"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Δικαστικός κόλαφος για την Διοίκηση του Αχ. Λιούτα και δικαίωση για τον Στέφανο Ντάκο. Η «απάντηση» της Διοίκησης

lafarm

Σχετικά άρθρα

EAST

Με μία αναλυτική και αιτιολογημένη απόφαση το Πρωτοδικείο Τρικάλων έκανε δεκτή την αίτηση ακυρώσεως του αγροτοσυνεταιριστή Στέφανου Ντάκου, με νομικό παραστάτη τον γνωστό δικηγόρο Γιώργο Παπασίμο, ακυρώνοντας την «μεθοδευμένη», σύμφωνα με αυτόν, όπως διατυπώθηκε στην αίτησή του, απόφαση διαγραφής και έκπτωσής του από το αιρετό αξίωμα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.
Με την δικαστική αυτή απόφαση (159/2015), κρίθηκε ότι η απόφαση διαγραφής του από την Αντιπροσωπευτική Γενική Συνέλευση ήταν εντελώς αναιτιολόγητη και άκυρη, καθώς και ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ένωσης και η Αντιπροσωπευτική Γενική Συνέλευση διέπραξαν σωρευτικά πάμπολλες παραβάσεις του Καταστατικού της Ένωσης και του Νόμου, έχοντας ως μοναδικό στόχο, σύμφωνα με τον Στέφανο Ντάκο, την συνδικαλιστική και προσωπική «εξόντωσή» του λόγω της δημόσιας κριτικής, που ασκεί για τα έργα και τις πράξεις της πλειοψηφίας της Διοίκησης της Ένωσης και του Προέδρου αυτής Αχιλλέα Λιούτα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και σε σύντομο χρονικό διάστημα, η πλειοψηφούσα Διοίκηση, με απόφασή της με αριθμό 9/17.7.2015, κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου μεταξύ Ένωσης και της συζύγου του Στεφάνου Ντάκου (που εργάζεται εδώ και 23 περίπου χρόνια στην Ένωση), δηλαδή προχώρησαν σε «απόλυση – διωγμό» της υπαλλήλου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αχιλλέας Λιούτας, με επιστολή του στις 20.7.2015 σημείωνε: «Eφόσον μέχρι την Τρίτη 21-07-2015 και μέχρι ώρα 14:00 μ.μ., προσέλθετε και αποδεχτείτε … υπογράφοντας τη σχετική τροποποιητική Ατομική Σύμβαση Εργασίας … η παρούσα καταγγελία ουδεμία ισχύ έχει».

Είχε προηγηθεί το «ξήλωμά» της από τη θέση, που κατείχε εδώ και χρόνια, της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης και της θέσης Ταμία της Ένωσης, αμέσως μετά την απόφαση για διαγραφή του Στεφάνου Ντάκου από μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης (Σεπτέμβριος 2014).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης