Δ. Πύλης: Υπέρ Μαράβα μέλη του συνδυασμού Παντέρα Reviewed by Momizat on . Σημαντική αλλαγή των δεδομένων για την εκλογική μάχη για τον Δήμο Πυλης σημειώθηκε την Κυριακή. Με ανακοίνωσή της, μέλη και στελέχη της παράταξης «Πύλη στο Μέλλ Σημαντική αλλαγή των δεδομένων για την εκλογική μάχη για τον Δήμο Πυλης σημειώθηκε την Κυριακή. Με ανακοίνωσή της, μέλη και στελέχη της παράταξης «Πύλη στο Μέλλ Rating: 0

Δ. Πύλης: Υπέρ Μαράβα μέλη του συνδυασμού Παντέρα

Δ. Πύλης: Υπέρ Μαράβα μέλη του συνδυασμού Παντέρα

marabasΣημαντική αλλαγή των δεδομένων για την εκλογική μάχη για τον Δήμο Πυλης σημειώθηκε την Κυριακή. Με ανακοίνωσή της, μέλη και στελέχη της παράταξης «Πύλη στο Μέλλον», του αποσυρθέντος Απ. Παντέρα, δηλώνουν, όχι ότι απλώς στηρίζουν τον Κ. Μαράβα, αλλά και ότι έχει επέλθει συμφωνία για συνεργασία, σε 10 άξονες.

Ετσι, ο κ. Μαράβας αποκτά ισχυρό προβάδισμα στη διεκδίκηση του Δήμου και, ταυτοχρόνως, το ερωτηματικό, για το τι θα κάνει η ευρεία Αριστερά στον Δήμο, παραμένει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, έχει ως εξής:

 

10 ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Των Παρατάξεων, «Πύλη στο μέλλον» και «ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Τα 25 πρώτα ονόματα που στηρίζουν τη συμφωνία

Μετά την επίσημη δήλωση αποχώρησης του επικεφαλής της παράταξης «Πύλη στο Μέλλον» κ. Απόστολου Παντέρα, τα μέλη αυτής, με ευαισθησία και συνέπεια απέναντι στους ψηφοφόρους που πίστεψαν σε μας και στο όραμά μας για έναν ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο Δήμο, με αναπτυξιακές βλέψεις, αναλάβαμε σειρά πρωτοβουλιών και προχωρήσαμε σε συγκεκριμένες ενέργειες, πάντα με αίσθημα ευθύνης και προοπτικής για το Δήμο μας.

Κάναμε διερευνητική προσπάθεια αναζητώντας διάδοχη κατάσταση στην ηγεσία της παράταξης, η οποία ωστόσο παρά την επιμονή μας απέβη άκαρπη.

Έπειτα από διαβουλεύσεις που κράτησαν δυο περίπου μήνες, και λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα και τις προοπτικές, καταλήξαμε σε πλαίσιο συνεργασίας με την παράταξη «Πρώτα ο άνθρωπος» και υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Μαράβα.

Το πλαίσιο συνεργασίας μας διασφαλίζει:

1)    Πλήρη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, αξιοκρατία και ισοτιμία όλων των δημοτών, ασχέτως του τι θα ψηφίσουν και τα στηρίξουν στις εκλογές.

2)    Αναβάθμιση των τοπικών συμβουλίων, με ηθική και οικονομική στήριξη αυτών ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν. Κάθε 4 μήνες να διεξάγονται Εδικές Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σε διαφορετική Δημοτική Ενότητα, έστω και μόνο για ακρόαση των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων. Έτσι η φωνή των δημοτών πραγματικά θα ακούγεται.

3)    Ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Να στηρίξουμε στη πράξη τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο του Δήμου μας. Με τον Δήμο σε ρόλο συντονιστή και την τεχνική υποστήριξη από τους επιστήμονες της περιοχής μας, να ενεργοποιήσουμε και να αναδιαρθρώσουμε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, αξιοποιώντας τις υποδομές που υπάρχουν. Να καταθέσουμε στους δημότες ολοκληρωμένο σχέδιο που θα αναδεικνύει τη γεωργία και την κτηνοτροφία σε πυλώνα ανάπτυξης του Δήμου μας.

4)    Συγκρατημένη οικονομική πολιτική και μείωση των δαπανών σε όλα τα επίπεδα, με κατάργηση ακόμη και έμμισθων θέσεων ειδικών συνεργατών και μελών Δ.Σ. αν χρειαστεί.

5)    Μείωση της τιμής των τελών ύδρευσης με αναδρομική μάλιστα ισχύ, όπου αυτό είναι δυνατό. Νέα τιμολογιακή πολιτική και άμεσα είσπραξη του 1 εκ. ¤ από οφειλές που παραμένουν στον αέρα εδώ και χρόνια.

6)    Νέα κατεύθυνση, όσον αφορά την ενεργειακή πολιτική του Δήμου μας. Λειτουργία του φράγματος Μεσοχώρας, εφόσον αυτό έχει διαχωριστεί από το σύνολο της εκτροπής του Αχελώου. Εκτός από ενεργειακό το έργο αυτό θα εξασφαλίσει και εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στους παραλίμνιους οικισμούς.Στήριξη επενδύσεων που έχουν να κάνουν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως Αιολικά Πάρκα,τα οποία θα εξασφαλίζουν αφενός φθηνή ενέργεια για τους δημότες μας και αφετέρου έσοδα για τα ταμεία του Δήμου και νέες θέσεις εργασίας.

7)    Αξιοποίηση και εξόρυξη πέτρας από τον ορεινό όγκο, σε συνεργασία με ντόπιους εργολάβους. Πρακτικά αυτό σημαίνει έσοδα για το Δήμο μας και αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου.

8)    Τουριστική ανάπτυξη. Ίσως το πιο σημαντικό κεφάλαιο για το Δήμο μας, το οποίο χρειάζεται οργάνωση. Μέσα από ολοκληρωμένες δράσεις και διαφημιστική προβολή μπορούμε να αναδείξουμε τις ομορφιές της περιοχής μας. Προτείνουμε και επιμένουμε στη δημιουργία προπονητικού κέντρου στα όρια του πρώην Δήμου Αιθήκων, στη περιοχή της Ελάτης. Συνεργασία με τους γειτονικούς Δήμους ώστε το τουριστικό προϊόν να προβληθεί ενιαία (Μετέωρα, Σπήλαιο Θεόπετρας, Χιονοδρομικό Περτουλίου, Λίμνη Πλαστήρα, Λίμνη Μεσοχώρας κ.α.).

9)    Πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Διατήρηση των τοπικών εθίμων και παραδόσεων. Στήριξη των πολιτιστικών και μορφωτικών Συλλόγων της περιοχής και ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης, ώστε να αναβιώσουμε ξεχασμένα τοπικά πανηγύρια, καρναβάλια κλπ..

10)  Αναβάθμιση των ΚΑΠΗ, ώστε να παρέχουν όσα πραγματικά πρέπει στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, φροντίδα, ζεστασιά και ενημέρωση για θέματα Υγείας. Ανάπτυξη δράσεων φροντίδας των ηλικιωμένων που δεν έχουν δικούς τους ανθρώπους κοντά τους.

 

Έπειτα από τα παραπάνω γενικά πλαίσια των αποφάσεών μας, καλούμε τα στελέχη και τους συνεργάτες της παράταξής μας να στηρίξουν τη προγραμματική μας αυτή συνεργασία.

Απευθυνόμαστε στους απλούς ψηφοφόρους, στους δημότες του Δήμου Πύλης απΆ άκρη, σΆ άκρη, να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν με τη ψήφο τους αυτή τη προσπάθεια που γίνεται με γνώμονα το κοινό καλό και τη δημιουργία προϋποθέσεων και όρων που θα οδηγήσουν το Δήμο μας στην ανάπτυξη και τους ανθρώπους του στη προκοπή.

Τους καλούμε να σταθμίσουν τα πράγματα και με ήρεμη και σωστή σκέψη να ανοίξουμε όλοι μαζί μια ΠΥΛΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ βάζοντας ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Οι πρώτοι 25 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι-πρόεδροι τοπικών συμβουλίων και τοπικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πύλη στο Μέλλον», οι οποίοι και συνενώνουν τις δυνάμεις των με την παράταξη του Κώστα Μαράβα «Πρώτα ο άνθρωπος» είναι οι:

Ανδρέας Βαρελάς

Χρυσαυή (Χρύσα) Βόπη

Γεώργιος Γούλας

Χρήστος Κακιές

Λεωνίδας Κατσαρός

Βύρων Κατσίβελος

Ευάγγελος Κουβελάς

Χριστίνα Κουτελίδα

Κωνσταντίνος Κρομμύδας,

Νικόλαος Κωνσταντάκος

Βίκυ Κωσταρέλου

Γεωργία Λαμπρογιώργου

Κωνσταντίνος Μαγκούτης

Κωνσταντίνος Μήτσιου

Ευάγγελος Μπακογιάννης

Γεώργιος Μπίλας

Αθανάσιος Ντάλας

Μιχαήλ Πατσουράκης

Γεώργιος Πολυγένης

Βησσαρία Ρουμπιέ

Γεωργία Σακκά-Παπανικολάου

Κωνσταντίνος Σακομήτρος

Βησσαρίων (¶ρης) Τζάνης

Λάμπρος Τζάνης

Γεώργιος Τσίντζος.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή