Δράσεις Μιχαλάκη για τα Μετέωρα και τον τουρισμό Reviewed by Momizat on . Συνάντηση μεταξύ των μελών του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Μετεώρων (ΣΤΕΜ) και του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Hotel Συνάντηση μεταξύ των μελών του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Μετεώρων (ΣΤΕΜ) και του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Hotel Rating: 0

Δράσεις Μιχαλάκη για τα Μετέωρα και τον τουρισμό

Δράσεις Μιχαλάκη για τα Μετέωρα και τον τουρισμό

Συνάντηση μεταξύ των μελών του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Μετεώρων (ΣΤΕΜ) και του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Hotel Famissi στην Καλαμπάκα. Ένα από τα βασικά αιτήματα του τοπικού φορέα που έχουν εκτεθεί και σε παλαιότερη συνάντηση με εκπροσώπους της Περιφερειακής Αρχής, ήταν αυτό της διάνοιξη των μονοπατιών των Μετεώρων, του καθαρισμού και της απαραίτητης σήμανσης για να κατευθύνονται οι ορειβάτες και περιπατητές, επισκέπτες και κάτοικοι της περιοχής.

Έργο με χαμηλό κόστος (κάτω των 50.000 ευρώ) που είναι στον σχεδιασμό της Περιφέρειας να εκτελεσθεί το αμέσως επόμενο διάστημα χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης το συγκεκριμένο αίτημα του ΣΤΕΜ (αλλά και άλλων φορέων). «Θεωρείστε το ήδη γενόμενο», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μιχαλάκης, βάζοντας χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του το τέλος του τρέχοντος έτους (2014).

Την ίδια προτεραιότητα ολοκλήρωσης και παράδοσης έθεσε και για το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών στο Καστράκι, αλλά και την Ψηφιακή Προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων. Η ολοκλήρωση αυτών των έργων (μαζί και με τα μονοπάτια) πρέπει να γίνει ταυτοχρόνως, ώστε να παραδοθούν μαζί, προκειμένου να αποτελέσουν δέλεαρ για τον επισκέπτη και να αξιοποιηθούν κατάλληλα αυξάνοντας την παραμονή των τουριστών.

Έργο «σημαία» για την περιοχή χαρακτήρισε ο κ. Μιχαλάκης την κατασκευή της περιφερειακής οδού Καλαμπάκας – Τρικάλων, ένα οδικό έργο που βρίσκεται στα επόμενα σχέδια της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αναφέρθηκε επίσης στο φράγμα της Νέας Ζωής – η κατασκευή του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει – λέγοντας ότι πρέπει να βρεθεί φόρμα χρηματοδότησης ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθεί, καθώς πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα καλύψει τις ανάγκες άρδευσης στην όλη περιοχή.

Από την πλευρά τους τα μέλη του ΣΤΕΜ εξέφρασαν μέσω του Προέδρου τους Ηλία Μαυραγάνη την ευχή να γίνουν όλα αυτά σύντομα, ενώ κατέθεσαν προτάσεις στον κ. Μιχαλάκη για μια συλλογική προσπάθεια τόνωσης της τουριστική κίνησης στην περιοχή μας, με μια σειρά έργων χρήσιμων για τον τόπο, και ζήτησαν υλικό για την προβολή της περιοχή μας, σε διάφορες εκθέσεις που συμμετέχουν ως επαγγελματίες του τουρισμού.

 

Πηγή kalampakanews.gr, tameteora.gr

Αφήστε το σχόλιο σας