"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Διεθνής βράβευση ντοκιμαντέρ του Καναλιού της Βουλής

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια ξεχωριστή βράβευση έχει πλέον στο ενεργητικό του Κανάλι της Βουλής. «Στοργή στο λαό» είναι ο τίτλος ντοκιμαντέρ- εσωτερική παραγωγή του Καναλιού της Βουλής- που τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου δημιουργικού ντοκιμαντέρ (Best Creative Documentary).

Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Δούβλη, τιμήθηκε στο πρόσφατο διεθνές φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών του Λονδίνου (London Greek Film Festival 2014).

Το έργο είναι βασισμένο σε άγνωστο αρχειακό υλικό, που ο σκηνοθέτης ανακάλυψε κυρίως στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, αλλά και στο Αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, πραγματεύεται τη λογοκρισία στον κινηματογράφο στα χρόνια της χούντας.

Περιλαμβάνει αποσπάσματα από ελληνικές και ξένες ταινίες που λογοκρίθηκαν ή απαγορεύτηκαν, επίκαιρα της εποχής, συνεντεύξεις σκηνοθετών, καθώς και απόρρητα έγραφα που έρχονται για πρώτη φορά στο φως.

Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο, προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση στα Γενικά Αρχεία του Κράτους τον Απρίλιο, καθώς και στο Γαλλικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο του Cine Doc, συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Αιγαίου στη Μυτιλήνη τον Σεπτέμβριο, ενώ τον Νοέμβριο θα διαγωνιστεί στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας.

Η υποδοχή της ταινίας υπήρξε εξαιρετικά θερμή τόσο από το κοινό, όσο και από τον Τύπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης