"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Δικηγόρος «αράχνη» εξαπατούσε Λαρισαίους

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Στον… ιστό μιας απατεώνισσας δικηγόρου πιάστηκαν ανυποψίαστοι Λαρισαίοι τα τελευταία χρόνια και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα θύματά της, το πλήρωσαν ακριβά τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά.

Η Λαρισαία δρούσε κυρίως μέσω της πλαστογραφίας και ποντάριζε στην άγνοια των θυμάτων της για νομικά ζητήματα αλλά δεν δίσταζε να εξαπατήσει και άτομα με ειδικές ανάγκες –στην περίπτωση της δίκης έναν τυφλό. Το θράσος της ήταν μεγάλο αφού έφτασε στο σημείο να αφαιρέσει έγγραφο από το αρχείο του Πρωτοδικείου αλλά και να πλαστογραφήσει σημαντικά έγγραφα όπως βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων αλλά και εισαγγελικές διατάξεις Αρείου Πάγου. Όλα, για να εξαπατήσει τους πελάτες της με σκοπό το προσωπικό της οικονομικό όφελος.

Η 43χρονη δικηγόρος σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» έχει απασχολήσει επανειλημμένως τα πειθαρχικά όργανα στον κλάδο της. Κατά το παρελθόν υπήρξε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας όμως τα τελευταία χρόνια είναι μέλος Δικηγορικού Συλλόγου άλλης πόλης.

Οι υποθέσεις της έφτασαν στο Πενταμελές Εφετείο της Λάρισας όπου και κρίθηκε ένοχη κυρίως για απάτη και πλαστογραφία.

Πιο αναλυτικά: Πριν από μερικά χρόνια, κατηγορείτο πως, κατήρτισε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό αναγνώρισης χρέους εις βάρος ενός ηλικιωμένου Λαρισαίου που έχει σοβαρό πρόβλημα με την όρασή του. Στη συνέχεια το υπέγραψε τόσο για την ίδια, όσο για εκείνον, ενώ έβαλε και υπογραφή και για τη σύζυγό του, ως μάρτυρα. Ως δεύτερος μάλιστα μάρτυρας υπέγραψε και ο πατέρας της δικηγόρου πράξη που τον έφερε ως συγκατηγορούμενο στην υπόθεση. Λίγο αργότερα υπέβαλε προς τη δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας αίτηση για έκδοση διαταγής πληρωμής προσκομίζοντας μεταξύ άλλων το πλαστό ιδιωτικό συμφωνητικό κάτι που πέτυχε, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος Λαρισαίος να υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά δεκάδων χιλιάδων ευρώ (!).

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υπήρχε μεγάλη ένταση στους διαλόγους των δύο πλευρών. Ο παθών κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του τόνισε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στην ίδια, πως «στείλατε courier και το παρέλαβε η γυναίκα μου και υπέγραψε. Από κει πήρατε την υπογραφή της…».

Από την πλευρά της η γυναίκα του τυφλού αφού ισχυρίστηκε πως «ο θεός τους βλέπει και πως είναι μεγάλος» κατέθεσε ότι την πίστεψαν γιατί είναι άνθρωποι της εκκλησίας και είπαν πως την βοήθησαν όταν είχε ανάγκη, ενώ τόνισε ότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα τους έκανε τέτοια ζημιά η δικηγόρος.

*Στη συγκεκριμένη περίπτωση κρίθηκε ένοχη για πλαστογραφία με χρήση και απάτη επί δικαστηρίου ιδιαίτερα μεγάλης ζημιάς και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών. Πρωτοβάθμια είχε καταδικαστεί σε 3 χρόνια με 3ετή αναστολή.

«ΕΦΤΙΑΧΝΕ» ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Σε άλλο δικαστήριο, δεν δίστασε να αφαιρέσει, όπως κατηγορείτο, γραμμάτιο που φυλασσόταν στη γραμματεία του τμήματος διαταγών πληρωμής, πτωχεύσεων και καταθέσεων εγγυοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας. Το συγκεκριμένο ήταν ένα γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού 65 χιλιάδων ευρώ και το είχε καταθέσει η ίδια ως εγγυοδοσία για να επιτύχει αναστολή αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος ακίνητης περιουσίας.

Πριν λήξει όμως η χρονική διορία πήγε και το πήρε από το αρχείο του Πρωτοδικείου και το προσκόμισε στην Τράπεζα, όπως κατηγορείτο, για να της εκδώσουν δίγραμμη τραπεζική επιταγή.

Στη συνέχεια μάλιστα κατηγορείτο πως έστειλε εξώδικο σε γυναίκα που εμπλεκόταν στην υπόθεση, με το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν της όφειλε τίποτα και μάλιστα προειδοποιούσε την ίδια και τις κόρες της ότι θα κινηθεί εναντίον τους. Τις κατηγορούσε πως δεν είναι αμέτοχες με την απώλεια του πρωτότυπου γραμματίου παρακαταθήκης, το οποίο η ίδια είχε πάρει.

Σε μια άλλη περίπτωση της ίδιας υπόθεσης, κατηγορείτο, πως έφτιαξε πλαστά έγγραφα (για παράδειγμα απόδειξη από το υποθηκοφυλακείο, βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας, εισαγγελική διάταξη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) αλλά και νόθευσε γνήσια έγγραφα με σκοπό να τα δώσει σε πελάτισσά της για την πείσει πως προέβη δήθεν στις απαιτούμενες ενέργειες που της ανατέθηκαν για την υπεράσπισή της.

*Στο εν λόγω δικαστήριο κρίθηκε ένοχη για υπεξαγωγή εγγράφου, απάτη με ιδιαίτερα μεγάλη προξενηθείσα ζημία, συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία με χρήση και καταδικάστηκε σε ποινή 3 ετών και 9 μηνών που μετατράπηκε προς 5 ευρώ ημερησίως. Αιτήθηκε ρύθμιση με δόσεις η οποία έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από το δικαστήριο.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης