"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

«Δώστε μας λόγους να μείνουμε στα Τρίκαλα» – Δύσκολη η εύρεση εργασίας και οι μισθοί στα… Τάρταρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η χώρα εχει πάρει τελείως λάθος δρόμο εδώ και χρόνια.

Με θλίβει η φυγή χιλιάδων ανθρώπων χωρίς να είναι η πραγματική τους επιθυμία και κανείς σχεδόν δεν μιλάει για αυτούς που έφυγαν. Λες και δεν συνέβη αυτό.

Την ίδια ώρα αυτοί που ξέσκισαν τη χώρα συνεχίζουν να κατέχουν θέσεις και αξιώματα, και φυσικά παραμένουν ατιμώρητοι.

Ολα τα υπόλοιπα, οι βασικοί παράγοντες που κρίνουν το βιοτικό επίπεδο ενός πολίτη –η επαγγελματική αποκατάσταση, η υγεία, η παιδεία κ.ά.– είναι βυθισμένα στον ζόφο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” και την Ηλιάνα Μάγρα , τουλάχιστον τέσσερις πρόσφατες πανελλαδικές έρευνες κοινής γνώμης, οι νέοι της χώρας, δηλαδή το μέλλον της Ελλάδας, εμφανίζονται βαθιά απογοητευμένοι από τους πολιτικούς, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, από τους θεσμούς, από τις προοπτικές τους.

Είναι μια γενιά που μεγάλωσε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, μια γενιά που είδε τους γονείς της να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, να δυσκολεύονται οικονομικά.

Μια γενιά που βρίσκεται στον προθάλαμο μιας ακόμα οικονομικής κρίσης πριν καλά καλά τελειώσει η προηγούμενη. 

Στην πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research το 82% των νέων ηλικίας 17-34 απάντησε πως νιώθει «ανασφάλεια/αβεβαιότητα» για το μέλλον, ενώ το 53% της ίδιας ηλικιακής ομάδας δήλωσε πως πιστεύει ότι «η Ελλάδα δύσκολα θα ξανασταθεί στα πόδια της». Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς σε συνεργασία με την Prorata, 47% των νέων 17-24 δήλωσαν ότι νιώθουν λίγο ή καθόλου σιγουριά για το προσωπικό τους μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης