“Είμαι φίνο φανταράκι” σε ιδιωτικοποιημένο ΚΨΜ! Reviewed by Momizat on . «Η ανάθεση των κυλικείων των στρατιωτικών Μονάδων σε ιδιώτες θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας» αναφέρ «Η ανάθεση των κυλικείων των στρατιωτικών Μονάδων σε ιδιώτες θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας» αναφέρ Rating: 0

“Είμαι φίνο φανταράκι” σε ιδιωτικοποιημένο ΚΨΜ!

“Είμαι φίνο φανταράκι” σε ιδιωτικοποιημένο ΚΨΜ!
«Η ανάθεση των κυλικείων των στρατιωτικών Μονάδων σε ιδιώτες θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας» αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Α. Δαβάκη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, η ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ αποφασίστηκε λόγω της ανάγκης εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού στρατιωτικού – πολιτικού προσωπικού.

Αναφορικά με το αυξημένο κόστος των προϊόντων στα ιδιωτικοποιημένα Κέντρα, αναφέρεται ότι οι συμφωνίες παραχώρησης έχουν επιτευχθεί κατόπιν Δημοσίων Μειοδοτικών Διαγωνισμών και Ειδικών Όρων Συμφωνιών που διασφαλίζουν το συμφέρον του εξυπηρετούμενου προσωπικού και της Υπηρεσίας.

Στους διαγωνισμούς αυτούς υπάρχει ρητή πρόβλεψη ανώτατου ποσού πώλησης στα βασικά είδη, με σκοπό τη διασφάλιση της μη μετακύλισης του κόστους λειτουργίας των εν λόγω κυλικείων στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο, στην ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας και Λιάνα Κανέλλη, αναφέρεται ότι τα ιδιωτικά κυλικεία που λειτουργούν από τις 12 Νοεμβρίου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα έχουν επιφέρει μεγάλη αύξηση των τιμών.

Συγκεκριμένα, η τιμή του καφέ αυξήθηκε από 0,40 ευρώ σε 1,40 ευρώ, η τιμή του κρουασάν από 0,40 σε 1,20 ευρώ, η τιμή του νερού των 500 ml από 0,20 σε 0,35 ευρώ.

Οι βουλευτές είχαν επισημάνει ότι, πλέον, οι στρατιώτες αναγκάζονται να πληρώνουν ακριβά για τις καθημερινές τους ανάγκες, φορτώνοντας νέα βάρη στις οικογένειες τους, ενώ η οικονομική τους ενίσχυση από την κυβέρνηση εξαντλείται στα 8,62 ευρώ το μήνα.

Αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές Γιάννης Σταθάς, Βασίλης Κυριακάκης και Θοδωρής Δρίτσας είχαν απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο επισημαίνοντας ότι είναι απαράδεκτη η πολιτική του outsourcing, η οποία βρίσκει μια πρώτη εφαρμογή στην ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Οι βουλευτές είχαν καταγγείλει, συγκεκριμένα, ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιτρέπει «τρελά κέρδη» στους ιδιώτες σε βάρος των φαντάρων από το outsourcing στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς «οι τιμές στα προϊόντα που διακινούσαν τα ΚΨΜ έχουν τετραπλασιαστεί.

Ειδικότερα, ο μηνιαίος κύκλος εργασιών του ιδιωτικού ΚΨΜ μόνο στο ΚΕΝ Θήβας, όπου βρίσκει πιλοτική εφαρμογή το νέο αντιλαϊκό μέτρο, υπολογίζεται έως 600.000 ευρώ, χωρίς σε καμία περίπτωση να αποδεικνύεται η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και των προϊόντων, επιτρέποντας σε ιδιώτες να κερδοσκοπούν εις βάρος του στρατεύματος, παρά τις αντιδράσεις, εκτός των νεοσυλλέκτων και της ηγεσίας του Στρατού».
(Πηγή topontiki.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή