"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24 C
Trikala

Διεξαγωγή του 75ου «ΕΥΚΛΕΙΔΗ»

Σχετικά άρθρα

lafarm

00000000000000000000000000000000000000000

Σήμερα, πρωί Σαββάτου, διοργανώθηκε Πανελλαδικά από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας, ο 75ος μαθηματικός διαγωνισμός «Ευκλείδης».
Στο νομό μας, το τοπικό Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποίησε το διαγωνισμό στο 7ο γενικό λύκειο Τρικάλων, που χρησιμοποιήθηκε ως εξεταστικό κέντρο. Συμμετείχαν οι σαράντα τέσσερις (44) μαθητές, που είχαν προκριθεί από την πρώτη φάση των μαθηματικών διαγωνισμών, δηλαδή από τον 75ο «Θαλή». Ο «Θαλής» είχε λάβει χώρα τον περασμένο Νοέμβριο με τη συμμετοχή 285 μαθητών. Οι μαθητές που διαγωνίστηκαν κλήθηκαν να επιλύσουν τέσσερα ζητήματα, ανάλογα με την τάξη τους, κάποια εκ των οποίων είχαν ιδιαίτερη δυσκολία.
Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής, ο πρόεδρος Στέλιος Αμπράζης, καλωσόρισε τους διαγωνιζόμενους μαθητές στο εξεταστικό κέντρο. Αρχικά τους ευχήθηκε καλή και εποικοδομητική χρονιά, τους συνεχάρη για την επιτυχία τους στο «Θαλή» και τους ευχήθηκε νέες επιτυχίες με υγεία στη ζωή τους.
Οι επιτυχόντες μαθητές του 75ου «Ευκλείδη» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Αρχιμήδης» στις 22 Φεβρουαρίου, με τόπο διεξαγωγής την Αθήνα αυτή τη φορά. Έτσι, θα επιλεγούν οι δύο Εθνικές ομάδες. Η κάθε μία αποτελείται από έξι μαθητές που είναι των γυμνασίων και των λυκείων αντίστοιχα. Οι μαθητές αυτοί θα εκπροσωπήσουν λάβουν μέρος στη 19η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2015), στην 32η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ελλάδα, Μάιος 2015), και στην 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ταϊλάνδη, Ιούλιος 2015).
Τα τελευταία χρόνια ο νομός μας βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις σε Πανελλαδικό επίπεδο, με τις επιτυχίες που καταγράφουν οι μαθητές μας, οι οποίοι έχουν εκπροσωπήσει διεθνώς επάξια την πόλη και τη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης