"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Δυναμική κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δυναμική κινητοποίηση διοργανώθηκε στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων (πρώην ΙΚΑ-ΠΕΔΥ) για την υπεράσπιση της υγείας του λαού και των εργαζομένων,  απαιτώντας Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας για  όλους με  άμεση πρόσληψη ιατρικού , παραϊατρικού , νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού  στις δομές υγείας του νομού Τρικάλων , καθώς και Γιατρών Εργασίας στους χώρους δουλειάς. Ήταν η αρχή μιας σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων που θα εξελιχθούν το  επόμενο διάστημα στα Τρίκαλα , οι οποίες αποφασίστηκαν σε πρόσφατη σύσκεψη που συμμετείχαν 16 μαζικοί φορείς του κινήματος όπως  η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας , εργατικά σωματεία , σύλλογοι συνταξιούχων κα .

Στην Κινητοποίηση χαιρετισμό απεύθυνε η κ. Στάμου Αναστασία , πρόεδρος των εργαζομένων  στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων η οποία αναφέρθηκε στο γεγονός ότι  οι υποστελεχωμένες  υπηρεσίες  του ΠΕΔΥ μετονομάστηκαν απλά σε Κέντρο Υγείας Τρικάλων , το οποίο δε μπορεί να ανταπεξέλθει στο ρόλο του , αφού λείπουν βασικές ιατρικές ειδικότητες όπως καρδιολόγος , παιδίατρος , ορθοπεδικός, ακτινολόγος κα. Ταυτόχρονα,  τόνισε, ότι χρειάζεται κοινός αγώνας των εργαζομένων στην υγεία με όλο τους άλλους εργαζόμενους, άνεργους  και συνταξιούχους για να έχουμε λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα της υγείας.

Στη συνέχεια μίλησε ο Βάιος Τάσιος , πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών  Γιατρών Τρικάλων ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά : «Οι δραματικές ελλείψεις  σε υπηρεσίες υγείας, πρόληψης και θεραπείας, που έχουν ανάγκη οι λαϊκές οικογένειες στο νομό Τρικάλων ξεσκεπάζουν την αντιλαϊκή πολιτική και την κάλπικη προπαγάνδα της κυβέρνησης, Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο! Μόνο με δυναμικούς αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα!

Οι αγώνες μας πρέπει να έχουν στόχο την αιτία αυτής της κατάστασης, την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγείας και την εμπορευματοποίησή της. Υπεύθυνες είναι όλες οι κυβερνήσεις που με την πολιτική τους στήριξαν και στηρίζουν τις ιδιωτικές επενδύσεις και μπίζνες στην υγεία. Αυτοί μετατρέπουν τις δημόσιες δομές υγείας είτε σε κερδοφόρες επιχειρήσεις είτε σε μονάδες με τεράστιες ελλείψεις, γεγονός που αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες οικογένειες αναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα ξοδεύοντας από το υστέρημά τους. Ταυτόχρονα, έχουν πληθήνει στο νομό μας και την ευρύτερη Περιοχή μας, οι ιδιωτικές κλινικές Αποκατάστασης και τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά κέντρα. Στα Τρίκαλα και  γειτονικούς νομούς, όπου απευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες, τα ιδιωτικά μαιευτήρια και οι πολυκλινικές τρίβουν τα χέρια τους για να βγάλουν κέρδη από την ασθένεια του λαού και των παιδιών του.

Η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη  που εφαρμόζει την πολιτική των ελάχιστων προσλήψεων με τις μνημονιακές δεσμεύσεις για προσλήψεις 1 προς 1, την ώρα που ακόμα και αυτό καταστρατηγείται με τις εκατοντάδες προσλήψεις και στη συνέχεια απολύσεις συμβασιούχων. Ακολουθούν το επόμενο διάστημα οι Περιφέρειες που μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ θα ασκούν ασφυκτικό έλεγχο στα οικονομικά, άρα και στη λειτουργία των νοσοκομείων, αλλά και οι Δήμοι που θα αναλάβουν την υποτυπώδη υποστήριξη των Κέντρων Υγείας-ΤΟΜΥ- ρίχνοντας τα βάρη ξανά στους εργαζόμενους μέσω των δημοτικών τελών.

Η  Υγεία –Πρόληψη ΠΦΥ, πρέπει να  αποτελούν κοινωνική ευθύνη και όχι ατομική. Κι αυτό εκφράζεται μέσα από την αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, ανάπτυξη και πλήρη στελέχωση, παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες απολύτως δωρεάν.»

Στο τέλος της κινητοποίησης διαβάστηκε από το Γιώργο Λιατίφη , πρόεδρο του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών το ψήφισμα της συγκέντρωσης , όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Δίνουμε συνέχεια στην προσπάθεια για κοινή δράση εργαζομένων, αλλά και Σωματείων, Συλλόγων, Φορέων του κινήματος για να ¨ανοίξουμε¨ το σοβαρό ζήτημα της ΠΦΥ. Δεν μένουμε στην αποκάλυψη και στην κριτική της Κυβερνητικής πολιτικής,  να περάσουμε επιθετικά μέσα από την προβολή και τη διεκδίκηση ουσιαστικής κάλυψης των λαϊκών αναγκών.

Έχουμε εμπειρία. Η ενίσχυση και η διεύρυνση κοινού αγώνα διεκδίκησης  που ξεκινήσαμε, εδώ και καιρό, Εργατικά, Συνταξιουχικά Σωματεία, Φορείς του κινήματος στο νομό  μας, συνέβαλαν στην κάλυψη κάποιων αναγκών.

Συνεχίζουμε ώστε να πετύχουμε τόσο την ανακούφιση των οξυμένων προβλημάτων όσο και τη δημιουργία προϋποθέσεων για βαθύτερες αλλαγές σε όφελος των εργαζόμενων, των αγροτών, των ανέργων, των συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και των οικογενειών τους .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

·         Άμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, Γιατροί,  Νοσηλευτές, Παραϊατρικό, Τεχνικό και Διοικητικό προσωπικό.

·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους που εργάζονται με ατομικές συμβάσεις, σε εργολάβους.

·         Άμεσα πρόσληψη Γιατρών εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

·          Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Καμία απόλυση επικουρικού ή συμβασιούχου.

·         Αντί να μετακινούν γιατρούς και προσωπικό για να μπαλώνουν προσωρινά τις μόνιμες τεράστιες τρύπες του δημόσιου συστήματος υγείας, να μετακινήσουν κονδύλια από τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς.

ü  Άμεσα να αποκατασταθεί με σύγχρονο Ιατρικό- Τεχνολογικό εξοπλισμό, Ακτινολογικά-Μικροβιολογικά εργαστήρια των Κ.Υ. του Νομού.

ü  Άμεσα αντιμετώπιση των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής σε όλα τα Κ.Υ.

ü  Επαρκής και αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προς όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας για τον απαραίτητο ιατρικό, υλικοτεχνικό, μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό. Να μην επιβαρυνθούν τα ασφαλιστικά μας ταμεία με τη λεγόμενη ανταποδοτικότητα για την κερδοφορία στην υγεία.

ü  Δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες σε όλους ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα, χωρίς λίστες αναμονής και ουρές.

ü  Καθολικό Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας»

ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΟΙ- ΦΟΡΕΙΣ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΝΩΣΗ  ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  &  Κέντρων Υγείας   Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ   ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩN

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  Ε.Β.Ε.  ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  Ε.Β.Ε.  ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΨΥΚΤΙΚΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ  & ΞΥΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ (μέλος της ΟΓΕ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α.  Ν. ΤΡΙΚΑΛΩN

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΑΕ-ΕΜΠΟΡΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕ- ΤΣΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης