Δωρεάν στον Δήμο η μελέτη για την ανάδειξη του Μουσείου Τσιτσάνη Reviewed by Momizat on . Το σημαντικό γεγονός της αξιοποίησης των παλιών φυλακών ως Μουσείο Τσιτσάνη, σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις για το Έτος Τσιτσάνη, που θα πραγματοποιήσει το 2015 Το σημαντικό γεγονός της αξιοποίησης των παλιών φυλακών ως Μουσείο Τσιτσάνη, σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις για το Έτος Τσιτσάνη, που θα πραγματοποιήσει το 2015 Rating: 0

Δωρεάν στον Δήμο η μελέτη για την ανάδειξη του Μουσείου Τσιτσάνη

00000000
Το σημαντικό γεγονός της αξιοποίησης των παλιών φυλακών ως Μουσείο Τσιτσάνη, σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις για το Έτος Τσιτσάνη, που θα πραγματοποιήσει το 2015 ο Δήμος Τρικκαίων, δεν αφήνουν αδιάφορα το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Και δη, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο λέκτορας στο Τμήμα Αρχειονομίας – Βιβλιοθηκονομίας του οποίου, κ. Σταύρος Βλίζος, προσφέρει την επιστήμη του δωρεάν στα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα, ο κ. Βλίζος αναλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης για τη μουσειολογική ανάδειξη του Μουσείου Τσιτσάνη. Κάτι που σημάνει, άρτια επιστημονική κατοχύρωση για το Μουσείο, το οποίο φιλοδοξεί να είναι ταυτοχρόνως, ένα πρότυπο κέντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ο κ. Βλίζος, κατόπιν μεσολάβησης τρικαλινής φοιτήτριας στο Πανεπιστήμιο, της κ. Ε. Παπαϊωάννου, δέχτηκε την εκπόνηση της μελέτη, θεωρώντας ότι αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο, να υπάρχει η συνεισφορά του πανεπιστημίου σε ένα τόσο μεγάλο, από καλλιτεχνική άποψη, έργο.

00000000000000
Την ίδια άποψη είχε και ο τέως, πλέον, διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ο εμβληματικός κ. Αγγελος Δεληβοριάς, με τον οποίο επί χρόνια συνεργαζόταν ο κ. Βλίζος στο συγκεκριμένο μουσείο. Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μουσείου, κ. Στέλιο Καραγιώργο, επισημάνθηκε η σπουδαιότητα του έργου. Ιδιαιτέρως, δε, οκ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην αξία και τον καλλιτεχνικό πλούτο του έργου του Τσιτσάνη, καθώς και στην οργανωμένη προσπάθεια προβολής του έργου αυτού, με αφορμή και αφετηρία το Έτος Τσιτσάνη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή