Δυναμική αρχή για τη “Φυσάει Κόντρα”, διεκδικεί τον Δ. Τρικκαίων Reviewed by Momizat on . Από το 2010 μέχρι το 2013, πέρασαν τρία μνημόνια για τη χώρα και έγιναν πολλά στη ζωή των τρικαλινών. Η παράταξη «Φυσάει Κόντρα», που ξεκίνησε με έναν μόνο δημο Από το 2010 μέχρι το 2013, πέρασαν τρία μνημόνια για τη χώρα και έγιναν πολλά στη ζωή των τρικαλινών. Η παράταξη «Φυσάει Κόντρα», που ξεκίνησε με έναν μόνο δημο Rating: 0

Δυναμική αρχή για τη “Φυσάει Κόντρα”, διεκδικεί τον Δ. Τρικκαίων

Δυναμική αρχή για τη “Φυσάει Κόντρα”, διεκδικεί τον Δ. Τρικκαίων

Από το 2010 μέχρι το 2013, πέρασαν τρία μνημόνια για τη χώρα και έγιναν πολλά στη ζωή των τρικαλινών. Η παράταξη «Φυσάει Κόντρα», που ξεκίνησε με έναν μόνο δημοτικό σύμβουλο, πλέον, θέτει ενεργότερα και ουσιαστικότερα το ζήτημα της διεκδίκησης του Δήμου Τρικκαίων στις επερχόμενες εκλογές. Χθες, «άνοιξε την προεκλογική περίοδο, με συνέλευση της ολομέλειας μελών και φίλων της παράταξης, στο Δημαρχείο Τρικάλων. Με πάνω από 60 παρόντες, σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε το 2010, η διαφορά ήταν εμφανής. Οπότε το σύνθημα για διεκδίκηση του Δήμου με όρους νίκης, έχει πλέον μια βάση. Πόσω μάλλον, που είναι η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή.

 

Η ολομέλεια

Η ολομέλεια επεκτάθηκε σε πλήθος θεμάτων που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Τρικκαίων.

Αρχικώς ο νυν δημοτικός σύμβουλος – αφού η παράταξη έχει υιοθετήσει την ετήσια εναλλαγή τους – κ. Βασ. Ζώης έκανε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης. Από την κίνηση για την πινακίδα στην κεντρική πλατεία, μέχρι το πιο πρόσφατο, την αντίδραση στην εμπορευματοποίηση του Ληθαίου. Δράσεις και αποφάσεις για δράση ή για ανάδειξη ζητημάτων, όπως το καύσιμο του εκκοκκιστηρίου στο Μεγαλοχώρι, το νερό στο Γοργογύρι, η πλατεία στην περιοχή της ΔΕΗ στα Τρίκαλα κ.α.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των μελών της παράταξης, που είχαν ενδιαφέρον, καθώς σχετίζονταν με διάφορα επιμέρους θέματα. Δηλαδή, με προτάσεις για βελτίωση της τρόπου δράσης, για «άνοιγμα» σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους τρικαλινούς, για εμβάθυνση σε θέματα των χωριών που συναποτελούν τον Δήμο Τρικκαίων.

Η συζήτηση στη συνέχεια στράφηκε στην ανάγκη για νέο προγραμματισμό δράσης. Με βάση το πρόγραμμα του 2010, έγινε μια γενική εισήγηση για ειδικά θέματα από τον Κ. Φώλια. Δηλαδή, ειπώθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για ζητήματα όπως η κοινωνική παρέμβαση, το περιβάλλον, τα κοινωνικά θέματα κ.α.

Η εισήγηση ουσιαστικά «άνοιγε» τα ζητήματα, καθώς στόχος της ολομέλειας δεν ήταν να ολοκληρωθεί, αλλά να ανοίξει η συζήτηση για το πρόγραμμα. Ετσι, ακολούθησαν νέες τοποθετήσεις και παρατηρήσεις σχετικά με αυτό, αλλά και η συγκρότηση επιμέρους ομάδων που θα εργαστούν ειδικότερα για κάθε θέμα ειδικότερα.

Αυτές οι ομάδες εργασίας είναι τρεις:

– ποιότητας ζωής (για περιβάλλον, δημόσιο χώρο, υγεία κ.α.)

– Κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής πολιτικής (παιδεία, πολιτισμός, θέματα κοινωνικά, δίκτυο χωρίς μεσάζοντες, αντιφασιστική δράση κ.α.)

– Διοικητικής δομή του Δήμου (για επεξεργασία θέσεων συνολικότερα για την αυτοδιοίκηση και ειδικότερα για τα χωριά του Δήμου.

Ακολούθησε, επίσης, η κατάθεση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε τοπικά και δημοτικό συμβούλια, η οποία βεβαίως δεν έχει κλείσει και όποιος επιθυμεί, μπορεί να καταθέτει τη διάθεση του εαυτού του για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο. Ας μην ξεχνάμε ότι για ένα πλήρες ψηφοδέλτιο στον Δ. Τρικκαίων απαιτούνται τουλάιστον 170 άτομα.

Η δράση των επιτροπών θα αρχίσει ουσιαστικά από σήμερα και θα στοχεύει στη σύντομη παρουσίαση των θέσεων. Οι οποίες, όμως, δεν θα μείνουν εντός των τειχών της «Φυσάει Κόντρα», αλλά θα επεκταθούν και στους δημότες. Ετσι, θα γίνουν τ επόμενο δεκαήμερο, δύο συγκεντρώσεις: μία στο Κεφαλόβρυσο για το θέμα του βιοαερίου και μία στην πλατεία της ΔΕΗ (στο ΚΑΠΗ) για το θέμα του δημόσιου χώρου.

Θανάσης Μιχαλάκης

* Οι φωτό ανοίγουν σε νέα καρτέλα

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή