"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα Τρίκαλα για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου. Μία από τον Δήμο Τρικκαίων το πρωί της 17ης Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία και μία το απόγευμα από την Επιτροπή Ειρήνης και το ΠΑΜΕ. Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Πλατεία.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Τρικκαίων ο καθιερωμένος εορτασμός της 43ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία) στις 12.00 μ.

Καλούνται, ο λαός των Τρικάλων, τα πολιτικά κόμματα, οι νεολαίες των κομμάτων, οι αντιστασιακές οργανώσεις, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων και όλοι οι φορείς (Σύλλογοι και Οργανώσεις) να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Οι φορείς που ενδιαφέρονται να καταθέσουν στεφάνι, να δηλώσουν συμμετοχή στο Γραφείο Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων τηλ. 2431351207 καθώς και στο τηλ. 2431351208 έως και σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και ώρα 13.00 μ.μ.

Επιτροπή Ειρήνης και ΠΑΜΕ

Μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων και της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι εργατικών  συνδικάτων, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, καθώς και επιτροπών αγώνα και φορέων για τη διοργάνωση του αγωνιστικού εορτασμού της 43ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης την Πέμπτη 17.11.2016, ώρα 6.00΄ μμστην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου(κεντρική πλατεία).

Στο κάλεσμα της εκδήλωσης για το Πολυτεχνείο τονίζεται :  «Τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα επώδυνα μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο…. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των Φοιτητών και Μαθητών για ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο, για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία…. Αντιπαλεύουμε τις πολιτικές εκείνες που απαξιώνουν τον εργαζόμενο λαό μας, οδηγώντας τον στην πτώχευση και διαμορφώνουν τον νέο εργασιακό μεσαίωνα. Η ανεργία, η υποαπασχόληση και η μετανάστευση δεν μπορεί να είναι το μέλλον της νεολαίας μας…. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και που είναι θύματα εξωτερικών επεμβάσεων…. Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την αντικομμουνιστική υστερία που προοιωνίζεται πάντοτε νέες επιθέσεις σε εργασιακά, λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα…. Η επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ τις μέρες του εορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα αισθήματα του λαού και της νεολαίας, που το 1973 είχαν και εξακολουθούν να έχουν σε επικαιρότητα το σύνθημα «ΕΞΩ αι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» και που αντιτίθεται στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών να εμπλέξουν παραπέρα τη χώρα στα επεμβατικά τους σχέδια στην περιοχή και να προωθήσουν «λύση» στο Κυπριακό, στη βάση των συμφερόντων τους… Καλούμε τους νέους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και όλο τον Ελληνικό Λαό ν’ αγωνισθούν για την ανατροπή των σκληρών μέτρων».

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν είναι ξεχωριστές εκδηλώσεις με την έννοια της διάσπασης μιας ενότητας στα δυο. Είναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα, γιατί έχουν διαφορετική αφετηρία. Το ένα είναι εθιμοτυπικό μνημόσυνο(κανονικό μνημόσυνο λέμε με ιερωμένους και λιβανιστήρια) της δημοτικής αρχής, κυβερνητικών και λοιπών θεσμών για να μην πάνε κόντρα και στο κοινό αίσθημα, “σφίγγοντας” κι έναν ξεσυγυρισμένο λόγο με νοήματα αντίθετα από αυτά της εξέγερσης του ’73. Το άλλο είναι αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ανεκπλήρωτα αιτήματα της εξέγερσης και για το επίκαιρο νόημά τους…. αυτό.. απλά..

  2. ….αν ήθελε ο Δήμος, οι κυβερνητικοί παράγοντες και οι λοιποί θεσμοί να αναδείξουν τα πραγματικά νοήματα της εξέγερσης του ’73, γιατί δεν οργάνωναν μια εκδήλωση ενάντια στην προκλητική επίσκεψη Ομπάμα; Άλλωστε και η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην υποβοηθούμενη από τους αμερικάνους χούντα ήταν, γι αυτό και στην πύλη του Πολυτεχνείου έγραφε “εξω αι ΗΠΑ”, “εξω το ΝΑΤΟ”.

  3. Μια ζωή το ΠΑΜΕ στον κόσμο του.
    Εκτός της υπόλοιπης κοινωνίας.
    Αυτή η ταξικη πάλη τους κυνηγαει.
    Όλα στην υπηρεσία του κόμματος.
    Η κοινωνία μας χρειάζεται όλους ενωμενους χωρίς τα γνωστά συνθηματα που λένε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες.

  4. Αγαπητέ φίλε μου Δ.Μ., εσένα το ΠΑΜΕ σε ποιο πράγμα σε εμπόδισε; …στην ενότητα με τη δημοτική αρχή και τους κυβερνητικούς θεσμούς και παράγοντες; Αν τη θέλεις τόσο πολύ , είσαι ελεύθερος να πας στην εκδήλωση- μνημόσυνό που οργανώνουν …και φυσικά όποιος άλλος θέλει μπορεί να πάει ..δεν τον εμπόδισε κανένα ΠΑΜΕ, ούτε τίποτε υπηρεσίες κανενός κόμματος …(μάλλον αυτά τα εμπόδια τα φαντάζεσαι εσύ στο αντι-ΠΑΜΕ παραλήρημά σου..)
    Πάντως,εγώ κι άλλοι πολλοί που γνωρίζω δε θα πάμε σ’ αυτή την ενότητα , γιατί απλά δεν έχουμε να ενώσουμε τίποτε κοινό μ’ αυτούς, αφού δουλεύουν για συμφέροντα ενάντια στα δικά μας. Θα πάμε στην ενότητα των εργαζομένων που λέει , παλεύει και το αποδεικνύει το ΠΑΜΕ με τις συγκεντρώσεις που κάνει….άλλωστε φίλε μου ,κοινωνία έιμαστε εμείς οι εργαζόμενοι και όχι οι κυβερνητικές αρχές και η μεγαλοεργοδοσία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης