Δυναμικό μήνυμα από τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες διαδήλωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιούλη στο κέντρο των Τρικάλων ανταπο Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες διαδήλωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιούλη στο κέντρο των Τρικάλων ανταπο Rating: 0

Δυναμικό μήνυμα από τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα

PAME 1

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες διαδήλωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιούλη στο κέντρο των Τρικάλων ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ την ώρα που στη Βουλή βρίσκεται προς ψήφιση το δεύτερο κύμα των αντιλαϊκών μέτρων του 3ου βάρβαρου μνημονίου . Οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν «Απαντάμε στο νέο σφαγιασμό : Με τα μονοπώλια ή τις ανάγκες του λαού – Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αγώνας τώρα!»
PAME 2
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην αρχή της οδού Ασκληπιού-στο ύψος της πλατείας Ρήγα Φεραίου στις 8μμ, ξεκινώντας με χαιρετισμό από τον Χρήστο Κούτσικο, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ , ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Λιατίφης , μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ & μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων .
Η πορεία που ακολούθησε ήταν δυναμική και γεμάτη παλμό με τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα: «Έφτασε η ώρα να ξεσηκωθούμε μνημόνια διαρκείας δε θα ανεχτούμε», «τώρα με το ΠΑΜΕ μη μένεις φοβισμένος, ντροπή για τον εργάτη να ζει υποταγμένος», «τώρα τα μνημόνια τα λένε συμφωνία, καμία ανοχή στην κοροϊδία» «μη ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία εμπρός λαέ για άλλη κοινωνία»,
Από την Πλατεία Ρήγα Φεραίου ο κεντρικός ομιλητής Γιώργος Λιατίφης τόνισε: «Η ψήφιση του 3ου μνημονίου από τη νέα “συμμαχία των προθύμων”, το ενιαίο αντιδραστικό μέτωπο των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, έγινε κατά παραγγελία των ντόπιων και Ευρωπαίων καπιταλιστών. Κλιμακώνουν την επίθεσή τους σε βάρος της εργατικής τάξης της πατρίδας μας και του εργαζόμενου λαού.
Νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα προστίθενται στα παλιά μνημονιακά μέτρα και μεγαλώνουν το Γολγοθά που ανεβαίνουν οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες.
Δένουν το λαό και τους εργαζομένους με νέες αλυσίδες προκειμένου να δυσκολέψουν την πάλη του.
Συνάδελφοι,
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκαλεί! Δεν μας φτάνουν οι απάτες, οι υποκρισίες, οι τακτικισμοί, τα ψέματά τους, τα κάλπικα δημοψηφίσματά τους, έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν ότι στα νέα μέτρα υπάρχει “κοινωνική δικαιοσύνη” και ότι θα κάνουν “ήπια εφαρμογή” του μνημονίου.
Η νέα αντιλαϊκή συμφωνία τσακίζει ό,τι είχε απομείνει όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση από τα προηγούμενα μνημόνια. Καταργούν το δικαίωμα στη σύνταξη για τις νεότερες ηλικίες. Απελευθερώνουν τους πλειστηριασμούς σπιτιών για χρέη προς τις τράπεζες!
Δεν θα κάτσουμε παθητικά να παρατηρούμε τις εξελίξεις από την τηλεόραση, ούτε θα χορέψουμε μαζί τους το χορό του Ζαλόγγου.
Καλούμε το λαό να οργανωθεί παντού, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Να δυναμώσουμε τα δικά μας όπλα, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη. Όλοι για έναν και ένας για όλους.
Επιβάλλουν νέα φοροληστεία στο ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα.
Έρχονται να απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις, να νομιμοποιήσουν τα λοκ άουτ της εργοδοσίας, να χαρίσουν στη μεγαλοεργοδοσία ακόμα και τα ψίχουλα αποζημιώσεις που έδινε, όταν πέταγε εργαζομένους στο δρόμο μετά από χρόνια ξεζούμισμα.
Φέρνουν νέα δεσμά, νέους περιορισμούς της συνδικαλιστικής δράσης με απαγόρευση απεργιών.
Αυτά και πολλά άλλα, για τα οποία μετέθεσαν την ψήφισή τους στα μέσα Αυγούστου για να μην τα μάθει ο κόσμος.
Για μια ακόμα φορά ακούμε, από την κυβερνώσα ανανεωτική αριστερά αυτή τη φορά, το ίδιο αισχρό επιχείρημα, ότι “το κάνουν για το καλό μας”, “για να μας σώσουν από τα χειρότερα” και ότι “τα μέτρα είναι προσωρινά”. Για ακόμα μια φορά απέδειξαν το ρόλο και την αποστολή τους απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Από τα χειρότερα σώζουν μόνο τους μονοπωλιακούς ομίλους, υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και τα μέτρα είναι μόνιμα στην καμπούρα μας.
Έχουμε χορτάσει να μας μιλάνε για μεταρρυθμίσεις – τομές και εκσυγχρονισμό. Έχουμε ζήσει στο πετσί μας ότι αυτές οι λέξεις μεταφράζονται σε: Ανατροπή της σταθερής και μόνιμης εργασίας, σε απώλεια του δικαιώματος στην Υγεία και την Παιδεία, σε νέο κύμα ανεργίας.
Παρουσιάζουν ως καρότο τα χρήματα που θα δοθούν ως δάνειο στη χώρα μας, λες και θα τα πάρουμε εμείς. Μιλάνε με άνεση για δισεκατομμύρια ευρώ, κρύβοντας ότι αυτά έχουν βγει από τον ιδρώτα μας και δεν προορίζεται ούτε ένα ευρώ για εμάς. Θα πάνε όλα σε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ζεστό χρήμα στα αφεντικά μας για να μας έχουν να δουλεύουμε τζάμπα.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε συνολικά και κατά κλάδο μια εργοδοσία εξοπλισμένη με ένα ακόμα πιο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, με ένα ακόμα μνημόνιο, που αλυσοδένει εμάς τους εργαζόμενους και επιβάλλει με νόμους και διατάγματα ό,τι ακριβώς ήθελαν και απαιτούσαν οι εργοδότες.
Σε απλά ελληνικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τους συμμάχους της, που στηρίζουν το μνημόνιο 3, δίνουν το ελεύθερο στους εργοδότες να κάνουν ό,τι θέλουν: Να απολύουν όσους θέλουν αν αντιδρούν και να προσλαμβάνουν άλλους στη θέση τους, φθηνότερους, με πιο ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Να πληρώνουν όσο θέλουν και όποτε θέλουν και όταν και αν τους γίνει έλεγχος από την Επιθεώρηση Εργασίας, τα πρόστιμα να είναι τόσο εξευτελιστικά που να μην τους απασχολούν.
Αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει.
Βλέπουμε πως ο ταξικός εχθρός μας οργανώνεται και εξοπλίζεται. Αν δεν ένιωθε κανένα φόβο από την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία, δεν θα είχε λόγο να το κάνει. Ξέρουν πολύ καλά αυτοί, και εμείς είμαστε σίγουροι, ότι όταν ο λαός συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, τίποτα δεν θα μπορεί να τον σταματήσει. Γιατί στον οργανωμένο λαό με την εργατική τάξη στην πρώτη γραμμή δεν μπορεί να κυριαρχήσει ο φόβος. Επικρατούν η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια, που είναι πολύ πιο δυνατά συναισθήματα και τραβάνε την Ιστορία μπροστά.
Τότε οι νόμοι και τα μνημόνια θα χαθούν σαν κουρελόχαρτα μπροστά στην ορμή και την αποφασιστικότητα του κινήματος.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης, κοινής δράσης και κοινού αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.
Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που κατανοεί ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο και θέλει να αντισταθεί.
Να δράσουμε μαζί, με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, παλιών και νέων.
Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης παντού. Ο οργανωμένος λαός είναι τεράστια δύναμη. Αν χθες ήταν απλά αναποτελεσματικό να είναι ένας εργαζόμενος ανοργάνωτος μακριά από το σωματείο του, μετά από αυτές τις εξελίξεις κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Ειδικά γι’ αυτό απευθυνόμαστε στους νέους και τις νέες.
Όλοι και όλες μαζί, ανεξάρτητα τι ψήφιζε ο καθένας, σε όποιο θεό και να πιστεύουμε, ό,τι χρώμα και εθνικότητα και αν έχουμε, οργανωνόμαστε, παίρνουμε απόφαση για αγώνα.
Αυτός είναι ο δρόμος για να χτίσουμε ένα μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα με ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων, δημοκρατική λειτουργία, ικανό να αντιμετωπίζει μαχητικά τους καπιταλιστές εργοδότες, τα κόμματά τους, τις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες. Να συμβάλει στο χτίσιμο της κοινωνικής συμμαχίας. Κίνημα που θα αντεπιτεθεί για την απόκρουση των αντιλαϊκών μνημονίων, για την οργάνωση της αλληλεγγύης, την υπεράσπιση του λαού, για την αγωνιστική ενότητα του λαού με στόχο την απαλλαγή από τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές που καταδυναστεύουν τις ζωές μας.
Ο δρόμος του καπιταλισμού δοκιμάστηκε και τα έχει φάει τα ψωμιά του. Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε και μας τον κλέβουν από το τραπέζι. Να πάψουμε να ακολουθούμε αιτήματα με βάση τού τι είναι εφικτό για τα αφεντικά. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε, τα έχουμε δοκιμάσει όλα. Αυτό που δεν έχουμε δοκιμάσει είναι η δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού και τώρα ήρθε η ώρα για μάχη και για ζωή.
Καλή δύναμη!».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή