“Δύο μήνες μετά η φύση στέλνει την απάντησή της στην Περιφέρεια μας”…. Reviewed by Momizat on . 10 χρόνια εκλεγμένοι Θεσσαλοί περιφερειάρχης και αντιπεριφερειαρχες... και με τον Πηνειό να πλημμυρίζει δύο και τρεις φορές το χρόνο ή να στερεύει κάθε καλοκαίρ 10 χρόνια εκλεγμένοι Θεσσαλοί περιφερειάρχης και αντιπεριφερειαρχες... και με τον Πηνειό να πλημμυρίζει δύο και τρεις φορές το χρόνο ή να στερεύει κάθε καλοκαίρ Rating: 0

“Δύο μήνες μετά η φύση στέλνει την απάντησή της στην Περιφέρεια μας”….

“Δύο μήνες μετά η φύση στέλνει την απάντησή της στην Περιφέρεια μας”….

10 χρόνια εκλεγμένοι Θεσσαλοί περιφερειάρχης και αντιπεριφερειαρχες… και με τον Πηνειό να πλημμυρίζει δύο και τρεις φορές το χρόνο ή να στερεύει κάθε καλοκαίρι και με έντονα τα φαινόμενα λειψυδρίας.

Στέρεψε ο Πηνειός ποταμός - Σε μήκος 25 χιλιομέτρων, «δεν υπάρχει σταγόνα νερού»

Μετά τον Ιανό θυμήθηκαν πως πρέπει να ασχοληθούν με τη κλιματική κρίση – αλλαγή και τη σωστή διαχείριση του νερού επιφανειακου και υπογείου στο κάμπο.

Φανταστείτε τι θα γινόταν τότε με τον Ιανό, αν έπεφτε στον κάμπο και ο υδάτινος όγκος του Αχελώου ταυτόχρονα.

Δεν θα είχε μείνει ούτε κολυμπηθροξυλο όρθιο…

10 ολόκληρα χρόνια και στην ατζέντα τους δεν υπήρξε ποτέ σχεδιασμός για κατά τόπους μικροφραγματα, ώστε να λειτουργήσουν και για αντιπλημμυρική προστασία αλλά και και για άρδευση – ύδρευση.

Θυμήθηκαν την σωστή διαχείριση του νερού μόνο στα λόγια και στις ανακοινώσεις… Δεν φτάνει μόνο η Κάρλα…

Κατά την επίσκεψη δε του Φαμελου το 2018 και στην πρότασή του για δημιουργία τεσσάρων φραγμάτων καθώς και μικρότερων τοπικών φραγμάτων στο Πηνειό ο κ. Αγοραστος περισσότερο χλεύη παρά ενδιαφέρον έδειξε.

Βέβαια τώρα που βλέπει το αδιέξοδο υιοθετεί τις προτάσεις του Φαμελου και του ΣΥΡΙΖΑ…

Ηλίας Καραμάνος

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή