Δ. Φαρκαδόνας: Δεν έδωσε ούτε χρήματα για το ΚΑΠΗ Οιχαλίας… Reviewed by Momizat on . Σε τέτοια κατάσταση που βρίσκεται διοικητικώς ο Δήμος Φαρκαδόνας φαίνεται ότι αδιαφορεί πλήρως και για τα πιο απλά, αναγκαία και βασικά. Στις εφημερίδες των Τρι Σε τέτοια κατάσταση που βρίσκεται διοικητικώς ο Δήμος Φαρκαδόνας φαίνεται ότι αδιαφορεί πλήρως και για τα πιο απλά, αναγκαία και βασικά. Στις εφημερίδες των Τρι Rating: 0

Δ. Φαρκαδόνας: Δεν έδωσε ούτε χρήματα για το ΚΑΠΗ Οιχαλίας…

Δ. Φαρκαδόνας: Δεν έδωσε ούτε χρήματα για το ΚΑΠΗ Οιχαλίας…

Σε τέτοια κατάσταση που βρίσκεται διοικητικώς ο Δήμος Φαρκαδόνας φαίνεται ότι αδιαφορεί πλήρως και για τα πιο απλά, αναγκαία και βασικά.

Στις εφημερίδες των Τρικάλων εδώ και αρκετό καιρό η Πρόεδρος του νομικού προσώπου Πέλιννα κ. Ελλη Λακιάρα “καλούσε” ιδιοκτήτες ακινήτων να καταθέσουν προσφορές έτσι ώστε να στεγαστούν οι γέροντες τις Οιχαλίας.

Σήμερα το κτίριο που στεγάζει τα ΚΑΠΗ Οιχαλίας είναι κλειστό και ίσως αυτό να σημαίνει ότι παύει οριστικά η συνεργασία του κ. Νταφόπουλου με το νομικό πρόσωπο Πέλιννα του Δήμου Φαρκαδόνας.

Η μη απόδοση του υπόλοιπου μέρους του ποσού που έχουν προϋπολογιστεί από το Δήμο Φαρκαδόνας για το νομικό πρόσωπο της «Πέλιννα» συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην διοίκηση.

Όπως πρόσφατα είχε επισημανθεί σε ρεπορτάζ της «ΕΡΕΥΝΑ» από την πρόεδρο της «Πέλιννα» κα Έλλη Λακιάρα η μη απόδοση του υπολοίπου των χρημάτων ύψους 350.000 ευρώ δημιουργεί τεράστια προβλήματα μιας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της προμήθειας τροφίμων για τους παιδικούς σταθμούς, της προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης, της μισθοδοσίας των υπαλλήλων αλλά και στην απόδοση των ενοικίων.

Όπως είχε σημειώσει πρόσφατα και το μέλος της διοίκησης της «Πέλιννα» κ. Γιάννης Γεωργολόπουλος το νομικό πρόσωπο για πολλούς προμηθευτές κι όχι μόνο θεωρείται πλέον αναξιόπιστο μιας και παρατηρείται μεγάλο χρονικό διάστημα ως προς την απόδοση και τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων.

Η «Πέλιννα» πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ακόμη ζήτημα, αυτό του ΚΑΠΗ της Οιχαλίας το οποίο φιλοξενείται σε χώρο που ενοικιάζει το νομικό πρόσωπο από ιδιώτη.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Νταφόπουλο, ιδιοκτήτη του κτιρίου που φιλοξένει το ΚΑΠΗ Οιχαλίας, η «Πέλιννα» του οφείλει χρήματα 12 μηνών από ενοίκια με αποτέλεσμα ο ίδιος να επεξεργάζεται την ιδέα να σταματήσει την χρόνια συνεργασία που έχει αναπτύξει με το Δήμο Φαρκαδόνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου συνεργάστηκε με το Δήμο Οιχαλίας από το 1997 ενοικιάζοντας το κτίριο. Με τις αλλαγές στο διοικητικό χάρτη και την συνεννόηση των Δήμων συνέχισε τη συνεργασία με το Δήμο Φαρκαδόνας. Παρότι τα προηγούμενα χρόνια δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα με την λήψη των χρημάτων που αντιστοιχούσαν στα ενοίκια εντούτοις τα τελευταία χρόνια είναι έντονο. Ανάλογα προβλήματα είχαν παρατηρηθεί και στο παρελθόν όπου μετά από μεγάλες καθυστερήσεις είχε λάβει τα ενοίκια 1 χρόνου.

Όπως εξήγησε ο ιδιοκτήτης απευθύνθηκε αρκετές φορές στην διοίκηση της «Πέλιννα», χωρίς ωστόσο να λάβει ακριβή απάντηση για τη στιγμή που θα λάβει τα οφειλόμενα.

 

(Με πληροφορίες από Θανάση Τσαγγαρά e-erevna.gr και oichalianews.gr)

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή