Διστακτική και αναγνωριστική η πρώτη επαφή ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ Reviewed by Momizat on . Αποφασισμένα να μην αφήσουν όσα τους χωρίζουν να κυριαρχήσουν, εμφανίστηκαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στην πρώτη αναγνωριστική συνάντησή τους ,στο πλαί Αποφασισμένα να μην αφήσουν όσα τους χωρίζουν να κυριαρχήσουν, εμφανίστηκαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στην πρώτη αναγνωριστική συνάντησή τους ,στο πλαί Rating: 0

Διστακτική και αναγνωριστική η πρώτη επαφή ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Διστακτική και αναγνωριστική η πρώτη επαφή ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Αποφασισμένα να μην αφήσουν όσα τους χωρίζουν να κυριαρχήσουν, εμφανίστηκαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στην πρώτη αναγνωριστική συνάντησή τους ,στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Κουβέλη για διάλογο στην κεντροαριστερά που δέχτηκε ασμένως με χαρά το ΠΑΣΟΚ.

Στη συνάντηση, όπως είπαν ο Παναγιώτης Ρήγας γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, το αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν ικανοποιητικό  σημειώνοντας ωστόσο, ότι δεν ασχολήθηκαν με το ζήτημα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας την άνοιξη και τη στάση της ΔΗΜΑΡ, θέμα το οποίο το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει να το θέτει στην παρούσα φάση ως προαπαιτούμενο.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ απέφευγε να μπει στην ενοχλητική γι’ αυτό απόφαση της ΔΗΜΑΡ να ξεκινήσει διάλογο με το ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη και από τα δύο κόμματα μίλησαν για ανοιχτό και γόνιμο διάλογο στην προσπάθεια δημιουργίας ενός τρίτου πόλου της κεντροαριστεράς που δεν θα ετεροκαθορίζεται από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου μέσα στον Αύγουστο περοφανώς μετά τις 15, ενώ ήδη απ’ την πρώτη ανιχνευτική αυτή συζήτηση διεφάνη μια διάσταση απόψεων στο ζήτημα την ελληνικής διαπραγμάτευσης για το χρέος, αφού το ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι αποδέχεται  μόνο 2 από τους 4 όρους που θέτει η ΔΗΜΑΡ, δηλαδή τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου.

Στο καυτό θέμα της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στο ιδρυτικό συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης, η αντιπροσωπεία της Αγίου Κωνσταντίνου δεν θέλησε να δεσμευτεί σημειώνοντας ότι είναι ένα πρωθύστερο θέμα και προηγείται μια κατ΄αρχήν συμφωνία σε άλλα μείζονα θέματα.

Στη συνάντηση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ μετείχαν εκτός του Παναγιώτη Ρήγα ο γραμματέας της ΚΠΕ Νίκος Ανδρουλάκης, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Καρύδης και το μέλος του πολιτικού συμβουλίου Κυριάκος Πιερρακάκης ενώ από τη ΔΗΜΑΡ ο γραμματέας Δ. Αναγνωστάκης και ο Στέφανος Μανίκας.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή