Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε. Reviewed by Momizat on . Όταν η χώρα βιώνει συνθήκες ενός ακήρυχτου πολέμου με 1.500.000 άνεργους, με πάνω από 300.000 νοικοκυριά χωρίς καθόλου εισόδημα, με 600.000 παιδιά που υποσιτίζο Όταν η χώρα βιώνει συνθήκες ενός ακήρυχτου πολέμου με 1.500.000 άνεργους, με πάνω από 300.000 νοικοκυριά χωρίς καθόλου εισόδημα, με 600.000 παιδιά που υποσιτίζο Rating: 0

Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε.

Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε.

Όταν η χώρα βιώνει συνθήκες ενός ακήρυχτου πολέμου με 1.500.000 άνεργους, με πάνω από 300.000 νοικοκυριά χωρίς καθόλου εισόδημα, με 600.000 παιδιά που υποσιτίζονται, με πάνω από 3.000.000 ανασφάλιστους χωρίς πρόσβαση σε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τότε είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε. Όταν κλείνουν σχολεία και απολύονται οι δάσκαλοι των παιδιών μας όταν καταρρέουν οι δομές υγείας, όταν σχεδόν κάθε μικρή οικογενειακή επιχείρηση χρωστάει στις τράπεζες, όταν οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται, όταν εξαιτίας όλων αυτών η κατάθλιψη και οι αυτοκτονίες πυκνώνουν, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε.

Η συντελούμενη κοινωνική, οικονομική καταστροφή και ο εκφυλισμός θεσμών και δημοκρατικών αξιών διαπερνούν το πολιτικό σκηνικό και τους νεοφιλελεύθερους, μνημονιακούς υπαίτιους από την κεντρική πολιτική σκηνή μέχρι και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Το καθεστώς αέναης λιτότητας και διαρκούς επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου θα υπηρετηθεί με τον καλύτερο τρόπο από το νέο Μεσοπρόθεσμο που είναι κατ’ ουσίαν ένα ακόμη δυσβάσταχτο μνημόνιο.

Είναι χρέος λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Είναι υποχρέωση της Αριστεράς να σταματήσει την ολοκλήρωση της καταστροφής που άρχισε το επιτελείο των Σαμαρά – Βενιζέλου – τρόικας, παίρνοντας στα χέρια της το τιμόνι της χώρας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το πρώτιστο ηθικό καθήκον είναι τα άμεσα μέτρα ανακούφισης των θυμάτων της κρίσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει:

– Νέα σεισάχθεια: ανακούφιση των νοικοκυριών από την υπερχρέωση

– Καμιά φορολογική υποχρέωση (π.χ. φορολογία ακινήτων) για οικογένειες χωρίς καθόλου εισόδημα.

– Πάγωμα εξυπηρέτησης των χρεών στις εφορίες για οικογένειες χωρίς καθόλου εισόδημα, χωρίς επιβάρυνσή τους.

– Καθορισμός ανώτατου ορίου για μηνιαία καταβολή χρεών στην εφορία ανάλογα με το διαθέσιμο οικογενειακό εισόδημα.

– Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής. Μείωση στο φόρο για το πετρέλαιο. Αύξηση του αφορολόγητου ορίου.

-Διασφάλιση πλήρους ιατροφαρμακευτικής φροντίδας για όλους/ες.

– Διασφάλιση στέγασης για όλους.

– Διασφάλιση σίτισης για όλους.

– Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, θέρμανση, νερό και τηλέφωνο.

– Στήριξη των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ.

Αυτά σε γενικές γραμμές θα είναι τα πρώτα μέτρα στήριξης του πληττόμενου πληθυσμού σε συνδυασμό με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους τομείς ( π.χ. επαναφορά κατώτατου μισθού, αύξηση κατώτατων συντάξεων, επέκταση επιδόματος ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους κλπ ) που θα έχουν ως στόχο να καταπολεμήσουν τις επιπτώσεις της ακραίας φτώχειας, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν στην ανάσχεση της ύφεσης και της ανεργίας.

Για όλα τα παραπάνω είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε. 

Γιατί στις ιστορικές στιγμές που ζούμε μόνο η Αριστερά μπορεί να σηκώσει στους ώμους της το βαρύ φορτίο της ευθύνης, να ξεκολλήσει το κάρο απ’ τη λάσπη, να γυρίσει τους τροχούς της ιστορίας.

– Με την ψήφο μας βάζουμε τους Σαμαρά – Βενιζέλο εκεί που τους αξίζει. Πρέπει να φύγουν!

– Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη του λαού.

                                Χρήστος Σιμορέλης

                                  Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης

                              με το «Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία»

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή