"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.1 C
Trikala

ΔΣ Μαραθώνα: Ομόφωνο «φύγε» στον Ψινάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ομόφωνα από τους 26 δημοτικούς συμβούλους που έδωσαν σήμερα το παρών στη συνεδρίαση του ΔΣ Μαραθώνα, εγκρίθηκε το ψήφισμα με το οποίο ζητείται η παραίτηση του δημάρχου Ηλία Ψινάκη. Oι δημοτικοί σύμβουλοι στέλνουν το ψήφισμα στον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη. Ωστόσο, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης και αναφέρεται και στο ίδιο το ψήφισμα, δυστυχώς δεν υπάρχει διαδικασία αποπομπής δημάρχου, σε περίπτωση που, όπως στην παρούσα περίπτωση, χάσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Άρα μόνη λύση είναι η παραίτησή του.

Την ώρα πάντως που δεν παραιτείται ο κ. Ψινάκης, την παραίτησή του υπέβαλλε ο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιμιλιανός Ρεΐσογλου τονίζοντας ότι «είναι η μοναδική φορά που δημοτικοί σύμβουλοι με διάφορες μεταξύ τους εκφράζουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία μια κοινή βούληση. Η παραίτηση μου βρίσκεται στα χέρια των συναδέλφων μου και δημοτικών συμβούλων μιας και με την ψήφο τους κάθομαι στη θέση του Προέδρου. Επιφυλάσσομαι για τις επόμενες ενέργειες μου μιας και έχουμε μπροστά μας κρίσιμα συμβούλια», πρόσθεσε ο κ. Ρεΐσογλου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης σε πολλές φάσεις υπήρξε ένταση από τους παριστάμενους κατοίκους, οι οποίοι θρηνούν για τις χαμένες ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες τους.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ

Ο Δήμος μας βιώνει από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 μια ανείπωτη τραγωδία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

Ο πόνος για την απώλεια ψυχών δεν μπορεί να μετριαστεί.

Ωστόσο, όλοι εμείς που εκπροσωπούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι τους συμπολίτες μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον και να τους προστατεύουμε από κάθε είδους απειλή. Και, δυστυχώς, αποτύχαμε.

Αφήσαμε το Δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός Δημάρχου που, πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος Δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος Δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φτάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε.

Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή.

Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψινάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης