"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.8 C
Trikala

Δυναμικό μήνυμα :«Μπλόκο στα νέα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας» από τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

PAME 12
Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες διαδήλωσαν το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο των Τρικάλων ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ βροντοφωνάζοντας «Αρκετά ματωσαμε – Αρκετά πληρώσαμε».
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην αρχή της οδού Ασκληπιού-στο ύψος της πλατείας Ρήγα Φεραίου στις 8μμ με κεντρική ομιλήτρια την Άννα Κουτελίδα , μέλος της γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ & μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων .
Η πορεία που ακολούθησε ήταν δυναμική και γεμάτη παλμό με τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα: «Έφτασε η ώρα να ξεσηκωθούμε μνημόνια διαρκείας δε θα ανεχτούμε», «τώρα με το ΠΑΜΕ μη μένεις φοβισμένος, ντροπή για τον εργάτη να ζει υποταγμένος», «μη ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία εμπρός λαέ για άλλη κοινωνία», «εργάτη, νέε, το ΠΑΜΕ σε καλεί σου κήρυξαν τον πόλεμο πολέμα τους κι εσύ».
PAM 11

Στην κεφαλή της πορείας το πανό του ΠΑΜΕ το οποίο έγραφε: «Ακυρώνουμε τα σχέδια πτώχευσης του λαού-Όχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο Ακολουθούσε το μαζικό μπλόκ των συνταξιούχων του ΙΚΑ, μέλη εργατικών σωματείων και φορέων , το μπλοκ της ΠΑΣΕΒΕ κα.
Από την Πλατεία Ρήγα Φεραίου η ομιλίτρια Άννα Κουτελίδα τόνισε ότι το 3ο μνημόνιο που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων, του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ συμπληρώνει, ολοκληρώνει και βαθαίνει τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων.
« Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως δεν έχουμε να κάνουμε με μια “ανίκανη κυβέρνηση” που κάνει “λάθη”. Αντιθέτως πρόκειται για συνειδητή επιλογή και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων, να σώσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων, να δώσουν δηλαδή ζεστό χρήμα, προνόμια και προστασία στους επιχειρηματικούς ομίλους, τσακίζοντας κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα που είχε απομείνει στους εργαζόμενους και το λαό μας συνολικά.
PAME 10
Στους έξι μήνες της διακυβέρνησής της, έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατά το λαό σε παθητικότητα και στάση αναμονής, καλλιέργησε τη λογική του συμβιβασμού και της υποταγής, του μικρότερου κακού, παραπλάνησε το λαό ότι μπορούσε να ανοίξει δρόμο φιλολαϊκών αλλαγών, μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Αντίθετα, «έδωσε τα ρέστα της», για να ικανοποιήσει όλες τις επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και της μεγαλοεργοδοσίας.
Αρκετά ανεχτήκαμε την κοροϊδία τους, τις απάτες τους, πότε με κάλπικα δημοψηφίσματα πότε με τις ωμές απειλές τους.
Εχει σημασία σε αυτές τις συνθήκες, οι εργαζόμενοι, ο λαός να μην «παγώσει», να μην απογοητευτεί, να μην αποδεχτεί μια ακόμη υποχώρηση σε δικαιώματα και ανάγκες. Υπάρχει σήμερα διέξοδος.
Είναι ο δρόμος της συσπείρωσης στα Συνδικάτα, στις Λαϊκές Επιτροπές, η πάλη, ο αγώνας ενάντια στο νέο αντιλαϊκό μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, του κεφαλαίου που έχουν ξεσαλώσει στους χώρους δουλειάς, αξιοποιώντας το κλείσιμο των τραπεζών και τους κεφαλαιακούς ελέγχους και που αποθρασύνονται από τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης. Εδώ και τώρα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, η νεολαία και οι γυναίκες να βγουν μπροστά. Με ορμή, πείσμα και αποφασιστικότητα να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς και τις λαϊκές επιτροπές, ώστε να ακυρώσουν στην πράξη το νέο αλλά και τα προηγούμενα μνημόνια.
Είναι ο δρόμος της οργάνωσης της αντίστασης, της διεκδίκησης, αλλά και της αλληλεγγύης σε όσους υποφέρουν και θα υποφέρουν περισσότερο, εξαιτίας της εμβάθυνσης της χρεοκοπίας του λαού. Είναι καθήκον μας να σταθούμε τώρα ο ένας πλάι στον άλλο. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν χωρίζονται με βάση το τί ψήφισαν. Η βίαιη φτωχοποίηση δεν θα αφήσει απέξω όσους συντάχτηκαν στιγμιαία κάτω από το φόβο, την τρομοκρατία, τα εκβιαστικά διλήμματα με τις επιδιώξεις των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και των πολιτικών τους στηριγμάτων.Αντίθετα, όλοι θα κριθούμε από το πώς και πόσο άμεσα θα διαχειριστούμε το μεγάλο μας όπλο: την αλληλεγγύη μας, που οπλίζεται από τα ταξικά μας συμφέροντα. Το να μην αφήσουμε ούτε έναν από μας χωρίς μισθό και μεροκάματο, χωρίς σύνταξη και επίδομα ανεργίας. Γιατί το λαϊκό εισόδημα δεν είναι κεφάλαιο, δεν έχει καμιά δουλειά στα capital control. Είναι ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας και δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν!
Ήδη Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Ν. Τρικάλων από τους υπεύθυνους των Γραμματειών ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ –ΠΑΣΥ – ΣΥΛ. Γυναικών – ΜΑΣ, με τη συμμετοχή διοικήσεων των ταξικών σωματείων, Συνταξιουχικών, συλλόγων των ΕΒΕ, Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές από συνοικίες της πόλης μας.
Είναι ώρα για συμπεράσματα που θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους, το λαό να κατανοήσουν ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια τους. Αποδεικνύεται ότι είναι κοροϊδία η λογική «κάτσε εσύ στη γωνιά», ρίξε την ψήφο σου και όλα θα αλλάξουν προς όφελός σου, η λογική της ανάθεσης και της παραίτησης. Δοκιμάστηκαν όλες οι δυνατές εκδοχές κυβερνήσεων αστικής διαχείρισης, όπως και αν αυτοχαρακτηρίστηκαν: Από τις «κεντροδεξιές» και «μνημονιακές» μέχρι τις «αντιμνημονιακές» και «αριστερές». Ολες καταλήγουν στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο. Καταρρέει ο μύθος πως μπορεί να υπάρξει μια διαπραγμάτευση με όφελος για το λαό, υπηρετώντας τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, εντός των δεσμεύσεων της ΕΕ ή άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Κάθε διαπραγμάτευση έφερε και χειρότερα για το λαό μας, κάθε νέα συμφωνία έφερε και μια καινούργια αντιλαϊκή επίθεση, την ίδια ώρα που ο λαός πάντα καλείται να νιώθει ανακουφισμένος γιατί – δήθεν – αποφεύχθηκαν τα χειρότερα!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Απαιτείται τώρα ο λαός μας να πει ένα πραγματικά μεγάλο, ανυποχώρητο και αταλάντευτο “Όχι” στην αιώνια υποταγή στο μονόδρομο της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τη στηρίζουν και φέρνουν τα βάρβαρα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας.
Να πει “Όχι” στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που ευθυγραμμίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Να πει “Όχι” και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες του νέου εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού και στις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που χέρι χέρι με τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα μας καλούσαν δήθεν αγωνιστικά να στηρίξουμε την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της και δεν έλειψαν από καμία κυβερνητική φιέστα.
Να πει “Όχι” και στις χρυσές εφεδρείες του συστήματος. (βλέπε Αριστερή Πλατφόρμα), καθώς πρόκειται για το κλασικό παιχνίδι που παίζεται μπροστά στα μάτια του λαού, όταν παίρνονται σκληρά μέτρα σε βάρος του Αλήθεια, ποια ήταν η αντίδραση της«Αριστερής Πλατφόρμας», όταν στις 20 Φλεβάρη νομιμοποιούνταν όλα τα προηγούμενα μνημόνια; Οταν ο Π. Καμμένος ανακοίνωνε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τις ΗΠΑ και νέα ΝΑΤΟική βάση; Οταν η κυβέρνηση δημοσίευε τις προτάσεις της που ήταν σχεδόν ίδιες με αυτές του Γιούνκερ; Σήμερα, πάλι τι προτείνουν στο λαό;
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!
Εμείς έχουμε τη δύναμη!
Εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε μνημόνια και βάρβαρα μέτρα!
Εμείς παράγουμε τον πλούτο!
ΚΑΙ Εμείς πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου ΑΥΤΟΥ που παράγουμε!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης