"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Δύο συλλήψεις στα Τρίκαλα – Κατασχέθηκαν (65) κιλά λαθραίου καπνού

lafarm

Σχετικά άρθρα

kapnos

Συνελήφθησαν στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων και του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 61 και 64 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον 61χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με λαθραίο καπνό, κομμένο και έτοιμο για χρήση, συνολικού βάρους (2.089) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο δράστης προμηθεύτηκε την παραπάνω ποσότητα καπνού από τον 64χρονο, έναντι του χρηματικού ποσού των (20) ευρώ ανά κιλό.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, νομότυπη έρευνα στην οικία του 64χρονου, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, όπου εντοπίστηκε χώρος που είχε μετατραπεί σε εργαστήριο κοπής και αποξήρανσης λαθραίου καπνού, στον οποίο βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• τρεις συσκευασίες με λαθραίο άκοπο καπνό, συνολικού βάρους (60) κιλών,
• ποσότητα λαθραίου κομμένου καπνού, συνολικού βάρους (3.070) γραμμαρίων,
• εξοπλισμός εργαστηρίου κοπής και αποξήρανσης καπνού αποτελούμενος από μία αυτοσχέδια μηχανή κοπής καπνού, ένα κόπτη με πλαστικές λαβές,
• μία ζυγαριά ακριβείας και ένα πλαστικό μπουκάλι με αντλία ψεκασμού.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες αφορολόγητου καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Τρικάλων για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης