Διεργασίες σε τμήμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς Reviewed by Momizat on . Οι ζυμώσεις με στόχο την κινηματική και την πολιτικοεκλογική συμπόρευση συνεχίζονται στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Ύστερα από κοινή σύσκεψη που π Οι ζυμώσεις με στόχο την κινηματική και την πολιτικοεκλογική συμπόρευση συνεχίζονται στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Ύστερα από κοινή σύσκεψη που π Rating: 0

Διεργασίες σε τμήμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς

Διεργασίες σε τμήμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς
Οι ζυμώσεις με στόχο την κινηματική και την πολιτικοεκλογική συμπόρευση συνεχίζονται στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Ύστερα από κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν πριν από τα Χριστούγεννα (18.12) η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σχέδιο Β’ (Αλαβάνος), η ΚΟ Ανασύνταξη, η ομάδα «Λογική της Ιστορίας», οι Όμιλοι Επαναστατικής Θεωρίας, ανένταχτοι, καθώς και αντιπροσωπεία του Συλλόγου «Γιάννης Κορδάτος», θα ακολουθήσει και νέα σύσκεψη στις αρχές Ιανουαρίου. Στόχος των συσκέψεων αυτών, η προσπάθεια για τη διαμόρφωση ενός κοινού πολιτικού πλαισίου πάνω στο οποίο θα στηρίζεται η πολιτική συμπόρευση των παραπάνω σχημάτων.

Προς το παρόν πάντως δεν φαίνεται να έχει κλειδώσει κοινή εκλογική κάθοδος στις επικείμενες ευρωεκλογές, ή ενδεχόμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές, παρόλο που οι συζητήσεις – τουλάχιστον μεταξύ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Σχεδίου Β’ – κρατούν από την προεκλογική περίοδο του 2012.

Είναι ενδεικτική η ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το περασμένο Σάββατο, στην οποία εκδηλώνονται επιφυλάξεις για το ζήτημα της κοινής εκλογικής καθόδου μέσα από ένα μετωπικό σχήμα. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι τα βήματα συμπόρευσης που γίνονται δεν αφορούν μόνο τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες που συζητούν μεταξύ τους, αλλά χρειάζεται να ανοίξουν στους χιλιάδες αγωνιστές και τον κόσμο της Αριστεράς, στους αγώνες και τα μέτωπα της επόμενης περιόδου. Διαψεύδοντας δημοσιεύματα που μιλούν για κοινή εκλογική κάθοδο, η ανακοίνωση αναφέρει: «Εκεί (σ.σ.: στις κινηματικές, αγωνιστικές πρωτοβουλίες), πάνω από όλα θα κριθεί η συμμαχία των δυνάμεων της συμπόρευσης και όχι στα εκλογικά κατεβάσματα, τα οποία άλλωστε εξαρτώνται από τον βαθμό της πολιτικής συμφωνίας και της κοινής δράσης μέσα στους αγώνες. Δεν είναι ο πρώτος μας στόχος, και δεν τέθηκαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη αντίστοιχα ζητήματα, παρά ορισμένα δημοσιεύματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ως προς το περιεχόμενο και την ιεράρχηση των αιχμών που οφείλει ένα τέτοιο μετωπικό σχήμα να αναδείξει σε αυτήν τη συγκυρία. Ως εκ τούτου οι συζητήσεις συνεχίζονται…(Πηγή topontiki.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή