Είκοσι χρόνια στον Ακη, αλλά θα εκτίσει… 44 μήνες Reviewed by Momizat on . Ποινές κάθειρξης από έξι έως και είκοσι ετών επέβαλε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχ Ποινές κάθειρξης από έξι έως και είκοσι ετών επέβαλε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχ Rating: 0

Είκοσι χρόνια στον Ακη, αλλά θα εκτίσει… 44 μήνες

Είκοσι χρόνια στον Ακη, αλλά θα εκτίσει… 44 μήνες

Ποινές κάθειρξης από έξι έως και είκοσι ετών επέβαλε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την πρόταση των εισαγγελέων μόνο για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου επιβάλλοντας της μεγαλύτερη ποινή, οι ποινές έχουν ως εξής:
Άκης Τσοχατζόπουλος
– Κάθειρξη 20 ετών
Ο συνδυασμός της ηλικίας του (άνω των 70 ετών) με την πρόβλεψη του νόμου για την επιμέτρηση που είναι χαμηλότερη για τους νεότερους κρατούμενους θα τον οδηγήσει εκτός φυλακής σε περίπου σαράντα τέσσερις μήνες. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον Νίκο Ζήγρα, ο οποίος περιμένει βέβαια και κάποιο ελαφρυντικό «λόγω της συνεισφοράς του στην υπόθεση».
Αστέριος Οικονομίδης
– Κάθειρξη 12 ετών
Ευφροσύνη Λαμπροπούλου
– Κάθειρξη 13 ετών
Νίκος Ζήγρας
– Κάθειρξη 6 ετών. Είναι ο μοναδικός κατηγορημένος στον οποίο αναγνώρισε το δικαστήριο ελαφρυντικό, συγκεκριμένα αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας
Γιώργος Σαχπατζίδη
ς – Κάθειρξη 13 ετών
Αρετή Τσοχατζοπούλου
– Κάθειρξη 12 ετών. Με εισαγγελική πρόταση για 10ετη κάθειρξη
Βίκη Σταμάτη
– Κάθειρξη 12 ετών
Γιάννης Σμπώκος
– Κάθειρξη 16 ετών
Ταλίτα – Μαρία Τσεκούρα
– Κάθειρξη 10 ετών
Γιώργος Κωνσταντάτος
– Κάθειρξη 10 ετών
Νίκος Γεωργουλάκης
– Κάθειρξη 10 ετών
Οράτιος Μελάς
– Κάθειρξη 10 ετών
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης
– Κάθειρξη 10 ετών
Τέλος, ποινές κάθειρξης 6 ετών στον καθένα επιβλήθηκαν στους Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκο Καρατζά.
Οι τέσσερις τελευταίοι, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου είχαν κριθεί ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα.

Το δικαστήριο θα αποφανθεί αν και σε ποιους εκ των κατηγορουμένων θα δοθεί αναστολή στην έκτιση ποινής, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι.

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων για τους 17 κηρυχθέντες ενόχους στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου ανακοινώθηκε στις 19.30.
Νωρίτερα, το δικαστήριο αθώωσε δυο κατηγορούμενους λόγω αμφιβολιών και κήρυξε ενόχους τους υπόλοιπους 17 με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Δεκατρείς από αυτούς κρίθηκαν ένοχοι με την επιβαρυντική περίσταση ότι διέπραξαν την πράξη κατ’ επάγγελμα.
Ο πρώην υπουργός βρέθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες, μετά από διαδικασία πέντε μηνών.
Σύμφωνα με το προεδρείο ο πρώην υπουργός κρίνεται ένοχος κατά το κατηγορητήριο με όλες τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου.

Σύμφωνα με το δικαστήριο προκάλεσε ζημία 55 εκ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

Ομοίως, ένοχοι κρίνονται ο αρχιτέκτονας Αριστείδης Οικονομίδης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας, ο οποίος κρίθηκε αθώος για μία πράξη που αφορά έμβασμα σε λογαριασμό της Βίκυς Σταμάτη.
Το δικαστήριο, κήρυξε αθώους λόγω αμφιβολιών, τον επιχειρηματία Παντελή Ζαχαριάδη και τον Κύπριο δικηγόρο Σπύρο Χατζηνικολάου.

(Πηγή Nooz.gr, thepressproject.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας