Δυναμικό ξεκίνημα δημιουργίας από τον Κ. Κουφογάζο Reviewed by Momizat on . Με εξαιρετικά μεγάλη παρουσία δημοτών της Πύλης, ο νυν Δήμαρχος Κώστας Κουφογάζος ανακοίνωσε δημοσίως και επισήμως την πρόθεσή του να διεκδικήσει και πάλι τον δ Με εξαιρετικά μεγάλη παρουσία δημοτών της Πύλης, ο νυν Δήμαρχος Κώστας Κουφογάζος ανακοίνωσε δημοσίως και επισήμως την πρόθεσή του να διεκδικήσει και πάλι τον δ Rating: 0

Δυναμικό ξεκίνημα δημιουργίας από τον Κ. Κουφογάζο

Δυναμικό ξεκίνημα δημιουργίας από τον Κ. Κουφογάζο

Με εξαιρετικά μεγάλη παρουσία δημοτών της Πύλης, ο νυν Δήμαρχος Κώστας Κουφογάζος ανακοίνωσε δημοσίως και επισήμως την πρόθεσή του να διεκδικήσει και πάλι τον δημαρχιακό θώκο, για την επόμενη πενταετία.

Στο κατάμεστο εντός και με πολύ κόσμο εκτός, πολιτιστικό κέντρο της Πύλης, ο κ. Κουφογάζος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό. Οι πολίτες της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και άκουσαν την ομιλία του, η οποία, παρόντων πολλών στελεχών της ΝΔ, καθώς και αυτοδιοικητικών παραγόντων, κινήθηκε σε τρεις άξονες.

Ο ένας, η περιγραφή της δυσάρεστης κατάστασης στην Αυτοδιοίκηση, με την πολυνομία, τη γραφειοκρατία και τα οικονομικά προβλήματα.

Ο δεύτερος, η δική του θητεία μέχρι τώρα, με τον «Καλλικράτη». Δήλωσε ότι κυριότερο έργο του, τα τρία αυτά χρόνια, ήταν η συνένωση των επτά τέως Δήμων, αλλά και η, με κατάλληλη επιλογή συνεργατών, πορεία που δεν οδήγησε στην κατάρρευση. Επισήμανε την τεράστια μείωση εσόδων στην Αυτοδιοίκηση, αλλά το ξεπέρασμα αυτής της κατάστασης για τον Δήμο Πύλης, με την πολύ μεγάλη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. Αντέκρουσε τη λογική όσων πιστεύουν ότι οι αυτοδιοικητικοί και γενικώς οι αιρετοί πρώτα βολεύουν και βολεύονται, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όσοι ζουν και λειτουργούν κοντά μου γνωρίζουν ότι ξεκίνησα έχοντας 100 και έχω 40. Το ξέρουν όλοι όσοι με γνωρίζουν ότι και αυτά τα 40 που με απέμειναν είμαι έτοιμος να τα διαθέσω για τον σκοπό που με έταξαν οι δημότες μου».

Επιτέθηκε σε αντιπάλους του, λέγοντας: «Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες σε αυτό το δήμο, υπάρχουν επικρίσεις και ορισμένοι παριστάνουν μάλιστα τους “μάγους με τα δώρα” ακόμη και από αυτούς πού δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Στην πορεία υπήρξαν ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΑΓΟΙ.  Ακόμα και σήμερα, καινούριοι λαγοί, τρέχουν να βρουν αυτοδιοικητική στέγη. εκεί που μέχρι χτες πολεμούσαν και έσκιζαν τα ρούχα τους, από αγανάκτηση».  

Ο τρίτος άξονας, ήταν το μέλλον. Δηλαδή, γιατί διεκδικεί ξανά τον ενιαίο Δήμο Πυλης. Σε αυτό, επισήμανε ότι «είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε ανατροπή του ύφους και του ήθους της διοίκησης. Σήμερα είναι μεγάλη η ανάγκη ο κάθε αυτοδιοικητικός, άνδρας ή γυναίκα να βρει το χαμένο δρόμο με την ενασχόλησή του με τα κοινά.

Δεν μπορεί κανείς σήμερα να αγνοήσει  την σύγχρονη πραγματικότητα αυτής της κατάστασης και να εναποθέσει την τύχη αυτού του τόπου σε σύγχρονους Μαυρογιαλούρους  της αυτοδιοίκησης».

Υπενθύμισε τη μακροχρόνια ενασχόλησή του με την Αυτοδιοίκηση (16 ολόκληρα χρόνια) και δήλωσε: «Είναι βαριά η ευθύνη να ζητώ από εσάς την ανανέωση της εκτίμησής σας προς το πρόσωπό μου και την επανεκλογή μου στο δημαρχιακό αξίωμα. Εκτιμώ η κρίση σας ότι θα είναι αυστηρή και θα γίνει με βάση την τριετή και πλέον στάση μας,  απέναντι στα τοπικά αλλά και στα ευρύτερα προβλήματα που  αντιμετωπίζει ο νέος δήμος μας. Η ανάληψη εκ μέρους μου της συγκεκριμένης ευθύνης δημιουργεί μια προσωπική απόφαση. Να μην προδώσω την εμπιστοσύνη σας και να συνεχίσω με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο και ενθουσιασμό, με τις ίδιες αρχές και αξίες τον αγώνα για τα δίκαια των πολιτών και τα συμφέροντα του τόπου μας στο νέο δήμο Πύλης».

Κάλεσε, λοιπόν, τους δημότες, να συνεχίσουν το Ξεκίνημα Δημουργίας που το 2010 άρχισε να θέτει βάσεις στον Δήμο Πύλης.

 

Ακολουθεί η πλήρης ομιλία του Δημάρχου:

 

 

 

Δημότισσες και δημότες-συμπατριώτισσες και       συμπατριώτες

Σας ευχαριστώ όλους

Είναι μεγάλη η τιμή που μας κάνετε.

                  

  

Φίλες και φίλοι

Θέλω να σας ευχαριστήσω βαθιά μέσα από την καρδιά μου τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί, που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας.

 

Η  παρουσία σας εδώ μας γεμίζει δύναμη και κουράγιο.

Απόψε ανοίξατε το δρόμο σε ένα νέο ξεκίνημα        δημιουργίας

 

Η αγάπη και η στήριξή σας, μας δίνει την δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για μια νέα ελπιδοφόρα και νικηφόρα πορεία. Μια νέα πορεία, ένα νέο  ‘ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ’.

 

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, τους άξιους συνεργάτες, υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και όλους εκείνους που στέκονται με περηφάνεια, όλο αυτό το χρονικό διάστημα σε αυτόν τον ΤΙΜΙΟ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ αγώνα. Τους σέβομαι και τους τιμώ όλους.

 

Αγαπητοί φίλοι

Ο δυσκολότερος δρόμος όπως στη ζωή… έτσι και στην αυτοδιοίκηση είναι ο ¨δρόμος της καρδιάς σου¨…

 

Είμαι υπερήφανος για σας. Σας ευχαριστώ όλους. Είμαι υπερήφανος γιατί έχω ισχυρούς φίλους. Ανθρώπους που πιστεύουν στη φιλία και στην προσπάθεια για κάτι καλύτερο. Δεν έχω φίλους με ημερομηνία λήξης. Φίλους μιας χρήσεως μόνο και μόνο για τις εκλογές.

Η κατάσταση στους δήμους της χώρας είναι δύσκολη και ομιχλώδης. Μπροστά στην απρόσμενη και ανεπίτρεπτη δύσκολη κατάσταση που έχει επέλθει στη ζωή μας, είναι απαραίτητη και επιτακτική η ανάγκη να τονωθεί το ενδιαφέρον όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων για τα κοινά. Είναι επιτακτική η ανάγκη να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπό μας. Είναι ανάγκη να μεγαλώσει η ομοψυχία μας. Δεν πρόκειται να πάμε πουθενά, χωρίς συνοχή και αλληλεγγύη.

DSC09225 DSC09223 DSC09224Ο εφησυχασμός του καναπέ, δίχως άλλο γίνεται τροφή της εξαθλίωσης. Ένας μόνο είναι ο δρόμος της ελπίδας για το καλύτερο. Ο δρόμος στο να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, χωρίς προαπαιτούμενα και στείρες ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Πάρα πολλά πρέπει να αλλάξουν, πολλές νοοτροπίες πρέπει να εξαφανιστούν οριστικά και αμετάκλητα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ή ο δήμος Πύλης θα πορεύεται με τους πολίτες και αυτοί θα τον εμπιστεύονται ή δεν πάμε πουθενά, και το πουθενά είναι καταδίκη κυρίως για την νέα γενιά.

Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια παρένθεση στην εφαρμογή του «Καλλικράτη». Είχαν  την αίσθηση οι τότε κυβερνώντες όταν περνούσαν το νόμο ότι το πρόβλημα σήμερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αριθμητικό. Δηλ. οι  1.034 δήμοι άμα τους κάνoυμε 325, τελείωσαν όλα τα προβλήματα, χτυπήσαμε τη διαφθορά και λύσαμε όλα τα προβλήματα Δεν αντιλήφθηκαν ότι το πρόβλημά μας στην αυτοδιοίκηση είναι καθαρά ποιοτικό. Είναι αριθμητικό το πρόβλημα επέμεναν και αγνοούσαν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αγνόησαν ότι στη Γαλλία υπάρχουν 36.000 Δήμοι, αγνόησαν ότι στη Γερμανία υπάρχουν 12.000 Δήμοι, αγνόησαν ότι στην  Ιταλία και στην Ισπανία υπάρχουν 8.000 Δήμοι, αγνόησαν ότι στη μικρή Αυστρία υπάρχουν 2.500 Δήμοι και το πρόβλημα στην Ελλάδα μας σε καθαρά  θεωρητική προσέγγιση ήταν  οι 1.034 Δήμοι και άμα τους κάνουμε 325, θα το λύσουμε το αυτοδιοικητικό πρόβλημα. Δηλ. αν ήταν 500 θα υπήρχε πρόβλημα.

 

Τους λέγαμε!  Δεν θα το λύσετε έτσι το θέμα κύριοι διότι το πρόβλημα δεν είναι αριθμητικό, το πρόβλημα είναι καθαρά ποιοτικό, είναι πρόβλημα αρμοδιοτήτων και πόρων.

Αγνόησαν ότι στη Σουηδία, που την έχουμε ως πρότυπο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλη αυτή η αυτοδιοικητική προσπάθεια  της μείωσης του αριθμού των Δήμων, κράτησε  μια ολόκληρη 20ετία; Και εμείς μετρούσαμε τις μέρες, όπως…την άλλη εβδομάδα θα μας εμφανιστεί η χωροθέτηση, την παρά άλλη εβδομάδα θα μας εμφανιστούν οι πόροι, σε 20 μέρες από σήμερα γιατί έρχεται η άνοιξη, πρέπει να νομοθετήσουμε και  αν δεν προλάβουμε μετά το τέλος της Άνοιξης, προλαβαίνουμε με το καλοκαίρι…

Είναι δυνατόν  στη Σουηδία να μιλάνε 20 χρόνια και εμείς  προσπαθούσε  σε 20 μέρες να λύσουμε όλες τις κακοδαιμονίες της αυτοδιοίκησης;

 

Κυρίες και κύριοι, όλα αυτά τα οποία σχεδιάζονται  σε κλειστά γραφεία, έχουν οδηγήσει θα έλεγα στο σημερινό φαινόμενο όπου είμαστε όλοι μας εκτεθειμένοι απέναντι στις κοινωνίες μας.

 

 

Μου λένε συνεχώς οι δημοσιογράφοι οι πολίτες, ποιο είναι το σημαντικότερο έργο που πραγματοποίησες δήμαρχε στη θητεία σου. Τους απαντώ:

To ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2011 κατορθώσαμε να ενσωματώσουμε 7 πρώην δήμους σε ένα και με το δήμο σε λειτουργία σε όλους τους τομείς. Επτά πρώην δήμοι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λειτούργησαν υποδειγματικά στα χρονοδιαγράμματα που είχαν ορισθεί και έτσι ο δήμος δεν κατέρρευσε.

Με την μεγάλη προσπάθεια των διοικητικών, οικονομικών, τεχνικών και πολιτικών παραγόντων-δημοτικών συμβούλων του δήμου Πύλης, θεωρώ ότι έχουν μπει στέρεα θεμέλια για το μέλλον της περιοχής. Παρότι η αυτοδιοίκηση δεν διαθέτει σήμερα τις κατάλληλες ΄΄ατμομηχανές΄΄ και παρότι η αυτοδιοικητική  μεταρρύθμιση μέσω «Καλλικράτη» παρέμεινε σε λανθάνουσα μορφή, εμείς κατορθώσαμε να παραμείνουμε όρθιοι. Αφού… την τριετή περίοδο έχουν περικοπεί 70% οι πόροι της αυτοδιοίκησης, η έντονη κινητικότητα που δείξαμε μέσω του ΕΣΠΑ μας κράτησε όρθιους.

Το να προσπαθείς να χτίσεις πάνω σε οικονομικά ερείπια που κληρονόμησες, (17 εκ. ευρώ) ο καθένας καταλαβαίνει ότι είναι αδύνατο να μην έχεις και λειτουργικές αρρυθμίες. Όταν αντιμετωπίζεις μία δημόσια διοίκηση-αγχόνη, που σε πνίγει καθημερινά. Όταν σε κάθε βήμα που προσπαθείς να κάνεις, αντιμετωπίζεις  την υπέρμετρη γραφειοκρατία που δυστυχώς υπάρχει, σε συνδυασμό με την πολυνομία με τους δεκάδες φορείς που είναι αρμόδιοι και θα πρέπει να πάρεις τις υπογραφές τους για να φτιάξεις π.χ. έναν στάβλο, για να κατασκευάσεις ένα έργο πρέπει να συνεδριάσουν τα θεσμικά όργανα και να πάρεις καμιά τριανταριά αποφάσεις…τότε θέλεις δε θέλεις προσαρμόζεσαι και προχωράς. Εκτιμώ ότι μόλις σταματήσει το κράτος-αγχόνη να πνίγει, όσους έχουν –ιδέες, διάθεση και παραγωγικό μυαλό, τότε η αυτοδιοίκηση και ειδικότερα ο δήμος μας θα ΄΄πετάξει΄΄.

 

Ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια με τη δική σας εντολή μια προσπάθεια

 

Ξέρουμε όλοι ότι οι επόμενοι μήνες είναι δύσκολοι. Η οικονομική και επαγγελματική δραστηριότητα είναι απελπιστική. Η ανεργία καταγράφει ρεκόρ δεκαετιών.  Αυτή είναι η αλήθεια που πρέπει να καθοδηγεί τις δράσεις, τις παρεμβάσεις και τις αυτοδιοικητικές πολιτικές,

Τι θα πρέπει να κάνεις για να πετύχεις; Πρώτα πρέπει να επιλέξεις στελέχη. Αν δεν επιλεγούν  αυτοδιοικητικά στελέχη που θα σέβονται το ρόλο που υπηρετούν, αν δεν επιλεγούν στελέχη που θα εγγυώνται την διαφάνεια την καθαρότητα και τη συνοχή της κοινωνίας, αν δεν βάλλουν ‘πλάτη’ και θα υπηρετούν το δίκαιο με τις αυτοδιοικητικές συμπεριφορές τους μην περιμένετε αποτέλεσμα. «Γεμίζουν τα φηφοδέλτια με υποψήφιους για μια μεταθεσούλα». Όλοι οι συγγενείς φίλοι-κολλητοί και μη… προστρέχουν στο παιδί να το εκλέξουν άσχετα αν αυτό δεν θα ασχοληθεί ποτέ με την αυτοδιοίκηση.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες σε αυτό το δήμο, υπάρχουν επικρίσεις και ορισμένοι παριστάνουν μάλιστα τους “μάγους με τα δώρα” ακόμη και από αυτούς πού δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Στην πορεία υπήρξαν ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΑΓΟΙ.  Ακόμα και σήμερα, καινούριοι λαγοί, τρέχουν να βρουν αυτοδιοικητική στέγη. εκεί που μέχρι χτες πολεμούσαν και έσκιζαν τα ρούχα τους, από αγανάκτηση.  

Ο δρόμος της αυτοδιοίκησης επιβάλλεται να έχει λίγα λόγια και ουσιαστικές πράξεις, αυτό το δρόμο έχουμε επιλέξει , σ΄ αυτόν θα πορευτούμε με οποιοδήποτε κόστος και τίμημα.

«Μην περιμένεις φίλε μου δημότη να “βρέξει καρπούς”. Αν οι κοινωνίες θέλουν περισσότερους καρπούς θα πρέπει να φυτέψουν περισσότερα δέντρα».

Γιατί λοιπόν σήμερα…. Χτες, ένας δήμος βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση, ενώ ο ακριβώς διπλανός του είναι βυθισμένος στα χρέη. Πώς έφτασαν να χρεοκοπούν οι δήμοι;

Η μέθοδος απλή: Σπαταλήσαμε…. και περιμένουμε την λύση από τον “από μηχανής θεό”. Με άλλα λόγια: είτε από το απλόχερο χέρι του Υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος  θα έδινε μια έκτακτη χρημοτοδότηση, είτε ζητώντας την βοήθεια ενός φίλου τοπικού βουλευτή-είτε ζητώντας περισσότερα από τους δημότες με αυξήσεις δημοτικών τελών, είτε περιμένοντας τη λύτρωση των εκλογών και την παράδοση του υπερχρεωμένου δήμου που δημιουργήσαμε στο νέο τυχερό ένοικο του δημαρχιακού μεγάρου.

Θέλετε να πάμε στο σκέλος των εξόδων; Προσωπικό που προσλαμβανόταν χωρίς σχεδιασμό-ανεξέλεγκτα, προκειμένου να ικανοποιηθούν πολιτικές εξυπηρετήσεις ευθέως μεταφραζόμενες σε ψήφους. Έσοδα που ποτέ δεν βεβαιώθηκαν, προφανώς για να ικανοποιήσουν την προσωπική πελατεία, συντρόφων ή συνοδοιπόρων φίλων.

Όσο για τα έργα, πόσα δεν εξαγγέλθηκαν, πόσα δημοπρατήθηκαν, τεμαχίστηκαν και ακριβο -συμβασιοποιήθηκαν, μισο- ολοκληρώθηκαν και δεν πληρώθηκαν τελικά, αφήνοντας τρύπα στα άδεια ταμεία ενός δήμου. Και φυσικά ούτε λόγος για αναζήτηση ευρωπαϊκών ή εθνικών πόρων. Βρίσκονταν η εύκολη λύση. Δάνεια και πάλι δάνεια με υποθήκευση της δημοτικής περιουσίας.

Έτσι χρεοκόπησαν, όσοι δήμοι οδηγήθηκαν εκεί. Και ίσως αρκετοί αναγνωρίζουν σε αυτήν τη σύντομη περιγραφή που σας έκανα μια μικρογραφία πολλών από τους λόγους, τις παθογένειες και τις πολιτικές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και την ύφεση. Με μια λέξη – ασυδοσία!

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν μπορεί κανείς μας τη σημερινή εποχή να συνεχίσει να στρουθοκαμηλίζει, η αλήθεια είναι πάρα πολύ σκληρή, και οφείλω να την πω. Είναι τεράστιο το ποσοστό των συνδημοτών μας που είναι πεπεισμένοι ότι, βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην αλλά και νυν, φροντίζουν πρώτα τα συμφέροντά τα δικά τους, των οικείων τους και των ψηφοφόρων τους και μετά αν μείνει χρόνος φροντίζουν και για τον δήμο.

Αυτό προσωπικά δεν μπορώ να το δεχτώ, υπήρχαν και υπάρχουν πολίτες που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να προσφέρουν, υπήρχαν και υπάρχουν πολίτες που κατεβαίνουν στις εκλογές χωρίς ιδιοτέλεια, κάποιοι πρόσφεραν και προσφέρουν, αυτή η προσφορά όμως ακυρώθηκε και θα συνεχίζει να ακυρώνεται από πράξεις και παραλείψεις όλων αυτών που είδαν τον δήμο ως όχημα για την εξασφάλιση των δικών τους συμφερόντων. Προκαλώ τους σημερινούς μου αυτοδιοικητικούς αντιπάλους να δείξουμε τα οικονομικά προσωπικά μας τευτέρια πως ήταν όταν ξεκίνησαν να ασχολούνται με τα κοινά και πως είναι σήμερα, που όλη η κοινωνία στενάζει και υποφέρει. Όσοι ζουν και λειτουργούν κοντά μου γνωρίζουν ότι ξεκίνησα έχοντας 100 και έχω 40. Το ξέρουν όλοι όσοι με γνωρίζουν ότι και αυτά τα 40 που με απόμειναν είμαι έτοιμος να τα διαθέσω για τον σκοπό που με έταξαν οι δημότες μου..

Την προσφορά μας, την αγάπη για τον τόπο μας, την αγωνία για το αύριο των παιδιών μας κανένας δεν έχει το δικαίωμα να την ακυρώνει. Καμία πράξη να την αμαυρώνει. Όχι πια λόγια! Πρέπει να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι, πρέπει να τελειώνουμε με όλα αυτά που πλήγωσαν την κοινωνία, με όλα αυτά που δεν άφησαν τις κοινωνίες να προοδεύσουν, τον τόπο μας να πάει μπροστά.

Πρακτικές σαν αυτές που σας ανέφερα, έφεραν την χώρα μας στην σημερινή κατάσταση. Δεν είμαστε μόνο εμείς, αυτοί που θα βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα, αλλά πρέπει εμείς και πολλοί άλλοι που υπηρετούμε την τοπική αυτοδιοίκηση να κλείσουμε τις πόρτες, τα παράθυρα ακόμη και τις χαραμάδες σε όλα αυτά που μας οδήγησαν εδώ. Οι κατασχέσεις εις βάρους του δήμου, παραδείγματος χάρη, είναι αποτέλεσμα μιας κρίσης, πρωτίστως κοινωνικής και δευτερεύοντος οικονομικής.

Δεν στεριώνει ένας Δήμος, στις εφήμερες “φούσκες” εντυπώσεις και στις κορώνες. Πρέπει από την πρώτη στιγμή  να πολεμηθεί ο παραπλανητικός λαϊκισμός. Προσέξτε! Σκεφτείτε σωστά. Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία μας. Μην κάνουμε το λάθος.  Επιβάλλεται να ακούμε και όσα δε μας αρέσουν.

Επιβάλλεται να γίνουμε περισσότερο χρήσιμοι και ωφέλιμοι.

-Γιατί ο ωφέλιμος βοηθά, ενώ ο αρεστός κολακεύει.

-Η ελπίδα και η αισιοδοξία οικοδομούνται σε ένα Δήμο, δεν διακηρύσσονται.

 

Κυρίες και κύριοι

Στη δύσκολη κοινωνική και οικονομική καμπή που περνά η πατρίδα μας, η υγιής αυτοδιοίκηση είναι μία από τις λύσεις.

Από την εμπειρία μου ως αυτοδιοικητικός άνθρωπος, θεωρώ ότι είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε ανατροπή του ύφους και του ήθους της διοίκησης. Σήμερα είναι μεγάλη η ανάγκη ο κάθε αυτοδιοικητικός, άνδρας ή γυναίκα να βρει το χαμένο δρόμο με την ενασχόλησή του με τα κοινά.

Δεν μπορεί κανείς σήμερα να αγνοήσει  την σύγχρονη πραγματικότητα αυτής της κατάστασης και να εναποθέσει την τύχη αυτού του τόπου σε σύγχρονους Μαυρογιαλούρους  της αυτοδιοίκησης.

 

Συμπέρασμα, αγαπητοί μου συμπατριώτες. Την συμμετοχή μας στα κοινά κανείς δεν μας την επιβάλλει. Δεν γίνεται να λες συνειδητά ψέματα για να κερδίσεις τις εκλογές. Δεν γίνεται να πας σε εκλογές με τη λογική του παζαριού, της συναλλαγής του «πάρε-δώσε». Άνθρωποι-πολίτες να μπαίνουν στη λογική του παζαριού και περιμένετε αυτοί οι άνθρωποι που λειτουργούν με τέτοιες μεθόδους να οδηγήσουν αυτόν τον τόπο μπροστά;  Δε γίνεται-δεν μπορεί να γίνεται-δεν είναι δυνατόν να προσπαθείς να διαχειριστής ανθρώπινες συνειδήσεις-ανθρώπινες ψυχές- αξίες-θεσμούς με την λογική της μπριζόλας και του λουκάνικου. Αυτός είναι ο δήμος που θέλετε; Αυτή είναι η αυτοδιοίκηση που επιθυμείτε; Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν δέχεστε λογικές που καταρρακώνουν, εξευτελίζουν ανθρώπους και οδηγούν στην εξαθλίωση ανθρώπινες κοινωνίες. Επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω μια ρήση του συγγραφέα Μανώλη Αναγνωστάκη «Φοβάμαι τους ανθρώπους που έχουν καταλερωμένη την φωλιά τους, και τώρα πασχίζουν να βρουν λεκέδες στη δική σου».

 

Αγαπητοί μου φίλοι

– Ασχολήθηκα με την αυτοδιοίκηση μόνο και μόνο γιατί το απαιτήσατε και το ζητήσατε εσείς, δημιουργώντας μια μοναδική σχέση και αγάπη για αυτόν το θεσμό..

–   Πέρασαν δέκα έξι χρόνια από τότε. Η σχέση μας έρχεται από μακριά.

–   Γνωριζόμαστε λοιπόν πολλά χρόνια. Από τότε που με εμπιστευτήκατε να σας εκπροσωπώ στα δημοτικά πράγματα.

–  Με εμπιστευθήκατε με τιμήσατε και το σεβάστηκα. Σήμερα αποδείξατε  ότι η σχέση μας είναι δυνατή. Έχει βαθιές ρίζες. Βασίζεται σε αρχές και αξίες. Είναι καθαρή. Γι αυτό αντέχει στο χρόνο.

–  Το καταλαβαίνετε! Για μένα δεν είστε οι απρόσωποι ψηφοφόροι.

–   Είστε οι συμπολίτες μου, οι συμπατριώτες μου, οι φίλοι μου.

–   Όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να σας εκπροσωπήσω επάξια, έχοντας ψηλά την αίσθηση του χρέους απέναντί σας .

–   Προσπαθώ κάθε μέρα να  σας υπηρετήσω με εντιμότητα. Να δώσω στα δημοτικά πράγματα την αξία και τον δυναμισμό που πρέπει να έχει. Χωρίς «κούφια λόγια».

–  Η αυτοδιοίκηση για μένα είναι αποστολή. Είναι καθήκον απέναντι στον τόπο μας.

–   Πορευθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια με ειλικρίνεια.

 

Σε ό,τι αφορά τη δική μου υποψηφιότητα. «Είναι βαριά η ευθύνη να ζητώ από εσάς την ανανέωση της εκτίμησής σας προς το πρόσωπό μου και την επανεκλογή μου στο δημαρχιακό αξίωμα. Εκτιμώ η κρίση σας ότι θα είναι αυστηρή και θα γίνει με βάση την τριετή και πλέον στάση μας,  απέναντι στα τοπικά αλλά και στα ευρύτερα προβλήματα που  αντιμετωπίζει ο νέος δήμος μας. Η ανάληψη εκ μέρους μου της συγκεκριμένης ευθύνης δημιουργεί μια προσωπική απόφαση. Να μην προδώσω την εμπιστοσύνη σας και να συνεχίσω με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο και ενθουσιασμό, με τις ίδιες αρχές και αξίες τον αγώνα για τα δίκαια των πολιτών και τα συμφέροντα του τόπου μας στο νέο δήμο Πύλης. Άλλωστε η κρίση του λαού, στην οποία ο κάθε αυτοδιοικητικός πρέπει να θέτει υπόψη των πολιτών και των συνεργατών του είναι το έργο που έχουμε όλοι μαζί επιτελέσει. Αυτό το έργο αποτελεί για όλους μας μία πρόκληση. Οι πολίτες του νέου δήμου θεωρώ ότι θα ανταμείψουν την εργατικότητα και την προσφορά μας στην αυτοδιοικητική λειτουργία.

 

 

–  Σήμερα τρεις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κηρύσσω την έναρξη του αγώνα για μια νέα πορεία. Για ένα νέο «Ξεκίνημα Δημιουργίας».

–  Οπλισμένος με τη δύναμη που μου δίνει η αγάπη σας .

–  Οπλισμένος με τη γνώση και την εμπειρία

σας διαβεβαιώνω ότι θα τα καταφέρουμε.

–    Σας το διαβεβαιώνω γιατί έχουμε τη θέληση

–    Γιατί έχουμε τη γνώση. Δεν θα αφήσουμε ούτε θα αφήσετε τούτο τον τόπο να χαθεί-να ταλαιπωρηθεί.

–    Και σας υπόσχομαι ότι θα νικήσουμε.

 

Σας ευχαριστώ πολύ που με τιμήσατε με την παρουσία σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή