"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.4 C
Trikala

Δύο αγελάδες προσπαθούν να σώσουν μοσχάρι από επίθεση λύκου – Βίντεο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η φύση έρχεται συχνά να μας υπενθυμίσει ότι αποστασιοποιείται πλήρως από το συναίσθημα ενός αγγελικά πλασμένου κόσμου που κάποιοι ονειρεύονται.

Οι υπέρμαχοι των λύκων ίσως μέσα από αυτές τις εικόνες νιώσουν στο ελάχιστο τον αντίκτυπο που έχει αυτό το ζώο στους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Δύο αγελάδες υπό το πρίσμα του «ισχύς εν τη ενώσει» προσπαθούν να σώσουν το μικρό μοσχάρι από τις ορέξεις ενός λύκου. Το σαρκοφάγο βρίσκει την ευκαιρία να προσεγγίσει το μοσχάρι καθώς εκείνο βρίσκεται λίγα μέτρα παραπέρα από τη μητέρα του. Εξαπολύει μια αιφνιδιαστική επίθεση και το αρπάζει από τον σβέρκο με σκοπό να το πάρει μακρυά.

Η αντίδραση της μητέρας αγελάδας είναι άμεση και καθοριστική. Σπεύδει γρήγορα και απωθεί τον λύκο μπαίνοντας σαν ασπίδα μπροστά από το μικρό της.

Ο άρπαγας υποχωρεί προσωρινά αλλά δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια. Επιχειρεί ξανά και ξανά προσπαθώντας να απομονώσει το μοσχαράκι από τη μητέρα του καθώς το δαγκώνει στο πίσω μέρος. Όσες φορές προσπαθεί τόσες απωθείται από το ισχυρό μητρικό ένστικτο. 

Η μάχη συνεχίζεται επί ενάμιση λεπτό ώσπου μια δεύτερη αγελάδα σπεύδει για βοήθεια. Ο λύκος δείχνει αποφασισμένος και προφανώς για να καταλαγιάσει τη πείνα του δεν το βάζει κάτω. Αν και αναγκάζεται να αντιμετωπίσει δύο μεγάλα βοοειδή, το αρπακτικό δεν θέλει να παραδεχτεί την ήττα και θα συνεχίσει να παρενοχλεί το μοσχάρι για αρκετά λεπτά.

Δείτε το βίντεο:

 

Γιάννης Αμπατζίδης

kynigesia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης