα της επαρχίας Ελασσόνας , τα περίφημα πούρα DOMENICO και πολλά άλλα.

 

Σημειώνεται ότι η περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου, αποτελεί αγαπημένο τόπο προορισμού των φίλων της φύσης και του Ολύμπου, αφού η ανάβαση από τη ΝΔ του πλευρά κρύβει μοναδικές ομορφιές και σπάνιες συγκινήσεις για τους αθλητές βουνού και ορειβάτες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, ενώ η προσέγγιση στην κορυφή του Ολύμπου γίνεται όλο το χρόνο με διαδρομή διάρκειας 1,5 ώρας και σημείο εκκίνησης τα 2.500 μ. (περιοχή “Χριστάκη”).

 

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΡΑΛΙ Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Σημειώνεται ότι η Ελασσόνα θα αποτελεί και πάλι το κεντρικό σημείο φιλοξενίας των κλασσικών οχημάτων, ενώ η διαδρομή που θα έχει ως σημείο εκκίνησης την πόλη της Λάρισας το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 θα εξελιχθεί σε όλο τον ορεινό όγκο του Ολύμπου, σε μεγάλα υψόμετρα, σε παραδοσιακά πανέμορφα χωριά, με πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμή των διαγωνιζόμενων και  θα ανακοινωθεί με κάθε λεπτομέρεια τις επόμενες μέρες.

Ο τερματισμός του Ράλι Ολύμπου θα γίνει και φέτος στην μαγευτική Ελασσόνα ,τη Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 , στη 1 το μεσημέρι στις πλαγιές του μυθικού βουνού με παραδοσιακή φιλόξενη υποδοχή και ευχάριστες εκπλήξεις για όλους τους συμμετέχοντες .

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Κεντρικός Συντονιστής -Εγγραφές: ΛΕΚΑΜ : -Πρόεδρος κ. Τσάλιος Γεώργιος  2310-816180 (Λέσχη)- Κιν.6975-909100 , E-Mail: kos112@pathfinder.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ: Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα) : Πρόεδρος κ. Γκανάκης Νικ. 6944-479588

ΛΕ.Κ.Ο.Β. :κ. Τζανέτος  Παπαγεωργίου 6938-139410,E-Mail:  lekov@lekov.gr,

Πληροφορίες στα SITES: www.lekam.gr,  www.lekov.gr,     www.diktioelassonas.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή