Δύο συν ένα οδικά έργα στον νομό Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Δύο συν ένα σημαντικά έργα για τον νομό Τρικάλων, αναμένεται να ενταχθούν στο ΠΕΠ Θεσσαλίας που τυπικώς ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες. Τη σχετική απόφαση έλαβε Δύο συν ένα σημαντικά έργα για τον νομό Τρικάλων, αναμένεται να ενταχθούν στο ΠΕΠ Θεσσαλίας που τυπικώς ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες. Τη σχετική απόφαση έλαβε Rating: 0

Δύο συν ένα οδικά έργα στον νομό Τρικάλων

Δύο συν ένα οδικά έργα στον νομό Τρικάλων

Δύο συν ένα σημαντικά έργα για τον νομό Τρικάλων, αναμένεται να ενταχθούν στο ΠΕΠ Θεσσαλίας που τυπικώς ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες. Τη σχετική απόφαση έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο, και, αν ενταχθούν τα έργα, θα λυθούν ζητήματα σε ορεινές περιοχές του νομού μας.

Αναλυτικά τα έργα:

1. «KATAΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑ και ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΜΒΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΦΥΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ», συνολικού ύψους 700.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Το παραπάνω έργου περιλαμβάνει τις εργασίες:

α). Κατασκευής νέας γέφυρας στον Σκληνασιώτικο ποταμό στη θέση «Τρία Ποτάμια» επί της αρ. 4 κύριας επαρχιακής οδού «Καστανιά – Κρανιά – Τρία Ποτάμια – Γέφυρα Γαρδικίου».
β) Κατασκευής των προσβάσεων, προκειμένου η νέα γέφυρα να συνδεθεί με το οδικό δίκτυο, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης (οριζοντιογραφία – μηκοτομή).

2. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΓΚΟΛΦΑΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ», (φωτό) συνολικού ύψους 900.000,00 € (με ΦΠΑ).
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή νέας γέφυρας, επί του Αχελώου ποταμού, και επί της οδού που συνδέει το Γκολφάρι Μυροφύλλου με την Εθνική οδό Τρικάλων – Άρτας. Στην εν λόγω θέση, υπήρχε γέφυρα, η οποία είχε καταρρεύσει, λόγω υποσκαφής των βάθρων της, κατά την πλημμύρα του Νοεμβρίου του 2010. Από την παλιά γέφυρα θα διατηρηθούν αφού ενισχυθούν και προσαρμοσθούν στον νέο φορέα, τα δύο ακρόβαθρα αυτής. Η γέφυρα θα είναι μίας λωρίδας κυκλοφορίας, με πλάτος καταστρώματος 3,50 μ, πλάτος πεζοδρομίων 2Χ1,25 μ, και θα έχει συνολικό μήκος 85,00μ. Ο φορέας της γέφυρας θα αποτελείται από τέσσερα ευθύγραμμα ανοίγματα τα οποία θα εδράζονται στα υφιστάμενα ακρόβαθρα καθώς και σε τρία νέα μεσόβαθρα.

Το τρίτο έργο θα κατασκευαστεί μεν στον νομό Λάρισας, αλλά σε σημείο από το οποίο διέρχονται κάτοικοι του Δήμου Φαρκαδόνας. Πρόκειται για την  «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ 16 ΣΤΟ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ», συνολικού ύψους 4.000.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή νέας οδογέφυρας, επί του Τιταρήσιου ποταμού, και επί της επαρχιακής οδού 16 προς Βλαχογιάννι. Στην εν λόγω θέση υπάρχει στενή γέφυρα πλάτους 3μ. με την κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται εναλλάξ για τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας. Το συνολικό μήκος της οδογέφυρας είναι 160μ. (5 ανοίγματα των 32μ) και το έργο συμπληρωματικά περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του ρέματος στη θέση κατασκευής της γέφυρας, και των προσβάσεων αυτής συμπεριλαμβανομένης και της σύνδεσης με την Παλιά Εθνική Οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Πρώτη δημοσίευση 24-3-14 ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή