"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

28.7 C
Trikala

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024: «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων προωθεί την αντίληψη για έναν κόσμο βιώσιμο, με ενσυναίσθηση και χωρίς αποκλεισμούς.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα». Με την επιλογή του θέματος αυτού για το 2024, το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, όπου η καινοτομία ενώνεται με την παράδοση, καλύπτοντας ένα ευρύτατο πεδίο, από την τέχνη και την ιστορία ως την επιστήμη και την τεχνολογία.

Στο πλαίσιο αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων διοργανώνει την Παρασκευή 17 Μαΐου εκπαιδευτική δράση για μαθητές δημοτικού στο Οθωμανικό Συγκρότημα «Οσμάν Σαχ» στην παραποτάμια περιοχή του Ληθαίου ποταμού.

Οι μαθητές μέσω μιας ψηφιακής εφαρμογής, που περιλαμβάνει ηχητική ξενάγηση και εκπαιδευτικά  παιχνίδια, θα γνωρίσουν την ιστορία και τη χρήση των μνημείων της περιοχής με έμφαση στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό της πόλης, όπου θα ανακαλύψουν την διαδικασία των λουτρών και τη σημασία τους στην καθημερινότητα των ανθρώπων μιας άλλης εποχής.

Η δράση  σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με το  Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ).

Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, Τ.: 2431076647

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι όνειδος και μεγίστη προσβολή, για μία απο τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου όπως η ΤΡΙΚΚΗ, με μία πλουσιότατη ιστορία που χάνεται στα βάθη των μυθολογικών χρόνων, να συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων με το Οθωμανικό «Οσμάν Σαχ», προβάλλοντας το ως την αντιπροσωπευτική πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα της πόλεως μας. ‘Έχουν κολλήσει στο Τουρκο-τζαμί και στα λουτρά!!!

  2. Χάθηκαν το Ασκληπιείο της Αρχαίας Τρίκκης, η Αρχαία Πέλιννα, η περιοχή του Παλαιόπυργου και τόσα άλλα;

  3. Μόνο ενσυναίσθηση; Βάλτε καί λίγο συμπερίληψη, λίγο non binary καί ότι άλλο φρούτο της woke culture για να μορφωθούν τα παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης