"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Δόθηκε παράταση στην αξιολόγηση

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Παράταση έως και τις 16 Φεβρουαρίου δόθηκε στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας, έπειτα από απόφαση του Υπουργού Παιδείας, λόγω της διεξαγωγής των εκλογών.

Αυτό σημαίνει ότι οι αξιολογητές θα μπορούν να καταχωρήσουν τα απαραίτητα στοιχεία στη φόρμα αξιολόγησης έως και την ημερομηνία που προαναφέρθηκε.

Πάντως, από την πλευρά τους, τόσο η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία) όσο και η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν την απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης έως και τις 31 Ιανουαρίου.

Σε τοπικό επίπεδο, 15 διευθυντές και προϊστάμενοί Δημοτικών Σχολείων στα Τρίκαλα, αλλά και 14 περίπου διευθύντριες νηπιαγωγείων δεν πήραν μέρος στις συναντήσεις που έγιναν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την αξιολόγηση, ακολουθώντας τις αποφάσεις του τοπικού Συλλόγου, αλλά και της ΔΟΕ.

Ωστόσο, στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η εικόνα ήταν αρκετά διαφορετική, αφού όλοι οι διευθυντές πήραν μέρος στις διαδικασίες που έγιναν.

«Η απεργία – αποχή τους καλύπτει, δε διατρέχουν κανένα πειθαρχικό κίνδυνο με το να μην συμμετέχουν στην όποια διαδικασία αξιολόγησης. Επίσης δεν τίθεται θέμα παρακράτησης χρημάτων αφού εκτελούν πλήρως το εκπαιδευτικό τους έργο και όλα τους τα καθήκοντα ως εκπαιδευτικοί. Απέχουν μόνο από τις διαδικασίες φάρσα που υλοποιεί σε καθεστώς νομικά έωλο το Ι.Ε.Π. Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση είναι αγώνας όλων μας, δεν επιτρέπεται να επικρατούν λογικές διαχωρισμού και αλληλοστοχοποίησης εντός του κλάδου. Τον αγώνα θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί, όχι μόνοι τους οι διευθυντές, οι νέοι συνάδελφοι ή κάθε κατηγορία εκπαιδευτικών. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έχει ως στόχο να επιβάλει την απαράδεκτη παιδαγωγικά, νομικά και ηθικά διαδικασία οδηγώντας μας στο να συμπεριφερόμαστε με βάση ατομικούς κι όχι συλλογικούς σχεδιασμούς. Η συνολική και μαζική αντίστασή μας είναι ο μοναδικός δρόμος για να ματαιωθούν τα σχέδιά της για να μην επιτρέψουμε να διαμορφωθεί ένα εφιαλτικό τοπίο για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε ενωμένοι» υπογραμμίζουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να μην προχωρήσουν σε καμία διαδικασία.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης