Δραματικό SOS για τις μεταγγίσεις Reviewed by Momizat on .     Τρία μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας -το Παίδων «Αγία Σοφία», το «Γ. Γεννηματάς» και το «Λαϊκό- υποχρεώνουν από τις αρχές Αυγούστου τους πολυμεταγγιζ     Τρία μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας -το Παίδων «Αγία Σοφία», το «Γ. Γεννηματάς» και το «Λαϊκό- υποχρεώνουν από τις αρχές Αυγούστου τους πολυμεταγγιζ Rating: 0

Δραματικό SOS για τις μεταγγίσεις

Δραματικό SOS για τις μεταγγίσεις

 

 

Τρία μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας -το Παίδων «Αγία Σοφία», το «Γ. Γεννηματάς» και το «Λαϊκό- υποχρεώνουν από τις αρχές Αυγούστου τους πολυμεταγγιζόμενους να λαμβάνουν μικρότερες ποσότητες αίματος, προκειμένου να υπάρξει επάρκεια για το σύνολο των ασθενών.

<p>Η πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και βιοπαθολόγος του «Αγία Σοφία», Ιωάννα Μυρίλλα</p>

Πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία δεν υποβάλλονται καν σε μετάγγιση ή λαμβάνουν μία μονάδα αίματος την εβδομάδα και καλούνται σε επτά μέρες να λάβουν και δεύτερη. Η φυσιολογική μετάγγιση γίνεται με δύο μονάδες αίματος ανά δεκαπενθήμερο.

«Βιώνουμε το πρόβλημα όλο το καλοκαίρι», αναφέρει στο «Εθνος» η Ιωάννα Μυρίλλα, πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και βιοπαθολόγος (επιμελήτρια α’) του «Αγία Σοφία». Τον Αύγουστο -εξηγεί- έλαβα δύο μονάδες αίματος, αντί των τριών, αλλά υπήρξαν άλλοι ασθενείς που ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο.

 

Σύμφωνα με την κ. Μυρίλλα, η συνεχιζόμενη ανεπάρκεια σε αίμα έχει ως αποτέλεσμα οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς να λαμβάνουν πολύ μικρότερη από την απαραίτητη για τον οργανισμό και την καλή πορεία της υγείας τους ποσότητα αίματος.

EΘΝΟΣ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή