Δύο στόχοι από το Φυσάει Κόντρα με συνέντευξη Τύπου Reviewed by Momizat on . Την ανεπίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα κάνει τη Δευτέρα το "Φυσάει Κόντρα". Φαίνεται νωρίς, με δεδομένο ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο, αλλά δεν είν Την ανεπίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα κάνει τη Δευτέρα το "Φυσάει Κόντρα". Φαίνεται νωρίς, με δεδομένο ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο, αλλά δεν είν Rating: 0

Δύο στόχοι από το Φυσάει Κόντρα με συνέντευξη Τύπου

Δύο στόχοι από το Φυσάει Κόντρα με συνέντευξη Τύπου

Την ανεπίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα κάνει τη Δευτέρα το “Φυσάει Κόντρα”. Φαίνεται νωρίς, με δεδομένο ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο, αλλά δεν είναι. Μάλιστα οι ίδιοι θα το αρνηθούν. Κυρίως επειδή η παράταξη, όλη την τριετία από τις προηγούμενες εκλογές, παρενέβαινε και ανεδείκυε ζητήματα. Δεν προτίμησε μια εκλογική τακτική, που θέλει τα κόμματα (στις βουλευτικές εκλογές) και τις παρατάξεις (στις αυτοδιοικητικές) να θυμούνται τους ψηφοφόρους  λίγο πριν την κάλπη. Ακριβώς αυτό, όμως, είναι το στοιχείο για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα: ότι, δηλαδή, τη Δευτέρα το απόγευμα στις 5, στο ξενοδοχείο Ντίνα, τα μέλη της παράταξης θα παραχωρήσουν  συνέντευξη Τύπου. Σε αυτή, “εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης θα αναπτύξουν τις προγραμματικές της θέσεις για μία διαφορετική κοινωνική πολιτική, για μία διαφορετική πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης”. Σαφές το μήνυμα προς όλους, όσοι ενδιαφέρονται να μετάσχουν στις εκλογές. Η παράταξη παρουσιάζει συγκεκριμένα στοιχεία για τη δράση της, αλλά, κυρίως, για το πώς πιστεύει ότι μπορεί να δρα και να παρεμβαίνει στα συμβαίνοντα και τα τεκταινόμενα του Δήμου Τρικκαίων.
Αν δεν ήταν προεκλογικός αγώνας, δεν θα αναφερόταν εκείνο το “προγραμματικές θέσεις”. Μάλιστα, το ζήτημα της κοινωνικής πολιτικής δεν επελέγη τυχαία. Διότι τα μέλη της παράταξης “θα αναδείξουν σημαντικές πτυχές σχετικά με την απόφαση διακοπής χρηματοδότησης του προγράμματος “κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχιας”, αναφέρεται σχετικά. Πρόκειται το πρόγραμμα, η απώλεια του οποίου στοίχισε τις δουλειές σε 40 τρικαλινούς για δύο χρόνια και το αποκούμπι σε άστεγους και ανήμπορους συμπολίτες μας, σε θέματα στέγης, ιατρικής και φααρμακευτικής περίθαλψης. Η ανησυχία που είχαμε εκφράσει μέσω του trikkipress.gr δυστυχώς επιβεβαιώθηκε και οι “Γιατροί του Κόσμοι” απέσυραν το ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση του προγράμματος.
Ομως η συνέντευξη έχει και έναν άλλον χαρακτήρα, “εσωτερικό”. Η εκφρασθείσα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνία με τον χαρακτήρα του “Φυσάει Κόντρα”, η επιθυμία αλλαγής ονόματος, αλλά και θέσεων,  δημιούργησε εντάσεις. Μια πρώτη απάντηση, είναι και αυτή η συνέντευξη Τύπου. Καθώς θα δειχθεί ότι, και πρόγραμμα, και θέσεις υπάρχουν, ικανές να αντιπαρατεθουν στη δημοτική αρχή, να συσπειρώσουν τρικαλινούς και να αναδείξουν ζητήματα, στη βάση των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ – και ευρύτερα.

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή