Διώκεται η έκφραση γνώμης εκπαιδευτικών Reviewed by Momizat on . Ποινική διώξη ασκήθηκε εναντίον εκπαιδευτικών με την κατηγορία της υποκίνησης καταλήψεων. Η ποινική δίωξη έρχεται σε συνέχεια αναφοράς που έγινε στον εισαγγελέα Ποινική διώξη ασκήθηκε εναντίον εκπαιδευτικών με την κατηγορία της υποκίνησης καταλήψεων. Η ποινική δίωξη έρχεται σε συνέχεια αναφοράς που έγινε στον εισαγγελέα Rating: 0

Διώκεται η έκφραση γνώμης εκπαιδευτικών

Διώκεται η έκφραση γνώμης εκπαιδευτικών

Ποινική διώξη ασκήθηκε εναντίον εκπαιδευτικών με την κατηγορία της υποκίνησης καταλήψεων. Η ποινική δίωξη έρχεται σε συνέχεια αναφοράς που έγινε στον εισαγγελέα από γονέα μαθητή του Λυκείου Ιτέας με βάση την οποία εγκαλούνται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι και οι ίδιοι γονείς για την στάση που κράτησαν σε συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Ιτέας.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ επικίνδυνη καθώς με την συγκεκριμένη ποινική δίωξη όμως διώκεται η άποψη. Διώκεται η στάση και η γνώμη των εκπαιδευτικών, η οποία εκφράστηκε σε ΓΣ Συλλόγου Γονέων.
Δημοσιεύουμε παρακάτω την Ανακοίνωση – Καταγγελία της ΕΛΜΕ Φωκίδας

Επιμέλεια: alfavita.gr

ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ: Ψήφισμα-Καταγγελία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας εναντίον της ποινικής δίωξης κατά συναδέλφων.
H ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100 Άμφισσα
ΤΗΛ. – ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas@freemail.gr

Ψήφισμα-Καταγγελία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας εναντίον της ποινικής δίωξης κατά συναδέλφων .

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας καταγγέλει την ποινική διώξη που εναντίον των συναδέλφων εκπαιδευτικών που στην ουσία κατηγορούνται για υποκίνηση καταλήψεων. Η ποινική δίωξη έρχεται σε συνέχεια αναφοράς που έγινε στον εισαγγελέα από γονέα μαθητή του Λυκείου Ιτέας με βάση την οποία εγκαλούνται οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι και οι ίδιοι γονείς για την στάση που κράτησαν σε συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Ιτέας.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ επικίνδυνη. Είναι ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, των μαθητών- δεν ξεχνάμε ότι στη συγκεκριμένη αναφορά αναφέρονται ονόματα και στοχοποιούνται ανήλικοι μαθητές. Στόχος είναι να καταστείλουν με τον φόβο οποιονδήποτε αγώνα, οποιαδήποτε κινητοποίηση, οποιαδήποτε αντίδραση σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική. Εντάσσεται και εξυπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης να επιβάλλει το δόγμα ¨νόμος και τάξη¨ , να επιβάλλει δηλαδή κλίμα τρομοκρατίας στο λαό για να σταματήσει να διεκδικεί.
Με την συγκεκριμένη ποινική δίωξη όμως διώκεται η άποψη. Διώκεται η στάση και η γνώμη των συναδέλφων, η οποία εκφράστηκε σε ΓΣ Συλλόγου Γονέων. Δηλαδή όποιος στηρίξει τις αποφάσεις των μαθητικών συλλογικών οργάνων, όποιος στηρίζει το δικαίωμα των μαθητών, όπως και όλης της νεολαίας να διεκδικήσει το μέλλον της βαφτίζεται υποκινητής καταλήψεων και διώκεται ποινικά. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Όποιος τολμα να σηκώσει κεφάλι, θα χει μπλεξίματα με τον νόμο!
Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι γονείς, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν κάθε συμφέρον να καταδικάσουν τέτοιες διώξεις, που στρέφονται συνολικά εναντίον του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Να μη φοβηθούν, να μη σταματήσουν να αγωνίζονται για το δίκιο τους. Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν θα περάσει!

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η ποινική διώξη εναντίον των συναδέλφων!
Να μην τολμήσουν να εμπλέξουν το όνομα κανενός μαθητή μας!
Να σταματήσει κάθε δίωξη που στρέφεται εναντίον των αγώνων και του κινήματος!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΡΟΜΠΙΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή