"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Διοικητής ΟΑΕΕ: «Όποιος δεν μπορεί να πληρώνει, να πάει Βουλγαρία»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την αντίδραση των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ προκάλεσε η παραδοχή του διοικητή του Ταμείου Δημήτρη Τσακίρη ότι όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στη Βουλγαρία.

Το ιστορικό της υπόθεσης εξηγεί η Καθημερινή: Ο διοικητής βρέθηκε στη Φλώρινα και στη Βέροια, προκειμένου να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, με αιχμή την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών, στο 20% του φορολογητέου εισοδήματος.

Οι επιχειρηματίες στις τοποθετήσεις-ερωτήσεις τους επισήμαναν ότι καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια να μείνουν «ζωντανοί».

Σε ερώτηση ασφαλισμένου πώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 με τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλά και φορολογικές αλλαγές οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο Κράτος, ο διοικητής του ΟΑΕΕ φέρεται να είπε, εάν το θεωρούν πατριωτικό, ας πάνε στη Βουλγαρία.

Μιλώντας στην Καθημερινή, ο κ. Τσακίρης επισημαίνει ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε, καθώς αυτό που είχε ως στόχο να καταδείξει είναι ότι η ικμάδα, η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Μανιός αντέδρασε έντονα στα όσα είπε ο διοικητής: «Ας πάει αυτός στη Βουλγαρία να κάνει τον διοικητή. Η απάντηση δεν είναι αυτή, η απάντηση είναι κάτσε κάτω να το συζητήσουμε.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης