Διευρύνεται το εκπαιδευτικό μέτωπο Reviewed by Momizat on . Σε 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ, προχωρούν και οι δάσκαλοι, ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση της ολομέλειας Σε 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ, προχωρούν και οι δάσκαλοι, ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση της ολομέλειας Rating: 0

Διευρύνεται το εκπαιδευτικό μέτωπο

Διευρύνεται το εκπαιδευτικό μέτωπο

Σε 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ, προχωρούν και οι δάσκαλοι, ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων των συλλόγων τους που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 χθες το απόγευμα.

Παράλληλα, οι δάσκαλοι αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε τρίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, για να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Ωστόσο απέρριψαν την «πρόταση» της ΟΛΜΕ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Φυσικά, η ξκυβέρνηση και οι συν αυτή, παρουσιάζουν την απόφαση ως ήττα του μετώπου. Ομως μια απεργία δεν είναι μια στατική υπόθεση, ούτε μια κίνηση που αρχίζει ή τελειώνει σε μια απόφαση. Υπό την έννοια αυτή, έχουμε να δούμε πολλά από την ερχόμενη Δευτέρα.

Η απόφαση των δασκάλων προβλέπει περιφερειακές συνελεύσεις των συλλόγων στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου και νέα συνέλευση στις 19 του μήνα για επανεκτίμηση της κατάστασης και για να εξεταστεί το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Η αναταραχή συνεχίζεται και στην ανώτατη εκπαίδευση καθώς στον αέρα εξακολουθούν να βρίσκονται εξετάσεις και εγγραφές φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων που αντιδρούν στη διαθεσιμότητα ενώ, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο έχει κλείσει ως τη Δευτέρα.

Στο ΕΜΠ οι καθηγητές βρίσκονται σε απεργία ενώ η σύγκλητος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αποφάσισε να κλείσει το ίδρυμα από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή