Δ. Βαρνάβας για τα 25 ευρώ: Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους Reviewed by Momizat on . Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας καταγγέλλει τη επιβολή των 25 ευρώ στους νοσηλευόμενους και καλεί σε αγώνα για να ακύρωση ενός ακόμη φραγμού στη δημόσια, Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας καταγγέλλει τη επιβολή των 25 ευρώ στους νοσηλευόμενους και καλεί σε αγώνα για να ακύρωση ενός ακόμη φραγμού στη δημόσια, Rating: 0

Δ. Βαρνάβας για τα 25 ευρώ: Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους

Δ. Βαρνάβας για τα 25 ευρώ: Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας καταγγέλλει τη επιβολή των 25 ευρώ στους νοσηλευόμενους και καλεί σε αγώνα για να ακύρωση ενός ακόμη φραγμού στη δημόσια, δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας:

“Η είσπραξη από την τσέπη του ασθενούς 25 ευρώ για την εισαγωγή του σε δημόσιο Νοσοκομείο είναι καταστροφικό μέτρο. Όπως έχει αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες χιλιάδες πολίτες που έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας αποφεύγουν να προσέλθουν σε δημόσιο Νοσοκομείο, διότι δεν έχουν να πληρώσουν τα ποσά που θα τους ζητηθούν.  Η επιβολή του 25ευρου από 1ης  Ιανουαρίου θα κάνει την πρόσβαση των πολιτών στα Νοσοκομεία ακόμη πιο δύσκολη, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται παθήσεις που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και το τελικό κόστος θεραπείας να εκτινάσσεται.

Για τα 50 εκατ. ευρώ που επιδιώκει η κυβέρνηση να εισπράξει από το μέτρο αυτό θα δαπανηθούν πολλαπλάσια ποσά για την καθυστερημένη νοσηλεία των ασθενών, με δραματικές συνέπειες για την υγεία του πληθυσμού.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θεωρούμε πως η δημόσια υγεία πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους τους ανθρώπους που ζουν στη χώρα, όπως άλλωστε επιτάσσει το σύνταγμα. Οι δηλώσεις του υπουργού υγείας ότι δήθεν το 25ευρω αποτελεί εισφορά αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους είναι πομφόλυγες, διότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο νόμο 4093/12 που ψήφισαν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Καλούμε τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς σε οργανωμένη αντίδραση, ώστε να ακυρωθεί τύποις και ουσία ένας ακόμη φραγμός στην πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Αθήνα, 2 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ”

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή