Δωροθέα Βουτσελά : Περί παροχών υγείας ο λόγος. Reviewed by Momizat on . Θα ήθελα να ενημερώσω περί παροχών υγείας και εξετάσεων. Όλοι οι γιατροί είτε είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ (δηλαδή η επίσκεψη στα πλαίσια των 200 επισκέψεων Θα ήθελα να ενημερώσω περί παροχών υγείας και εξετάσεων. Όλοι οι γιατροί είτε είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ (δηλαδή η επίσκεψη στα πλαίσια των 200 επισκέψεων Rating: 0

Δωροθέα Βουτσελά : Περί παροχών υγείας ο λόγος.

Δωροθέα Βουτσελά : Περί παροχών υγείας ο λόγος.

Θα ήθελα να ενημερώσω περί παροχών υγείας και εξετάσεων. Όλοι οι γιατροί είτε είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ (δηλαδή η επίσκεψη στα πλαίσια των 200 επισκέψεων ανά μήνα να είναι δωρεάν), είτε απλά πιστοποιημένοι δηλαδή την επίσκεψη στο γιατρό να την καταβάλει ο ασφαλισμένος αλλά τα παραπεμπτικά που εκδίδει για εξετάσεις να είναι μέσο ΕΟΠΥΥ.

Όλοι λοιπόν οι γιατροί μπορούν να εκδίδουν παραπεμπτικά με εξετάσεις ο αριθμός των οποίων είναι ανάλογος της ειδικότητας του κάθε ενός.

Παράδειγμα ένας φυσίατρος μπορεί να γράψει 10 εξετάσεις μέσω ΕΟΠΠΥ που αφορούν (αιματολογικές, βιοχημικές , μικροβιολογικές ) και 6 που αφορούν (ανασολογικές , ορμόνες κτλ).

Ο παθολόγος και Γενικός/οικογενειακός γιατρός μπορεί να γράψει 20 για τις μεν πρώτες και 12 για τις δε δεύτερες.

Δηλαδή ο ΚΑΘΕ γιατρός έχει δικαίωμα συνταγογράφησης στο σύστημα του ΕΟΠΠΥ ανάλογα με την ειδικότητα του.

Πάντοτε αλλά ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό παρατηρείται το φαινόμαινο πολύ γιατροί ανά την επικράτεια (για τους δικούς τους λόγους) να δίνουν στον ασθενή, τις εξετάσεις που θέλουν σε απλό συνταγολόγιο του ιατρείου τους, με την προτροπή να τα γράψουν στον παθολόγο ή οικογενειακό γιατρό τους διότι οι ίδιοι δεν μπορούν να τα γράψουν.

Αυτό φυσικά δεν ΙΣΧΥΕΙ!

Η αναφορά αυτή γίνεται προς αποφυγή ταλαιπωρίας του ασφαλισμένου.

Ευχαριστώ και Bonjour a tous!

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή