"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

ΔΟΕ: «Αδιανόητη» η αλλαγή κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε η ΔΟΕ το γεγονός πως τη στιγμή που 18.000  προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. έγιναν από τους ισχύοντες πίνακες, να αλλάξει ο τρόπος κατάταξης τώρα και οι 918 προσλήψεις  που ανακοινώθηκαν να γίνουν με αναμορφωμένους πίνακες.

Με επιστολή της στον υπουργό Παιδείας, ζητάει να γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών με τους ισχύοντες πίνακες και η ρύθμιση του Ν.4316 να εφαρμοστεί από την επόμενη σχολική χρονιά.

«Με ρύθμιση που συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 72 του Ν.4316/2014 η κατάταξη στους πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχουν αποκτήσει πτυχίο στην ίδια εξεταστική περίοδο δεν γίνεται πλέον με βάση την ημερομηνία λήψης του αλλά με βάση τη βαθμολογία», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Παρά το γεγονός ότι η ρύθμιση αυτή βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση, πιστεύουμε ότι είναι άδικο να εφαρμόζεται στη μέση της σχολικής χρονιάς και να ανατρέπει δεδομένα», επισημαίνεται.

Οι προεκλογικές προσλήψεις
Υπενθυμίζεται ότι μόλις λίγα 24ωρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, προσλαμβάνονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας συνολικά 819 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γενικής παιδείας και ειδικής αγωγής για την κάλυψη κενών στα σχολεία.

Ειδικότερα, για την ειδική αγωγή προσλαμβάνονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 46 εκπαιδευτικοί για το Πρόγραμμα εξατομικευμένων μέτρων υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επίσης, 67 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας και 378 Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την εξειδικευμένη υποστήριξη για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Σύνολο 491 εκπαιδευτικοί.

Για τις ανάγκες της Γενικής Παιδείας, προσλαμβάνονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 150 εκπαιδευτικοί και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 70 εκπαιδευτικοί με πιστώσεις από τον τακτικό προϋπολογισμό, 37 ειδικότητες από πιστώσεις ΕΣΠΑ και 71 εκπαιδευτικοί ΠΕ 70 και ΠΕ 60. Σύνολο 328.

Σημειώνεται ότι για την πρόσληψη τουλάχιστον 500 εκπαιδευτικών στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, για τους οποίους υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, η οποία δεν είναι δυνατή μέχρι επανέναρξης των εργασιών της Βουλής.

Πηγή ΕΦΣΥΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης