"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.2 C
Trikala

Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το περιβάλλον και η προστασία του, ως πρώτες προτεραιότητες για τον Δήμο και την κοινωνία των πολιτών, ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης μελών του Δ.Σ. της ΜΚΟ «Πράσινη Κιβωτός» το βράδυ της Τρίτης στο Δημαρχείο.
Απουσιαζούσης της προέδρου της ΜΚΟ κ. Ελ. Τζιότζιου – Μηλιώνη σε προγραμματισμένο ταξίδι, ο αντιπρόεδρος κ. Στέργιος Βέργος, ο γενικός γραμματέας κ. Χρήστος Ζορμπάς και ο ταμίας κ. Β. Μαλέκας παρουσίασαν στον Δήμαρχο τις δράσεις που έχουν ήδη προωθήσει. Με έμφαση στον εθελοντισμό υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, η «Πράσινη Κιβωτός» εστίασε στην ανάγκη, δράσεις να αναληφθούν και πράξεις να υλοποιηθούν, στο πλαίσιο της σύζευξης Δήμου – εθελοντικών οργανώσεων. Εξάλλου, η «Πράσινη Κιβωτός» μετέχει στο Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας και, ως εκ τούτου, διαθέτει πολλαπλές δυνατότητες εξακτίνωσης των δράσεων.,
Με αυτά ως δεδομένα, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στους στόχους της δημοτικής αρχής για την προστασία του περιβάλλοντος: από τον καθαρισμό των όχθεων του Ληθαίου, μέχρι την περιαστική διαδρομή στο Διαλεχτό, και από την καθαριότητα στο πάρκο Αη Γιώργη μέχρι την προώθηση χρήσης φυσικού αερίου σε δημοτικά κτήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτές και περισσότερες δράσεις, θα συμπληρώνονται από μια ενεργό εθελοντική δράση, υλοποιήσιμη από την ομάδα εθελοντών που ήδη έχει συστήσει ο Δήμος Τρικκαίων και για την οποία ενημέρωσε ο κ. Παπαστεργίου.

 

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης