"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Δραματικές εξελίξεις στην ελληνική αγορά «βροχή» τα νέα λουκέτα

lafarm

Σχετικά άρθρα

louketo
Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας και δανειστών συνεχίζονται στις Βρυξέλλες για το αύριο της ελληνικής Οικονομίας, στο εσωτερικό, δραματική είναι η κατάσταση της πραγματικής Οικονομίας, με τα «λουκέτα» να πέφτουν «βροχή», δημιουργώντας συνεχώς νέους ανέργους.

Οι έμποροι, η παραδοσιακή συνδετική δύναμη της αγοράς, βλέπουν κάθε μέρα τον τζίρο τους να πέφτει, την κίνηση στην αγορά, να μειώνεται και τους φόρους και τις άλλες υποχρεώσεις τους, συνεχώς να αυξάνονται.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου (ΕΣΕΕ), παρουσιάζει στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που δείχνουν, πως κατά τη διάρκεια της κρίσης τα ελληνικά νοικοκυριά έχαναν και συνεχίζουν να χάνουν κάθε χρόνο, περίπου το 8% του εισοδήματος τους.

Έμποροι: Φτωχότεροι 8% κάθε χρόνο οι Έλληνες

Όπως φαίνεται μέσα από την σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ, η χώρα μας παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πτώση εισοδημάτων στο φτωχότερο 10% του πληθυσμού μεταξύ του συνόλου των 34 οικονομιών-μελών του ΟΟΣΑ, ενώ το ποσοστό της φτώχειας στη χώρα μας έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τα προ κρίσεως επίπεδα στο 27%.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, ο κ. Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε σχετικά πως, «η ελληνική κυβέρνηση, οφείλει να δηλώσει ευθέως ότι καμία «πλατφόρμα» δεν θα «πνίξει» τον ελληνικό λαό μετά από πέντε χρόνια στραγγαλισμού των εισοδημάτων και αφαίμαξης των οικονομιών του».

Στη συνέχεια, τόνισε πως, επιβάλλεται να υπερισχύσει η λογική μίας σοβαρής απόφασης, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα επιδιώξει ως αμοιβαία επωφελή λύση μια συμφωνία, που θα ανταποκρίνεται στις εσωτερικές και εξωτερικές υποχρεώσεις της και οφείλει άμεσα να ξεκινήσει να σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και επίπεδο, μια εθνική στρατηγική για την πορεία της χώρας, η οποία θα διασφαλίζει όλους τους Έλληνες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Οι Έλληνες τα τελευταία πέντε χρόνια φτωχύναμε για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα και να παραμείνει η χώρα μας στην «ευρωπαϊκή πλατφόρμα» του ευρώ» ανέφερε ο κ. Κορκίδης.

ΣΟΚ- Αίτηση πτώχευσης από την On Telecoms

Από τον «κατήφορο» που έχει πάρει η αγορά, δεν γλύτωσε ούτε η γνωστή On Telecoms. Μετά την απόρριψη προ 5μήνου της συμφωνίας εξυγίανσης ακολούθησε και η απόρριψη της έφεσης. Αυτές οι εξελίξεις, οδήγησαν στον να εκδικάζεται αύριο στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η διοίκηση της εταιρίας.

Το αίτημα κατατέθηκε με στόχο την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να απαγορευθεί κάθε μεταβολή των περιουσιακών της στοιχείων μετά την απόρριψη έφεσης που είχε κατατεθεί ώστε να επικυρωθεί διαδικασία εξυγίανσης με βάση το άρθρο 106 του πτωχευτικού δικαίου.

Ο Βασικός μέτοχος της On Telecoms, που στο παρελθόν είχε απορροφήσει την Vivodi, είναι η επενδυτική εταιρεία Argo Group. Όπως φαίνεται μέσα από τα στοιχεία του τελευταίου δημοσιευμένου ισολογισμού το 2013, η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 25,8 εκατ. ευρώ από 40 εκατ. το 2012, ενώ οι ζημιές έφταναν τα 21,7 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει πλέον σημαντικές οφειλές προς το προσωπικό και τον ΟΤΕ.

Κλείνει το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικον» στην Κηφισιά

Σαν «αστραπή», έπεσε η είδηση, πως μετά από πάνω από 80 χρόνια λειτουργίας, «Λουκέτο» βάζει το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν», στην Κηφισιά καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, διέκοψε από σήμερα το μεσημέρι τις εργασίες του το ιστορικό ξενοδοχείο, μετά από διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ του νέου μετά ιδιοκτήτη του ακινήτου και της εταιρείας «Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη Α.Ε.».

Τόσο πελάτες όσο και προσωπικό ειδοποιήθηκαν σήμερα, να εγκαταλείψουν τα δωμάτια και τα πόστα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο έχει πωληθεί από τους μέχρι σήμερα ιδιοκτήτες του, ενώ η επιχείρηση «Πεντελικόν» εξακολουθεί να ανήκει στους παλαιούς μετόχους.

Σε ανακοίνωση που βρίσκεται στον ιστότοπο του «Πεντελικόν» αναφέρονται τα εξής:

«H εταιρεία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΑΡΔΗ Α.Ε. και το «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN» μετά από μια πολυετή και επιτυχημένη πορεία συνεχούς και συνεπούς προσήλωσης στην υψηλών προδιαγραφών εξυπηρέτηση, θα ήθελε καταρχάς να σας ευχαριστήσει για την προτίμησή σας αλλά και για την εμπιστοσύνη σας.

Με αυτό σαν γνώμονα, η διοίκηση της εταιρίας θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των κτιριακών εγκαταστάσεων. Από τα μέσα Μαΐου ο νέος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων είναι ο κος Δουζόγλου.

Η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στην νέα, και με μοναδικό στόχο την συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN.

Παρά τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN να διακόψει οριστικά την λειτουργία του την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 12μ.μ., όπως και έγινε.

Το σύνολο των πελατών που διέμεναν στο Ξενοδοχείο ενημερώθηκε σχετικά και ήδη έχει αποχωρήσει. Η διοίκηση της εταιρίας εργάζεται ήδη με σκοπό την άμεση και πλήρη μεταφορά των λειτουργιών της εκτός των εγκαταστάσεων της Κηφισιάς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης