"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.6 C
Trikala

Δριτσέλη: Ζητείται στήριξη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο των Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

dritseli2Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη και Γιώργος Πάντζας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο Νομό Τρικάλων. Στην ερώτησή τους οι βουλευτές επισημαίνουν ότι τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομού βρίσκονται αντιμέτωπα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων δεν μπορεί να αναπτυχθεί το άθλημα και να συμμετάσχουν ακόμα περισσότεροι αθλούμενοι και φίλαθλοι σε αυτό. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται ότι τα περισσότερα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της περιοχής δεν έχουν λάβει καμία επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εδώ και δύο χρόνια, ενώ η έλλειψη πόρων έχει υποβαθμίσει ακόμα και την προστασία της υγείας των αθλητών. Στο πλαίσιο των παραπάνω οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να στηρίξει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο Νομό Τρικάλων και τους αθλητές που αγωνίζονται στα σωματεία της περιοχής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
Θέμα : Άμεση ανάγκη στήριξης των αθλητών και των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων του Νομού Τρικάλων.

Στο Νομό Τρικάλων δραστηριοποιούνται δεκάδες ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, ενώ κάθε εβδομάδα τα τοπικά πρωταθλήματα προσφέρουν δημιουργική διέξοδο σε εκατοντάδες ερασιτέχνες αθλητές και φιλάθλους. Η αθλητική άμμιλα που αναπτύσσεται στο πλαίσιο των αγώνων και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του φιλάθλου κόσμου για το αθλητικό θέαμα που προσφέρεται στα γήπεδα του νομού Τρικάλων έχουν καταστήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μία ιδιαίτερα δημοφιλή αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα για ολόκληρη την περιοχή.
Εντούτοις, η απουσία κάθε μέριμνας για την αναβάθμιση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων από την Πολιτεία δημιουργεί συνεχή προβλήματα στην ανάπτυξη του αθλήματος και στην ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή αθλουμένων και φιλάθλων σε αυτό. Συγκεκριμένα, τα περισσότερα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομού Τρικάλων δεν έχουν λάβει καμία κρατική επιχορήγηση εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, ενώ τα έξοδα τέλεσης των αγώνων βαρύνουν αποκλειστικά τις ομάδες, οι οποίες δεν έχουν παρά ελάχιστα έσοδα.
Την ίδια στιγμή, σοβαρά κενά προκύπτουν και σε ότι αφορά την ασφάλεια των αθλητών, οι οποίοι δεν χαίρουν καμίας απολύτως δημόσιας δωρεάν ιατρικής περίθαλψης, μετά από τις σχετικές περικοπές στις δαπάνες για την υγεία. Σοβαρότατο θέμα προκύπτει και από την έλλειψη ιατρών στα στάδια στα οποία τελούνται οι αγώνες, με σοβαρές επιπτώσεις σε αρκετές περιπτώσεις για την υγεία των αθλητών.

Επειδή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελεί για τα Τρίκαλα θεσμό κοινωνικοποίησης και παράγοντα υγιούς αθλητικής άμιλλας.
Επειδή η υγεία των αθλητών αποτελεί μείζον ζήτημα για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
Επειδή τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία θα πρέπει να στηρίζονται από την Πολιτεία.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :
1. Τι προτίθεται να πράξει για να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των αθλητών των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων του Νομού Τρικάλων;
2. Με ποιους τρόπους θα στηρίξει τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της περιοχής;

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω παρακαλείται ο κ. Υπουργός να καταθέσει στο Σώμα όλα τα στοιχεία που αφορούν τις επιχορηγήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομού Τρικάλων των τελευταίων τριών ετών.

Οι ερωτώντες βουλευτές
Δριτσέλη Παναγιώτα
Πάντζας Γιώργος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης