Είμαστε ή όχι κοινωνία ενάντια στη βία κατά γυναικών; Απόδειξη! Reviewed by Momizat on . Ζήτημα αναγκαιότητας για την τοπική κοινωνία, αλλά και για ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλία, αποτελεί για τον Δήμο Τρικκαίων η συνέχιση λειτουργίας του κέντρου Συμβο Ζήτημα αναγκαιότητας για την τοπική κοινωνία, αλλά και για ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλία, αποτελεί για τον Δήμο Τρικκαίων η συνέχιση λειτουργίας του κέντρου Συμβο Rating: 0

Είμαστε ή όχι κοινωνία ενάντια στη βία κατά γυναικών; Απόδειξη!

Είμαστε ή όχι κοινωνία ενάντια στη βία κατά γυναικών; Απόδειξη!

Ζήτημα αναγκαιότητας για την τοπική κοινωνία, αλλά και για ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλία, αποτελεί για τον Δήμο Τρικκαίων η συνέχιση λειτουργίας του κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας. Αυτό εξέφρασε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη συνάντησή του με την υπεύθυνη και τα στελέχη του κέντρου, σήμερα το πρωί στο γραφείο του. Ο λόγος της επίσκεψης αφορούσε στην ανάγκη, το σημαντικό αυτό Κέντρο, να συνεχίσει να λειτουργεί και με τα νέα δεδομένα που θέτει το νέο ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, αλλάζει ο τρόπος χρηματοδότησης και το Κέντρο εντάσσεται στα Περιφερειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα (ΠΕΠ). Έτσι, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μια διαδικασία γραφειοκρατικού κυρίως χαρακτήρα, η οποία θα συγκλίνει στην υποβολή αιτήματος, για συνέχιση της χρηματοδότησης. Αυτό θα σημάνει ότι θα μπορεί να συνεχιστεί το έργο των στελεχών, που ήδη καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα περιστατικών, στον Δήμο Τρικκαίων, στους υπόλοιπους Δήμους του νομού, αλλά και στον γειτονικό νομό Καρδίτσας. Ο κ. Παπαστεργίου στέργει το αίτημα των στελεχών του Κέντρου και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – η οποία βάσει νόμου πρέπει να κάνει τη σχετική γραφειοκρατική διαδικασία – θα συμβάλλει με τις δυνατότητές της, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, στη συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου.
Ο Δήμος Τρικκαίων, πρωτοπορώντας σε κοινωνικά θέματα, στηρίζει το Κέντρο, καθώς αυτό λειτουργεί σε κτήριο ιδιοκτησίας του, ενώ παραλλήλως, έχει συμπεριληφθεί στις Δομές Κοινωνικής Μέριμνας. Επομένως, θα προωθήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου το αίτημα να είναι πλήρες και, βεβαίως, να τύχει έγκρισης.

 

Από το γραφείο Τύπου

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή