Εάν ισχύει, είναι τραγικό Reviewed by Momizat on . Μια πολύ σοβαρή καταγγελία, δημοσιοποιεί η παράταξη "Φυσάει Κόντρα". Σύμφωνα με αυτή, οι γονείς παιδιών με αναπηρία που απασχολούνται στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ηφαιστος, κλο Μια πολύ σοβαρή καταγγελία, δημοσιοποιεί η παράταξη "Φυσάει Κόντρα". Σύμφωνα με αυτή, οι γονείς παιδιών με αναπηρία που απασχολούνται στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ηφαιστος, κλο Rating: 0

Εάν ισχύει, είναι τραγικό

Εάν ισχύει, είναι τραγικό

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία, δημοσιοποιεί η παράταξη “Φυσάει Κόντρα”. Σύμφωνα με αυτή, οι γονείς παιδιών με αναπηρία που απασχολούνται στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ηφαιστος, κλούνται να υπογράψουν δήλωση. οχι σαν τις.. γνωστές. Αλλά δήλωση που να λέει ότι δεν φέρει ευθύνη η δομή, για τυχόν ατύχημα στο παιδί, επειδή δενδιατίθεται  γιατρός… αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση της δημοτικής αρχής.
Το κείμενο έχει ως εξής:

 

Για την ανάγκη της ασφαλούς λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ
Πληροφορούμαστε ότι ζητείται από γονείς παιδιών με αναπηρία που απασχολούνται στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ήφαιστος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Ανάπτυξης Τρικάλων να συναινέσουν και να υπογράψουν σχετικό έντυπο δήλωσης με το ακόλουθο κείμενο:

«Τελώ σε γνώση ότι η συγκεκριμένη δομή δεν διαθέτει ιατρική παρακολούθηση και ότι ουδεμία απαίτηση έχω σε βάρος των εργαζομένων και υπευθύνων της δομής για οποιοδήποτε ατύχημα υποστεί το παιδί μου που οφείλεται στην πάθηση ή τα συμπτώματά της από την οποία πάσχει».

Αν αληθεύει η πληροφορία, ρωτάμε τη Δημοτική Αρχή:

– Από πότε και για ποιους λόγους η συγκεκριμένη δομή δεν διαθέτει ιατρική παρακολούθηση, εφ` όσον αυτή κρίνεται, όπως προκύπτει από το σχετικό έντυπο, ως απαραίτητη από τους υπεύθυνους της δομής.

– Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Δημοτική Αρχή για να επιλυθεί το πρόβλημα ώστε να διασφαλιστούν οι όροι ασφαλούς απασχόλησης και υποστήριξης των παιδιών από μία Μονάδα που ως κύριο στόχο λειτουργίας της οφείλει να έχει την απασχόληση και υποστήριξη των ΑμεΑ μέσα σε ασφαλές περιβάλλον ;

Ο παράγοντας που συνιστά, εν τοιαύτη περιπτώσει, κίνδυνο για τα παιδιά δεν προέρχεται από την πάθησή τους, ούτε από τα συμπτώματά της. Προέρχεται από την ανάλγητη πολιτική που ασκείται στο όνομα της ”κατάστασης έκτακτης ανάγκης” και από τα συμπτώματα αυτής της πολιτικής που πλήττουν τις ζωές όλων μας και πρωτίστως των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, στις οποίες συγκαταλέγονται και τα ΑμεΑ.

Μία πολιτική που δυστυχώς έχει πιστούς οπαδούς και στη δημοτική αρχή στα Τρίκαλα , οι οποίοι απεκδύονται των ευθυνών τους για να τις μετακυλήσουν στις πλάτες γονέων που δίνουν καθημερινά σκληρό αγώνα για να αναπληρώσουν τα αβυσσαλέα ελλείμματα μίας συρρικνωμένης κοινωνικής πολιτικής.

Απαιτούμε αφενός να αποσυρθεί άμεσα το σχετικό έντυπο και αφετέρου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα που ανέδειξε πρόσφατα και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, η οποία αναφέρει ότι πουθενά ανά την επικράτεια δεν ζητείται ανάλογη δήλωση συναίνεσης. Άλλη μία πρωτιά για τη Δημοτική μας Αρχή;

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή