"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Δραματικές εικόνες στην Ε.Ο. Τρικάλων-Καλαμπάκας με πρόσφυγες στον δρόμο

lafarm

Σχετικά άρθρα

PROSFYGESPOREIA250216_00003

Στον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων έχουν σταματήσει, πιθανότατα για να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν, οι 50 περίπου πρόσφυγες που ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα από το Κλειστό Γυμναστήριο της Μπάρας τον δρόμο… για τα σύνορα.

Τους πρόσφυγες συνοδεύουν περιπολικά της Αστυνομία, κυρίως για τη δική τους ασφάλεια και χωρίς να μπορούν ή να έχουν πάρει εντολές από την Πολιτεία για κάτι περισσότερο.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία ακόμη τραγική πτυχή στο θέμα του προσφυγικού που γνώρισε η τοπική κοινωνία της Καλαμπάκας τις τελευταίες ημέρες.

PROSFYGESPOREIA  2

Οι πρόσφυγες νιώθουν –και είναι- εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, λόγω του απαράδεκτου κλεισίματος των συνόρων της ΠΓΔΜ, κι έχουν πάρει μέσω των Εθνικών οδών την κατεύθυνση προς τα σύνορα. Στον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων σταμάτησαν κυρίως λόγω της αδυναμίας των μικρών παιδιών, που κυριολεκτικά έπεφταν στον δρόμο από την κούραση!

Την ίδια ώρα, συνωστισμός επικρατεί στην Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. αφού χιλιάδες πρόσφυγες από Κοζάνη και Αλμυρό εγκατέλειψαν καταυλισμούς και λεωφορεία και ξεκίνησαν με τα πόδια, με σκοπό να φτάσουν… στην Ειδομένη.

Άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά περπατούν επί ώρες, ενώ η Αστυνομία αδυνατεί να τους σταματήσει.

tameteora.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης