Διεργασίες για “Κίνημα Λαού” στον Δ. Φαρκαδόνας Reviewed by Momizat on . Με στόχο και τις εκλογές Κίνημα Λαού στον Δήμο Φαρκαδόνας   Γραφείο Τύπου 27-09-2013   Σημαντικό βήμα στη δημιουργία Κινήματος Λαού στο Δήμο Φαρκαδόνας απο Με στόχο και τις εκλογές Κίνημα Λαού στον Δήμο Φαρκαδόνας   Γραφείο Τύπου 27-09-2013   Σημαντικό βήμα στη δημιουργία Κινήματος Λαού στο Δήμο Φαρκαδόνας απο Rating: 0

Διεργασίες για “Κίνημα Λαού” στον Δ. Φαρκαδόνας

Διεργασίες για “Κίνημα Λαού” στον Δ. Φαρκαδόνας

Με στόχο και τις εκλογές

Κίνημα Λαού

στον Δήμο Φαρκαδόνας

 

Γραφείο Τύπου

27-09-2013

 

Σημαντικό βήμα στη δημιουργία Κινήματος Λαού στο Δήμο Φαρκαδόνας αποτέλεσε η χθεσινή συνάντηση (στο κέντρο «Νοσταλγία») στην Οιχαλία, όπου συζητήθηκαν οι ιδεολογικές πολιτικές κατευθύνσεις και το πλαίσιο των στόχων του.

Παραβρέθηκαν πολίτες από Φαρκαδόνα, Οιχαλία, Κρήνη, Κεραμίδι, Πετρωτό, Γριζάνο και Σερβωτά. Εκπροσωπούσαν διάφορες κοινωνικές τάξεις και επαγγελματικούς κλάδους.

Ξεκαθαρίστηκε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία από τα κάτω που ωρίμαζε από καιρό. Μια πρωτοβουλία μέσα από τα σπλάχνα της τοπικής κοινωνίας, μια γνήσια κι αυθεντική λαϊκή κίνηση. Ένα Κίνημα Λαού που σύντομα μπορεί να αγκαλιάσει και να ενεργοποιήσει  τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και στα 18 χωριά του Δήμου.

«Θα ήταν λάθος, αλλά και πολιτικά ανέντιμο, τονίστηκε, η δημιουργία στενά αυτοδιοικητικής κίνησης με στόχο την κατάληψη θώκων εξουσίας ή την άντληση οποιωνδήποτε ωφελημάτων όταν καίγεται το σύμπαν. Όταν η χώρα λεηλατείται και ο λαός περνά τα πάνδεινα, ενώ ταυτόχρονα τρομοκρατείται ασταμάτητα τόσο από τη μνημονιακή κρατική προπαγάνδα και βία, όσο και από την παρακρατική φασιστική βία της Χρυσής Αυγής. Το τρίπτυχο ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ – ΦΟΒΟΣ – ΣΥΝΗΘΕΙΑ δεν θα αφήσουμε να περάσει στο Δήμο μας. Θα το πολεμήσουμε όλοι μαζί για να το ανατρέψουμε».

Στη συγκέντρωση, όπου πήραν τον λόγο πάνω από δέκα πολίτες, υπογραμμίστηκε ότι η  Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι από τα μεγάλα θύματα του μνημονίου, αφού οι πόροι της μειώθηκαν κατά 60% και το κακό συνεχίζεται. Σε λίγο οι Δήμοι δεν θα μπορούν να λειτουργούν καθόλου ούτε να προσφέρουν τίποτα στους δημότες τους.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας, επί πλέον, μ’ ένα Δήμαρχο ανίκανο μέχρι ανύπαρκτο, κατάντησε κλωτσοσκούφι στα χέρια ομάδων, φατριών και παραγόντων που δρούν για  ιδιοτελή συμφέροντα κι έχουν εγκαταλείψει τον τόπο και τους πολίτες στο έλεος του Θεού. Όλη η Δημοτική Αρχή είναι κομμάτι του σάπιου πολιτικού συστήματος και ευθυγραμμισμένη πλήρως με τις αντιλαϊκές κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Δήμαρχος, συμπολίτευση, αντιπολίτευση στήνουν σκυλοκαβγάδες μεταξύ τους που δεν αφορούν καθόλου την κοινωνία. Καταστρέφουν όλοι μαζί τον Δήμο. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ!

Το Κίνημα Λαού, μάχεται ενάντια σε μνημόνια, καταστολή, φασισμό και τους τοποτηρητές των μνημονιακών πολιτικών στον Δήμο Φαρκαδόνας.

Το Κίνημα Λαού στέλνει μήνυμα στους πολίτες ότι το μερικό συνδέεται με το γενικό και επιδιώκει τη μαζική ενεργοποίηση των πολιτών, κόντρα στη λογική της ανάθεσης, τη συνήθεια και τον φόβο. Οι ίδιοι οι πολίτες κρατούν τις τύχες στα χέρια τους. Δεν πρόκειται να τους σώσει κανένας «σωτήρας» που θα βγει απ’ το ντουλάπι της ναφθαλίνης ή θα ρθει από τα Τρίκαλα ή την Αθήνα. Μπορούν ΤΩΡΑ να πάρουν οι ίδιοι τις τύχες στα χέρια τους.

Το Κίνημα Λαού, ως γνήσια και αυθεντική κίνηση πολιτών, δρα και αναπτύσσεται με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, ελεύθερα και ακηδεμόνευτα. Δεν κατευθύνεται ούτε ελέγχεται από κανένα κέντρο ή κόμμα. Είναι άλλο το θέμα, να δεχτεί τη στήριξη κι από κόμματα που θα ένιωθαν τα ίδια ότι είναι κοντά στις αρχές μας.

Το Κίνημα Λαού συγκροτείται και δρα με πράξη και λόγο, τόσο γενικό πολιτικό, όσο και αυτοδιοικητικό. Στους στόχους του είναι να κερδίσει τις εκλογές τον Μάη 2014 και ο Δήμος Φαρκαδόνας να περάσει στα χέρια του Λαού, εφαρμόζοντας μια εντελώς άλλη πολιτική προς όφελος των δημοτών και του τόπου. «Τούτος ο στόχος στις σημερινές συνθήκες είναι άκρως ρεαλιστικός και αυτό θα φανεί γρήγορα», κατέληξε ομιλητής της συγκέντρωσης.

Αποφασίστηκε να γίνουν συγκεντρώσεις – ομιλίες σ’ όλα τα χωριά του Δήμου με στόχο να δημιουργηθούν πυρήνες του Κινήματος και στις 18 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Προγραμματίστηκαν συγκεντρώσεις για το πρώτο 10ήμερο σε Κρήνη, Κεραμίδι, Κλοκοτό, Πετρωτό. Κι έπεται συνέχεια.

Μέσα από τις λαϊκές συγκεντρώσεις και συνελεύσεις, τη δημιουργία πυρήνων και τη συνεχή καθημερινή δράση θα δημιουργηθεί σιγά – σιγά με τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών, αλλά και επιστημόνων το Πρόγραμμα, καθώς και η εκλογή των αναγκαίων οργάνων του Κινήματος.

Τόσο το περιεχόμενο των λόγων που ακούστηκαν, όσο και η ίδια η συμμετοχή και η αποφασιστικότητα των συμμετασχόντων στη συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης δείχνει πως κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο γεννήθηκε σ’ έναν απ’ τους 4 Δήμους του Νομού μας. Ευχόμαστε να πετύχουν και το παράδειγμά τους να ακολουθηθεί και σ’ άλλους δήμους.

Αφήστε το σχόλιο σας